Rabka Zdrój od 2.04.13

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
mariolaa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 mar 2011 20:33

Re: Rabka Zdrój od 2.04.13

Post autor: mariolaa »

Aniu dziękuję pięknie za tak obszerną informację. :kwiat: :kwiat: Zapytam jeszcze o stołówkę czy stosują diety, interesuje mnie żołądkowa i czy są duże różnice w stosunku do podstawowej , bo różnie to bywa. Czy jest dostęp do komputera? jeżeli nie w ośrodku to może w pobliżu? Nie jestem zwolenniczką oglądania programów w telewizji ani ślęczenia w necie ale dobrze mieć informacje na ten temat. A może jeszcze podpowiesz co ciekawego można zobaczyć w samej Rabce. Jestem pozytywnie nastawiona i myślę, że pobyt będzie ok. Pozdrawiam.
annajak
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 14 sty 2012 22:37
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: annajak »

Mariola, jest dieta cukrzycowa, a to chyba na żołądek też dobra, a różni się tym od podstawowej diety, że mięso jest gotowane a nie smażone, i wędliny też nie są wędzone, dla dietetyków jest jakiś owoc dodatkowo lub jogurt. Jedzenie ogólnie jest smaczne, dodatkowo dżem na stołach lub obok kuchni na wózku, zupa mleczna na śniadania. Jeśli chodzi o internet to trzeba mieć swój sprzęt, a wi-fi płatne za dobę 4 zł,lub 15 zł na tydzień,a całe trzy tygodnie 28 zł,kod dostępu można wykupić na portierni. Ale idąc do parku ze słoniami przechodzi się obok biblioteki i tam możesz sobie skorzystać z internetu, bezpłatnie,jest tam komputer ogólnie dostępny i są tam bardzo miłe panie.Ja właśnie tak robiłam, tylko zbyt późno się o tym dowiedziałam.W Rabce jest piękny park, są kolorowe fontanny, Rabkoland, blisko w Chabówce muzeum pociągów, dużo sklepików. Mariola ważne jest pozytywne nastawienie i dobre towarzystwo.Pozdrawiam i życzę miłego pobytu. Napisz jak wrócisz.
mariolaa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Aniu jeszcze raz dziękuję :kwiat: :kwiat: :kwiat: . Wzbogaciłaś moją wiedzę o Rabce. Po powrocie obiecuję napisać. Taka wymiana na forum jest bardzo dobra, więcej się wie o miejscu do którego się wyjeżdża. Pozdrawiam.
mariolaa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Wróciłam właśnie z Rabki. Aniu dziękuję jeszcze raz za Twoje podpowiedzi i informacje, były bardzo pomocne. :kwiat: :serce: Jestem zadowolona z pobytu. Bardzo miły personel, począwszy od panów na portierni, dalej pań przy przyjęciu, pielęgniarek na czele z siostrą przełożoną, lekarzy, obsługi na zabiegach. Dziękuję im wszystkim za efektywnie spędzony czas. Pogoda nam troszkę nie dopisała. Z uwagi na stan zdrowia góry podczas tego pobytu niestety musiałam podziwiać z perspektywy krajobrazu, szkoda :( a tak planowałam. Potwierdzam jednak jest gdzie spacerować, górek do zdobycia też jest sporo. W Rabce nie można się nudzić. Park piękny, fontanny, tężnie, szczególnie polecam dla dzieci bo dużo placów zabaw, tylko jeszcze bulwar nad rzeką Poniczanka wymaga odnowienia. Zabiegi głównie nastawione na kinezyterapię - gimnastyka dla wszystkich kuracjuszy oddziału 3 godziny dziennie łącznie z basenem. Dobrzy masażyści. Łącznie z fizykoterapią przyniosły efekty. Towarzystwo również dopisało. Na turnusie byli także i maruderzy, gdzie ich nie ma, ale takich unikam. Ten czas tak szybko minął. Będę na pewno miło wspominać pobyt.
annajak
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 14 sty 2012 22:37
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: annajak »

Witaj Mariola. Cieszę się, że wróciłaś zadowolona z Rabki. Szkoda tylko że nie dopisała pogoda, no ja w czerwcu miałam pogodę super, upały, a deszcz padał dopiero jak wyjeżdżaliśmy. Na moim turnusie też były osoby które na wszystko psioczyły, wiadomo są też lepsze sanatoria. Ale ja tak jak ty uważam, że skoro jest czysto, smaczne jedzenie i zabiegi na miejscu, to reszta zależy od nas samych. Bo jeśli ja podchodzę z uśmiechem i życzliwością do innych to również inni mi tym samym odpłacają. Nie wymagam luksusów, spokój i miła atmosfera, to jest ważne. Myślę Mariola że jesteś miłą osobą i dlatego ten czas w sanatorium również miło spędziłaś. Chciałabym jeszcze kiedyś pojechać do Rabki i nawet do tego sanatorium, ale zobaczymy gdzie następnym razem dadzą. W styczniu będę składać wnioski. Pozdrawiam Cię serdecznie. ;)
ODPOWIEDZ