Nowoczesne spa oferujące dobre pobyty rehabilitacyjne?

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
calineczkaa
Na forum od: 16 paź 2012 00:24

Nowoczesne spa oferujące dobre pobyty rehabilitacyjne?

Post autor: calineczkaa »

Od roku mam przepuklinę w kręgosłupie i chciałbym się wybrać do jakiegoś sanatorium. Szukam jednak czegoś bardziej nowoczesnego, w ciekawym miejscu. Proszę o pomoc!
sarna34
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 gru 2011 19:15

Re: Nowoczesne spa oferujące dobre pobyty rehabilitacyjne?

Post autor: sarna34 »

Fajnym, na wysokim poziomie i z zabiegami SPA jest sanatorium Wielka Pieniawa w Polanicy Zdroju. Byłam tam prywatnie 14 dni luty 2012 r. - wyjechałam bardzo zadowolona. Planuję kolejny raz jechać w styczniu. Najlepsze sanatorium w jakim byłam.
dzi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2012 15:56
Podziękowano: 1 raz

Post autor: dzi »

Może wypowiedzą się jeszcze chorzy z powikłaniami kręgosłupa i opiszą dobre miejsce do odpłatnej rehabilitacji.
Gdy w 2007 stwierdzono u mnie przepuklinę L4/L5 i proponowali operację ze względu na ucisk nerwów
przykręgosłupowych - dałem na przeczekanie . Pierwsze poszpitalne sanatorium, doświadczony lekarz wskazał odpowiednie
ćwiczenia. Poznawałem swoje mięśnie, przede wszystkim ich wzmocnienie przez kontrolowany ruch i gimnastykę.
Od kilku lat nie przyjmuję leków przeciwbólowych. Jedynie raz na dwa lata borowina, kąpiele siarkowe. Uniknąłem
skalpela :).Proponuję dobre sanatorium z dostępem do błotka borowinowego i innych naturalnych bodźcowych kopalin.

SPA to w/g mnie wielokrotnie droższe, bardziej nastawione na kosmetykę i relaks ośrodki. Stworzone nie tyle dla leczenia co dla odpoczynku zmęczonego fizycznie i psychicznie organizmu w otoczce luksusu.
Pozdrawiam.
Yoko91
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 cze 2012 18:08

Post autor: Yoko91 »

dzi, polecam Lądek Zdrój, Sanatorium Wojciech ale tylko z komercji,koszty dość wysokie, zabiegi i wody termalne super relaks :) miłego dnia.
Anka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2010 14:35

Post autor: Anka »

Witam! Polecam Klinikę pod Tężniami w Ciechocinku.Jest spa i terapia manualna kręgosłupa są też lekarze specjaliści w tej dziedzinie.Nie ma turnusów rehabilitacyjnych .najlepiej opłaca się pobyt 7 dniowy.Klinika była już opisywana tam każdy znajdzie coś dla siebie/łącznie z tańcami/.Dodam jeszcze że na terenie kliniki jest wszystko i jeśli ktoś nie ma ochoty nie musi wychodzić poza obiekt.Naprawdę polecam
tomek123
Na forum od: 16 paź 2012 15:07

Post autor: tomek123 »

Miałem okazję być w Malinowym Dworze. Wybrałem akurat ten hotel spa, bo jest stosunkowo niedaleko od miasta, w którym mieszkam. Miejsce jest nowe, czyste, zadbane, z dostępem do wifi. Mój pobyt głównie opierał się na odpoczynku w formie wycieczek rowerowych i masaży, ale skorzystałem także z kąpieli siarczkowych, które świetnie wpływają na samopoczucie i ogólną kondycję organizmu. Więc jeśli szukasz czegoś nowoczesnego, to mogę właśnie ten hotel polecić.
ODPOWIEDZ