Jakie zaświadczenie od lekarza na jedynkę?
- Ramona2
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 18 paź 2014 18:51
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 8
Re: Jakie zaświadczenie od lekarza na jedynkę?
Pozdrawiam
Sabe 50 to super ,że się dokształcasz.Trzeba cały czas doskonalić się,rozwijać .Nie ulegać stagnacji i poszerzać swoje horyzonty myślowe.Niekiedy życie,czasy w ,których przyszło żyć zmuszają...cóż.sabe50 pisze:Witam - a co powiecie na taki przypadek, zresztą mój przypadek. Dokształcam się,próbuję się przebranżowić/w tym wieku-szok/. Pierwszy rok ze względu na chorobę zaliczony warunkowo,do tej pory nie wszystko zaliczone,zaraz znowu 3 tygodnie do tyłu z zajęciami,co prawda, na bieżąco będę miał dosyłane materiały do nauki i chciałbym trochę wolnego czasu wykorzystać właśnie na naukę zaległych i bieżących tematów - i co mam powiedzieć na recepcji ? - że chcę 1 bo chce mieć ciszę i spokój - przecież mnie wyśmieją i powiedzą że jestem z kosmosu, albo odwrotnie.
Jednak po drugiej stronie może być osoba,która zrozumie Twoją prośbę.Dla mnie nie jet to śmieszne...ani absurdalne.Próbuj ,pytaj...Grzecznym i miłym zachowaniem też można osiągnąć cel.
Pozdrawiam i życzę dużo wiary w siebie i swoje możliwości.
-
forumowicz
Spokojnej rehabilitacji
- basiat
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
- Oddział NFZ: Podlaski
- Staż sanatoryjny: 5
sabe50 pisze:nikt tu nie mówi o izolowaniu się.Wręcz przeciwnie. Zamierzam w dobrym towarzystwie sprawdzać stan zaopatrzenia tamtejszych sklepików i knajpek w złocisty napój. Ale nie cały czas.Chcę też trochę pouczyć się. A co pomyślą współlokator lub współlokatorzy o moim nieodpartym i i zastanawiającym ciągu do nauki ? /ale mi się chce/- no cóż - ich sprawa. - a może też będą mieli coś do nauki ???
Sabe
- sabe50
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 18 kwie 2014 05:07
- Staż sanatoryjny: 0
- basiat
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
- Oddział NFZ: Podlaski
- Staż sanatoryjny: 5
- sabe50
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 18 kwie 2014 05:07
- Staż sanatoryjny: 0
a tak co do jedynek, to jeszcze ja się wypowiem. Nigdy nie udało mi się być w jedynce, chociaż chciałam. na szczęście trafiałam na fajne kobitki, ale niektórzy po prostu potrzebują być sami w pokoju. I nie uważam tego za jakąś fanaberię. niektórzy nie czują się komfortowo w towarzystwie drugiej osoby i nie chodzi o to, że nie lubią ludzi w ogóle, ale o to, że źle się czują np. w pidżamie w obecności kogoś , kogo zupełnie nie znają albo czują dyskomfort przy rozmowie,albo mają zaawansowane żylaki i nie chcą ich pokazywać - można wymieniać w nieskończoność, różni są ludzie. W jednym z sanatoriów usłyszałam, że łuszczyca jest wskazaniem do jedynki. Nie wszystkie sanatoria honorują poszczególne przypadłości. W niektórych jak są wolne i przyjeżdżasz wcześniej dają i takie są zasady. Ale... Spotkałam się też z sanatorium, gdzie ktoś dostał jedynkę, bo miał potrafił się poawanturować i miał głośną "mordę". Przepraszam za wyrażenie.