Krynica zdrój Nowe Łazienki Mineralne

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
mercedes
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 mar 2012 13:58
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 17

Re: Krynica zdrój Nowe Łazienki Mineralne

Post autor: mercedes »

kto ma termin do Krynicy na 20.10
bogjan
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2012 14:24

Post autor: bogjan »

Byłem w tym roku w NLM w Krynicy i nie jest tak żle jak piszą.Ludzie zrozumcie,że ktoś jak jedzie prywatnie to musi mieć łazienkę,bo za to płaci.Tam jest tak w kolejności; prywatni goście,turnusy rehabilitacyjne,skierowanie sanatoryjne i na końcu szpitalne NFZ.Ja byłem z skierowaniem szpitalnym i o dziwo , miałem pokój 2 osobowy z umywalką a byłem sam!!!!!!!!!Łazienkę miałem tuż przy wyjściu z pokoju,piękną,ładną i wyremontowaną.Jeśli chodzi o 1 -piętro strona północna to wszystko nadaje się do remontu.Niektóre zabiegi w Starych Łazienkach.Uważajcie,bo teraz spacer po zabiegach nie należy do przyjemności.Przeżyłem jakiś 25 raz w sanatorium.
roma551
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 21 mar 2014 16:24
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: roma551 »

Do osób,które jadą do Nowych Lazienek mineralnych,nie zdziwcie sie ,że w karcie zabiegowej będzie 20 zabiegów picie wod z pijalni....więc zostanie 40,miłego zdrowienia.....pozdrawiam!!!
bogjan
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Nie wyobrażam sobie jak teraz jest zimno w Nowych Łazienkach? Ja byłem w sierpniu i musiałem kupić skarpety i spać w nich,bo było zimno w pokojach.Może jest ktoś tam teraz.niech napisze.
gracjana
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 11 sie 2014 20:06

Post autor: gracjana »

:roll: Przyłączam się do pytania o temperaturę w pokojach.Słyszałam ,że wiatr hula po korytarzach.Ale mam nadzieję że pokoje są ciepłe. Ja jadę 17 października, myślę ze do tego czasu kaloryferki się rozgrzeją :cry:
bogjan
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

W maju grzali,bo było zimno!!!!!!!
olsztyn1969
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 23 wrz 2014 17:38
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: olsztyn1969 »

Chcę podzielić się wrażeniami z pobytu w Nowych Łazienkach Mineralnych w Krynicy Zdrój.Wrzesień 2014. Jechałam pełna obaw.Po poczytaniu różnych opinii to poprostu strach jechać. Otóż tak.Jedzenie dosyć smaczne, ale nie za wiele, normalny facet będzie głodny. Obsługa miła, bez zarzutu. Czasami można poprosić o dokładkę i jest ok. Budynek piękny (wymaga remontu, ale nic się nie wali, jest ok) i miejsce piękne. Wewnątrz jest ok, jeśli chodzi o pokoje, to jedno skrzydło łącznie z częścią zabiegową odremontowane, druga to katastrofa. Nam udało się być w części po remoncie. Pokój dwuosobowy, mały ok.10-12 m, elegancko urządzony plus super ładna łazienka. Czajniki elektryczne na korytarzach do korzystania, w pokojach telewizor płatny w recepcji 50 zł za pobyt, dla zmotoryzowanych parking na terenie płatny za cały pobyt 170 zł ale nie strzeżony. Warto przyjechać wcześniej, o wtedy jest większy wybór pokoi i zabiegów. Większość zabiegów na miejscu, w pokoju ciepło, przykręciliśmy grzejniki. Dla mnie fajnie.
gracjana
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 11 sie 2014 20:06

Post autor: gracjana »

:serce: Goraco dziękuję za opinie , już mi lżej na sercu :lol:
Życzę dużo zdrowia :kwiat:
bogjan
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

olsztyn1969 pisze:Chcę podzielić się wrażeniami z pobytu w Nowych Łazienkach Mineralnych w Krynicy Zdrój.Wrzesień 2014. Jechałam pełna obaw.Po poczytaniu różnych opinii to poprostu strach jechać. Otóż tak.Jedzenie dosyć smaczne, ale nie za wiele, normalny facet będzie głodny. Obsługa miła, bez zarzutu. Czasami można poprosić o dokładkę i jest ok. Budynek piękny (wymaga remontu, ale nic się nie wali, jest ok) i miejsce piękne. Wewnątrz jest ok, jeśli chodzi o pokoje, to jedno skrzydło łącznie z częścią zabiegową odremontowane, druga to katastrofa. Nam udało się być w części po remoncie. Pokój dwuosobowy, mały ok.10-12 m, elegancko urządzony plus super ładna łazienka. Czajniki elektryczne na korytarzach do korzystania, w pokojach telewizor płatny w recepcji 50 zł za pobyt, dla zmotoryzowanych parking na terenie płatny za cały pobyt 170 zł ale nie strzeżony. Warto przyjechać wcześniej, o wtedy jest większy wybór pokoi i zabiegów. Większość zabiegów na miejscu, w pokoju ciepło, przykręciliśmy grzejniki. Dla mnie fajnie.
Pełnopłatne czy za częściową tzw.sanatoryjne,turnus rehabilitacyjny czy szpitalne,bo to jest zasadnicza różnica.Chodzi mi o pobyt w Nowych Łazienkach Mineralnych.Warunki według :pełnopłatne, turnus rehabilitacyjny,częściowo płatne, i na samym końcu szpitalne z NFZ.Taka kolejność.
ODPOWIEDZ