Jakie zaświadczenie od lekarza na jedynkę?

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

? na jedynkę?

Post autor: jacky6 »

dawno, dawno temu - jak byłem piękny i młody ( około trzydziestki ) kilkakroć mieszkałem w dwójce a nawet w trójce ( podczas pobytu na tzw. wczasach profilaktycznych a potem już klasycznym sanatorium ) i dzieliłem atmosferę pokojową z acikami starszymi ode mnie o ca 20 lat ( a może i więcej )...
muszę przyznać, że mikstura obopólnie wychodziła na dobre...
lubiłem bardzo ( nocne Polaków ) rozmowy po wizycie lekarskiej - wtedy do naszego pokoju ściągały też osoby płci nadobnej - rzecz jasna - tylko na pogaduchę...
a jedynek było wtedy jak na lekarstwo...
teraz nie wiem jak bym się czuł w towarzystwie dużo młodszego, pięknego jeszcze ...
i odpowiednio - tenże - ze mną...
...
póki co nie mam problemu - od tego roku dołączyła do mnie ślubna i jest ...
po krzyku ...

:mrgreen: to przyjemne czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi... :ugeek:
forumowicz

Re: Jakie zaświadczenie od lekarza na jedynkę?

Post autor: forumowicz »

• ..." że mikstura obopólnie wychodziła na dobre..."' :lol: :lol:
    Mikstura dobra ,zawsze wychodzi na dobre :lol:
    Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 88 razy

Post autor: darek »

kruszynka pisze:I ja juz sobie tez nie wyobrażam pokoju 2-osobowego ,a odludkiem nie jestem :? :lol:
Ja ..również gdym był w tym samym ośrodku co Ty Kruszynko :serce: opuściłbym mój pokoik 3, 4 , 5 osobowy i Wprowadziłbym się do ..Ciebie -wszak znamy się z Portalu NS
-Nie palę
-Nie pije
- Codziennie się prysznicuję
-raz na 2 tygodnie do fryzjera chodzę
-Koszulki co potwierdzą inni zmieniam Nawet 3 na dobę
-Bieliznę również
A odludkiem nie jestem myślę ,że co do ..łazienki dalibyśmy ..Radę :lol:
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

kto by pomyślał jak nam się temat jedynki rozbujał .oj Darku ;) grunt to dobry humor w poniedziałek. :) :)
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Sztani

..to jest POMYSŁ
skoro Wszyscy chcą
JEDYNKI
Skoro Wiele osób mnie zna a i Nawet mogę podejrzewać( ależ skromność przemawia przez zemnie Jakiż to Narcyz ) , że i akceptuje po ilości Podziękowań
Może wzorem innych( miejscowych lwów parkietów ) kilka pobytów na tzw Waleta ???
W razie draki mam Kampera tylko nie zimą !!zawsze mogę gdy się znudzę gdzie mieszkać w nim ;)
Tylko problem jest z tym Kamperem bo nie ma własnego ogrzewania tzn ma tylko nie jest ekonomiczne de wasto :cry:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

No tak :roll: :oops: :lol: :lol: .Czyli jedynka w studio ,dwuosobowym ;) :lol:
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Ależ Darku :serce: :!: jak pamiętam Tobie najwygodniej było u Miecia w samochodzie, w... bagażniku ;) :lol:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Seleno

O moich przygodach w bagażniku krążą legendy :lol:
Nawet już buska drogówka próbowała zlokalizować w/w samochód , a drogowcy dla kolejnych wybudowali obwodnicę buska
Tak bagażnik Miecia jest wygodny , był tam koc , poduszka i napoje rozweselające
Ja natomiast mówię o samochodzie campingowym , którego posiadaczem jestem od kilku lat a który można było by użyć podczas wypadu z Mieciem na ryby zresztą taki był zamysł zakupu kilka lat temu ..do dziś ma ..szwedzkie blachy :D
smakija1
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 maja 2014 21:17
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: smakija1 »

Ja byłam teraz niedawno w Aleksandrowie Kujawskim jedynek bardzo dużo ,ci co chcieli to myśle ,że mieli .
Mnie też proponowano ale ja typ ze lubie życie stadne i zeby było gębe do kogo otworzyc wolałam dwójkę.
pomyslcie tylko w jedynce jeden tapczan i jedno krzesełko ,
jak przyszło kawe wypić to w 5 osób było ciasno ,
a w naszej dwójce przestrono duzo miejsca i zawsze wesoło.
Naprawde jak nie ma konkretnych wskazań ,to może nie warto tak o tę jedynke walczyć .
Czasami trafimy na kogoś mniej sympatycznego ,ale od nas ten wspolny pobyt tez zależy ,
i może takie nastawienie tylko ja, tylko mnie ma być dobrze, troche zamyka nam droge do drugiego człowieka .
Wróciłam teraz z sanatorium z zusu ,wcale mnie mniej ten mój kręgosłup nie boli,
ale psychicznie ten pobyt dał mi wiele więcej ,poznałam wspaniałych ludzi ,ubawiłam sie ,
bo czasami to ludzie mają większy wpływ na nasze samopoczucie i rechabilitacje ,niż te zabiegi
Awatar użytkownika
Ramona2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 paź 2014 18:51
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: Ramona2 »

Co by nie mówił o pobycie w pokoju jednoosobowym to ma to swoje plusy i minusy, Ja osobiście wolę pokój jednoosobowy choć nie jestem odludkiem, jestem osobą towarzyską, lubię ludzi, ale potrzebuję mieć trochę spokoju. Byłam kilkakrotnie w sanatorium i mieszkałam i w dwójkach i jedynkach.Jak ktoś chce znaleźć sobie miłe towarzystwo to zawsze znajdzie nie koniecznie w pokoju.
Pozdrawiam
Zablokowany