czas wyjazdu do sanatorium od momentu otrzymania skierowania

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
bodziek
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 24 wrz 2012 19:07

czas wyjazdu do sanatorium od momentu otrzymania skierowania

Post autor: bodziek »

Witam! Iwcia, jak długo sie czeka na wyjazd do sanatorium od momentu otrzymania skierowania do konkretnego już uzdrowiska. Czy jest to zależne od sezonów? np. lato - póżniej (ze względu na okres wakacji), jesienią czy zimą - zaraz po otrzymaniu skierowania. Pozdrawiam.
iwcia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 mar 2012 13:55
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 4

Re: skierowanie - czas oczekiwania na weryfikację danych

Post autor: iwcia »

Witaj Bodziek :) Wszystko to zależy od regionu i funduszu. Nie ma chyba ustalonych reguł.Np.koleżanka z mojego miasta, czyli z tego samego NFZ,otrzymała skierowanie do tego samego sanatorium co ja, w tym samym turnusie..Ja dostalam informację o przydziale na 4 tygodnie przed rozpoczęciem. Natomiast koleżanka na 2 tygodnie przed wyjazdem.
Tak więc, jak widzisz, nawet w obrębie tego samego funduszu są rozbieżności. Może to wynikać z różnych przyczyn, np, rezygnacji kuracjuszy.Myśle, że taki optymalny czas oczekiwania o momentu ukazania sie w przeglądarce, to około 3-6 tygodni.Jedna z forumowiczek, chyba Krysia, już we wrześniu dowiedziala sie,że jedzie w grudniu.
Pozdrawiam :) Jak długo czekasz?
bodziek
Kuracjusz
Kuracjusz

Re: czas wyjazdu do sanatorium od momentu otrzymania skierow

Witam Iwcia! bardzo serdecznie Ci dziękuję za odpowiedź. Ja czekam już 1,5 roku. Teraz dokumentacja poszła do weryfikacji. Mam nadzieję, że pojade gdzieś w grudniu. Pozdrawiam Bodziek.
iwcia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Bodziek :) w takim razie życzę Ci jak najszybszego wyjazdu.Po weryfikacji to już stromo z górki :D .Oczywiscie daj znac jak juz będziesz wiedział kiedy i gdzie.
Pozdrawiam :)
bodziek
Kuracjusz
Kuracjusz

Witam! Iwcia, a gdzie byłaś ostatnio w sanatorium? Do jakiego NFZ należysz?. Ja do ślaskiego. Pozdrawiam :)
Yoko91
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 cze 2012 18:08

Post autor: Yoko91 »

witam bodziek, czekam już 16 miesięcy i jeszcze nie mam informacji o weryfikacji , 18 miesięcy minie w listopadzie mój nr w kolejce 19.689, może masz zbliżony :?: pozdrowienia :)
iwcia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witaj bodziek :D
Kilka dni temu zadałeś mi podobne pytanie, odpowiedzialam, ale mój post został przeniesiony do działu"Oceń sanatorium".Także przejdz, proszę, do w/w działu, jest tam temat "Dąbki sanatorium Argentyt".Opisalam w nim swój pobyt. Chętnie opowiedzialabym Ci więcej, ale Admin z pewmością znowu przeniesie moją odpowiedz do tamtego działu, co zresztą będzie słuszne.Wobec tego o pobycie w sanatorium możemy pogadać w dziale"oceń sanatorium".
Ps.jestem z dolnośląskiego.
Pozdrawiam :)
bodziek
Kuracjusz
Kuracjusz

Witam! Iwcia, dziś otrzymałem wniosek, który zweryfikowałem u lekarza. Wyczytałem w nim, że mam proponowane sanatorium w Szczawnie Zdroju. Byłem tam już w 2000 roku. Czy ta propozycja zawarta we wniosku jest już ostateczna? Jeśli tak to pojadę w Twoje strony. Pozdrawiam.
PS. Jeśli możesz,to proponuję GG dla szybszego kontaktu (7037883)
iwcia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Bodziek :) , nie mam pojęcia czy ta propozycja do Szczawna jest ostateczna.Prawde mówiąc nie zwrociłam uwagi na to co jest napisane na wniosku kiedy miałam go w rękach podczas weryfikacji.Ale z tego co piszą inni na forum wynika,że widzieli takie zapiski lekarza balneologa, podobno jest ok.5 propozycji, a fundusz ostatecznie wybiera jedną.Całkiem możliwe,że u Ciebie będzie docelowo Szvczawno, ale pewnosci nie ma.Ja nie bylam w tym uzdrowisku, opinie o nim są pozytywne, zreszta sam wiesz.Jeśli chodzi o kontakt, to może Cie to zdziwi, ale nie mam swojego GG :o .Adres email-owszem.
bodziek
Kuracjusz
Kuracjusz

Iwcia (Iwona?) ok.Podaj swój e-mail na mój adres [email].pl. Czekam i pozdrawiam. Będzie łatwiej, szybciej przepłynie informacja
ODPOWIEDZ