Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
witam, w ubiegłym roku byłam na turnusie w Ziemowicie. Jeżeli chodzi o warunki : pokoje dwuosobowe, ładne, czyste, zadbane. Tv w pokoju, czajnik bezprzewodowy na korytarzu, płatny dostęp do internetu. Baza zabiegowa- ogólnie ok, zależy też jakie zabiegi przepisze lekarz..... Plusem jest basen oraz to że wszystkie zabiegi są przeprowadzane na miejscu. Personel również w porządku. Jedzenie dobre, urozmaicone, możliwość wyboru diety. Dla sprawnych ruchowo mozliwość wycieczek- w tym zagranicznych. Na miejscu kawiarnia z wieczorkami tanecznymi. Ogólnie polecam Iwonicz- Ziemowit, ale Busko Zdrój wspominam lepiej
Śniadanie o 8, obiad 13 kolacja 18, druga tura kuracjuszów miała o pół godziny później z racji tego iż było ponad 120 osób z ZUS. Jeżeli chodzi o zabiegi to rozpoczynały się już 8.15, zdarzało się też że niektórzy mieli też przed śniadaniem. Grafik zabiegów w porządku, w zasadzie wszystko wykonywane na czas, zdarzały sie też dłuższe np.1,5 godzinne przerwy między zabiegami. W zasadzie do 15 było po wszystkim, czasami zostawał basen i oczywiście jak to dla grupy ZUS spotkania z psychologiem, prelekcje itp ale to już można było ominąć ogólnie nie panował tam żaden rygor. Jeżeli chodzi o weekendy możliwe są przepustki np. na wyjazd do domu. O wszystkim informują na wstępie na ogólnym spotkaniu
A jak to się rozkłada wiekowo, wiadomo z zuz to wszyscy zawodowo czyni, mam nadzieje że dobierają do pokoju w podobnym wieku. Ja co prawda rezerwowałem pokój typu studio ale na miejscu może to być różnie.
Jeśli zarezerwowałeś pokój myslę, że nie będzie problemu. Zazwyczaj dobierają wiekowo, ja też miałam obawy gdyż jestem z prawie najmłodszej grupy , ale po przyjeździe okazało się że w pokoju ze mną była szalona kobieta przed 50, której nie zamieniłabym na żadną inną koleżankę z moich lat. Zresztą wiadomo że dobre towarzystwo to najlepsza strona takiego turnusu. W każdym razie na pewno znajdą się osoby z którymi znajdzie się lepszy kontakt
Nie ma za co, w razie pytań służę pomocą. Jadąc tam sama miałam dużo wątpliwości i obaw że nie spotkam kuracjuszy w wieku 30+, jednak zawsze znajdą się sympatyczni ludzie niezależnie od wieku. Życzę udanego wypoczynku