SZCZAWNO ZDRÓJ-DOM ZDROJOWY

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Grzegorz
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 20 gru 2008 16:15

Re: SZCZAWNO ZDRÓJ-DOM ZDROJOWY

Post autor: Grzegorz »

Wstawiać się najlepiej po 22-giej, czyli po obchodzie kontrolnym. U mnie się zdarzało, że trzeźwość sprawdzali, także tuż przed 22 lepiej się nie wstawiaj, za to potem masz całą noc ;) Choć lepiej wytrzeźwieć do rana bo pamiętam skacowanych co śniadania nie ruszali i na zabiegi nie szli :)))
A tak poważnie, na zgłoszenie się masz cały dzień. Ludzie prywatnie zjeżdżają już od rana. Ja jechałem autokarem zorganizowanym przez ZUS więc przybyłem ok. 18ej chyba. Miejsc na pewno wystarczy każdemu, może być najwyżej kwestia lepszego lub gorszego pokoju w twoim sanatorium.
motylek
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 24 wrz 2010 09:26

Post autor: motylek »

Dziękuje ale masz poczucie humoru ! ale to tak fajnie że ktoś jest wesoły Grzegorzu ja jadę 1 raz dlatego nie wiem co i jak a na skierowaniu nie mam nic napisane oprócz tego gdzie mnie kierują ! dziękuje
kuracjuszka2010
Na forum od: 31 paź 2010 17:23

SZCZAWNO ZDRÓJ- DOM ZDROJOWY piętro II

Post autor: kuracjuszka2010 »

Własnie wróciłam z pobytu na turnusie rehabilitacyjnym ( komercja).
Przed wyjazdem szczegółowo dopytywałam się w Dziale Marketingu o warunki socjalne jakie panują w Domu Zdrojowym. Informacji udzielono bardzo chętnie, wszystkie pozytywne oczywiście.
Po przyjeździe do ośrodka doznałam szoku wchodząc do pokoju, był zarezerwowany od kilku miesięcy. Pokój wyglądał jak w hotelu robotniczym, parkiet zdewastowany, pościel stara sprana i połatana, koc który miał służyć do przykrycia był brudny i wyglądał jak szmata. Pokój był wyziębiony, nie było podstawowych rzeczy : czajnik,lodówka,naczynia, radio niesprawne. W łazience brak kaloryfera - było lodowato.
Jedzenie na stołówce było bardzo skromne, letnia herbata, letnie zupy , wszelkie posiłki na gorąco były rozgotowane i mało-smaczne.
Ogólnie wielki niesmak i zawiedzenie, rozczarowanie - więcej tam nie przyjadę !!!!!!! OSTRZEGAM WSZYSTKICH !!!
motylek
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 24 wrz 2010 09:26

Post autor: motylek »

Potwierdzam to co napisała kuracjuszka 2010 Nie polecam!!!! pozdrawiam
Alicja Trela
Na forum od: 06 paź 2010 18:06

Post autor: Alicja Trela »

:o :shock:
bystra47
Na forum od: 25 wrz 2012 14:52

Post autor: bystra47 »

Czy ktos wybiera sie tam tzn do domu zdrojowego w 2giej polowie listopada 2012?Jakie sa na aktualny czas warunki?Czy jest cieplo i jakie warunki bytowe i rehabilitacja ?Bystra
leszek1958
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 25 cze 2009 00:24

Post autor: leszek1958 »

Witam,proszę o najnowsze wiadomości ze Szczawna Dom Zdrojowy,czy nadal trwają remonty,czy lekarz przydziela zabiegi w komorze pneumatycznej itp.pozdrawiam forumowiczów.
leszek1958
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 25 cze 2009 00:24

Post autor: leszek1958 »

Czy nikt z forumowiczów nie był ostatnio w Szczawnie Zdroju
kasiaanowik
Na forum od: 13 paź 2012 09:23

Post autor: kasiaanowik »

leszek1958, ja właśnie wróciłam z trzytygodniowego pobytu w Szczawnie-Zdroju i naprawdę nie rozumiem tych negatywnych komentarzy. Cały pobyt uważam za bardzo udany. Okolica jest piękna, cicha i spokojna. Duża oferta zabiegów i kompetentni ludzie na miejscu, także szczerze polecam to miejsce. Sama chętnie do niego kiedyś wrócę.
Monia58
Na forum od: 06 lut 2013 18:48

Post autor: Monia58 »

Niestety musze potwierdzić opinie poprzedników, miasteczko samo w sobie fajne niestety nic poza tym. Przyjechaliśmy do Uzdrowiska na pobyty komercyjne.
Infrastruktura leży, zatrzymała się wieki temu. Jakość oferowanych usług jest nieadekwatna do ceny!
Nie wygląda to zachęcająco, zerknijcie np. na Sanatorium Mieszko. Zresztą połowa tych obiektów jest nieczynna.
I ten ciągły remont w Domu Zdrojowym i Zakładzie Przyrodo Leczniczym (brudne wanny + kurz z remontu).
Warunki pozostawiają wiele do życzenia, szukałam noclegu dla męża, żeby mnie odebral i znalazłam Ville Franciszek [link] następnym razem tam będziemy z mężem spali, a zabiegi i jedzenie wykupimy sobie w uzdrowisku.
Miasteczko warte zobaczenia. Brakuje miejsc parkingowych tylko !
ODPOWIEDZ