Osteofity

Tu można porozmawiać o swoich schorzeniach i być może uzyskać porady innych użytkowników forum nasze sanatorium.
Ela
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 30 wrz 2012 09:56

Re: Osteofity

Post autor: Ela »

Dzięki Kruszynka ,ale ja tylko próbuje Ci dorównać w poczuciu humoru :) Zycze zdrówka.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Elu Ty nie musisz nikomu dorównywać ,Ty masz świetne poczucie humoru ,zaraz admin nas stad pogoni do..."Na kazdy temat..." i bedzie miał rację ;) :lol:
Ela
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 30 wrz 2012 09:56

Post autor: Ela »

Tak mnie nakręciłaś z tymi osteofitami,że ciagle myszkuję po internecie i szukam czegoś na ten temat. Ale prawdę powiedziawszy to ciagle to samo znajduje.Nic co może pomóc.
anula03
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 12 paź 2012 16:03

Post autor: anula03 »

witam czy da sie wyleczyc osteopenia nie wiem co to jest
forumowicz

Witaj Anula :) Osteopenia jest to obniżona gęśtość kostna ,może ale nie musi oznaczć początek osteoporozy.W odróznieniu od osteoporozy nie ma złamań kości.
Przyczyny: niewłasciwa podaż wapnia w diecie ,lub jego przyswajalnośc.
Czynniki sprzyjajace rozwojowi choroby:
-brak ruchu ,zaburzenia hormonalne,choroby gruczołów przytarczycznych ,długotrwałe leczenie glikokortkosteroidami .
Leczenie: uzupełnienie diety w wapń/800-1000 mg na dobę,
ruch,spożywanie produktów bogatych w ten pierwiastek .
iwcia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 mar 2012 13:55
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: iwcia »

Witaj kruszynko :D
Jesteś istną kopalnią wiedzy!! Opis sie zgadza. Moja mama ma osteopenię, systematycznie robi to badanie, ponieważ obawia sie osteoporozy.
Pozdrawiam w ten piekny słoneczny dzień :D
forumowicz

Witaj Iwcia ,mam czas teraz ,p[onieważ leniuchuję to poczytuję troszkę ,a jeśli komuś się coś przyda z tego mojego "poczytania" jest mi tym bardziej miło.Szkoda ,tylko ,że chorujemy :(
Moc całusiów forumowych :)
forumowicz

Halo Halo mam pytanko ,czy ktoś w skuteczny sposób radzi sobie z osteofitami? Proszę napiszcie jak :(
forumowicz

Hm nikt nie ma osteofitów? no no to super ,ale może sąiadka ma? ;)
dzi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2012 15:56
Podziękowano: 1 raz

Post autor: dzi »

Kruszynko witam Cię w nowym miesiącu poszukiwań chętnych do opowiedzenia o swoich osteofitach.
A może te kostne wypustki i narośla uniemożliwiają bez specjalnego fotela pisanie tu, przed monitorem ?
Moje sąsiadki nie rozdrabniają się na drobiazgowe opisy kręgosłupa. Ich po prostu boli krzyż :). Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ