Krynica - "Lwigród"

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Re: Krynica - "Lwigród"

Post autor: Felice »

Sabe,Kudowa to mieścinka w porównaniu z Krynicą,tam się nie da nudzić.Jest gdzie pochodzić i w dzień i wieczorem.Udanego pobytu.
Awatar użytkownika
sabe50
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 kwie 2014 05:07

Post autor: sabe50 »

Witam Cię Alice - dzięki za info. Szczerze mówiąc myślałem że miejscowości są podobne.W Kudowie byłem raczej turystycznie,w lato,pochodzić trochę po górkach ale z tego co widziałem w centrum też jest dużo lokali i knajpek.Stołowałem sie w Polonii-było smacznie,dużo i tanio.Co prawda nie jestem zbyt "rozrywkowy"ale wieczorem dookoła grało i było wesoło.Ja wolałem chodzić do Czech na "Starobrno"
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

A nie na "Primatora"? Toż to regionalny napój robiony w Nachodzie.
W Krynicy koniecznie trzeba znaleźć dobrą śliwowicę.
Pochodzić jest gdzie,oby tylko pogoda dopisała.W ubiegłym roku zimą było mnóstwo śniegu i było naprawdę gdzie połazić.Organizowane jest bardzo dużo wycieczek,polecam.
Awatar użytkownika
sabe50
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Tak, ale wolałem Starobrno niepasteryzowane.Dobrze schłodzone a trafiłem w lipcu na upały.A ta śliwowica w knajpce czy w sklepie ?
AnnaN
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 lut 2012 19:10
Oddział NFZ: Podkarpacki
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: AnnaN »

Witaj!
AnnaN
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Byłam już kiedyś w tym sanatorium więc jeśli masz jakieś pytania to służę pomocą.Tak się składa że jadę tam ponownie w tym samym terminie co Ty.
Awatar użytkownika
sabe50
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Cześć AnnaN - miło że w końcu odezwał się ktoś kto tam jedzie - rozumiem też że w tym samym terminie. Interesuje mnie wszystko - czy dawno tam byłaś ? . Przeczytałem na Forum chyba wsjo co było do przeczytania na temat Krynicy i Lwigrodu ale świeże informacje tym bardziej pożądane. - pozdrawiam
AnnaN
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Nie wiem czy moje informacje cię zadowolą,bo są sprzed ok.2.5 roku,ale podejrzewam że niewiele się zmieniło.Usytuowanie świetne,wszędzie blisko.Sam obiekt calkiem w porządku,warunki hotelowe,co do zabiegów....standard,najlepiej przeczytaj na stronie Lwigrodu.Basenu nie ma na miejscu,ale można korzystać w sąsiednim Continentalu.Krynica jest poprostu urokliwa,jest gdzie pospacerować i usiąść np.na pyszną kawę lub czekoladę.Polecam pieszą wycieczkna górę parkowa lub dalej na Jawirzyne,tu juz kolejka,widoki niezapomniane.Z dalszych wycieczek to oczywiście Vrbov na Slowacji,termalne wody,caloroczne gdzie przy odrobinie słońca można złapać trochę opalenizny u podnóża Tatr....lub Węgry i Miszkolc,tez termy w grotach.Co do rozrywek wieczornych.....jest pare przyjemnych miejsc,gdzie można potańczyć i napic się czegoś mocniejszego.
Awatar użytkownika
sabe50
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

A jak tam jest z pokojami ? Jadę z NFZ to jakie mogą dać ? . Czy jest sens przyjeżdżać wcześniej żeby dostać lepszy pokój ? - dużo pytań ale jadę pierwszy raz.
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

witaj seba:-) :-) zadzwoń do żródła i będziesz miał wiadomości z pierwszej ręki:-) :-) pozdrawiam Gośka:-) :-) :-)
Zablokowany