Co wiemy o migrenie*?

Tu można porozmawiać o swoich schorzeniach i być może uzyskać porady innych użytkowników forum nasze sanatorium.
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 65 razy

Re: Co wiemy o migrenie*?

Post autor: Suzen »

biedroneczka pisze:A co sądzicie o leczeniu migreny Akupunkturą :?: Znam przypadki znakomitej poprawy, aż do całkowitego wyeliminowania bóli migrenowych.
wiem, że igły i tym podobne przedmioty nie zachęcają do takiej terapii
Mogłoby to przynieść pozytywne rezultaty w działaniu,tylko ta igła.Ogólnie boję się zastrzyków,a w tym przypadku to nakłuwanie... :roll:
Awatar użytkownika
anusia153
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 08 gru 2013 08:04
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: anusia153 »

Akupunktura można spróbować czemu nie ,zastrzyków się nie boję , tylko tak się zastanawiam jakie miejsca nakłuwa się tymi igiełkami przy bólach migrenowych , głowę , szyję ? jakoś sobie tego nie wyobrażam :o
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Akupunktura Anusiu , Suzen nie boli :) ale to jest tylko czasowe uśmierzenie bólu .Miałam kiedyś robiona przy bólu kregosłupa ,ale lekarz za to był ok ;) :lol: :oops: i było całkiem przyjemnie :D
Awatar użytkownika
anusia153
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Ja od jakiegoś czasu zastanawiam się nad akupunkturą na kręgosłup , nawet mój neurolog to mi zasugerował . Jednorazowy zabieg nic nie daję trzeba wziąć prawdopodobnie kilka serii . Nie wiem tylko czy zabiegi te refundowane są przez NFZ .
forumowicz

Anusiu niektóre NFZ refunduja ,trzeba mieć skierowanie od lekarza.Tak ja wzięlam całą przewidzianą serię i miałam spokój z bólem parę miesiecy . :)
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 65 razy

Post autor: Suzen »

Ufff,całe szczęście,że akupunktura nie boli. :)
Awatar użytkownika
anusia153
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

kruszynka pisze:Anusiu niektóre NFZ refunduja ,trzeba mieć skierowanie od lekarza.Tak ja wzięlam całą przewidzianą serię i miałam spokój z bólem parę miesiecy . :)
O!!! parę miesięcy :o dla mnie to jest zbyt piękne żeby było prawdziwe ,a seria to ile zabiegów - 10 .
U mnie w Poradni Leczenia Bólu wykonują te zabiegi właśnie przed chwilą zapisałam się na wizytę , trzeba mieć skierowanie może być nawet od lekarza pierwszego kontaktu , zabieg refundowany jest przez NFZ , ale czy akupunkturę będę miała , o tym musi zdecydować lekarz , zobaczymy.
forumowicz

Anusiu skoro Ciebie zachęcał to da skieriowanie ;) Ale że dzisiaj się zapisałaś? :o to jakiś ewenement ,przecież to sobota :shock: :o zapewne do pól roku bedziesz miała ból z głowy ;) :)

Nie pamietam ilosci zabiegów Anusia ale było cos ok 10 zapewne ,oj było to dawno bardzo dawno temu ;) :) :lol:
Ostatnio zmieniony 18 paź 2014 09:46 przez forumowicz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
anusia153
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Tak dzisiaj i to przed chwilą , mam wizytę za tydzień 25 X . :o . podam Ci namiary przychodni na PW. Pozdrawiam :kwiat:
forumowicz

Ok dziekuję i życzę milego weekendu ,bez bólu :) :kwiat:
ODPOWIEDZ