gdzie po operacji ginekologicznej?

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Re: gdzie po operacji ginekologicznej?

Post autor: margot »

Z tego co mi wiadomo status Szpitala Uzdrowiskowego w Krynicy, a do takiego się kwalifikujesz do pół roku po operacji mają tylko Nowe Łazienki Mineralne jeśli chodzi oczywiście o ginekologię , kiedyś miał Stary Dom Zdrojowy.
eda1
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2014 20:02

Post autor: eda1 »

Zacznę od tego, że zadzwonię do mojego NFZ i dowiem się , gdzie mogą mnie wysłać a potem to się zobaczy :P
Zapraszam do dzielenia się doświadczeniami, pozdrawiam.
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Witam :kwiat: eda 1 dzwoniłaś do NFZ w sprawie sanatorium o tym profilu jeśli to podziel się informacją :roll:
Tak jak Alicja pisze w poście 30 listopada to będzie najlepsza autentyczna informacja co roku coś się zmienia :)
pozdrawiam wszystkich piszących w tym temacie :kwiat:
MAGDA-LENA
Na forum od: 01 gru 2014 14:53
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: MAGDA-LENA »

margot pisze:Z tego co mi wiadomo status Szpitala Uzdrowiskowego w Krynicy, a do takiego się kwalifikujesz do pół roku po operacji mają tylko Nowe Łazienki Mineralne jeśli chodzi oczywiście o ginekologię , kiedyś miał Stary Dom Zdrojowy.
Witam, wróciłam właśnie ze "SZPITALA UZDROWISKOWEGO" Nowe Łazienki Mineralne i szczerze odradzam. Niestety, pacjentki (i pacjenci) na poszpitalnym traktowani są jak czarnoskórzy w Ameryce w latach 50-tych ubiegłego wieku. Pokoje najgorszej kategorii, nieremontowane, jak się ma szczęście to się otrzyma niedawno malowany, bez łazienki. Brudne firany pamiętające ubiegły wiek, ręczniki takoweż. Na ok. 50 pokoi tylko jedna toaleta dla kobiet, dwie dla mężczyzn i jedna dla osób niepełnosprawnych (w której jest też natrysk) + 2 natryski. Z toalety dla niepełnosprawnych korzystają także mężczyźni. Jeżeli chcesz się "po" podmyć - wszystko jest widoczne - w drzwiach toalety dla kobiet są szyby!!! W okresie jesienno-zimowo-wczesnowiosennym po korytarzu hula zimny wiatr, gdyż drzwi na taras są nieszczelne - szpara ok. 3 cm - wychodząc spod natrysku - wrażenie niesamowite, czeka cię co najmniej przeziębienie.
Jest też oczywiście część remontowana - dla komercji, sanatoryjnych i jeśli ci się poszczęści (?) to też otrzymasz. Znajome otrzymały - pokój wyremontowany, 3 osobowy, z łazienką i z ... karaluchami!!!
To był mój pierwszy wyjazd uzdrowiskowy, zapewne nie ostatni. Wiem też, jakie są uzdrowiska. I wiem, że Nowe Łazienki Mineralne, jeśli chodzi o zaplecze mieszkaniowo-sanitarne oraz personel lekarski jest jednym z najgorszych. NIGDY WIĘCEJ.
Poza tym - jedzenia sporo, tylko bardzo monotonne, zwłaszcza dla diety cukrzycowej - dietetyczna zapomniała, że tanio można kupić nie tylko tonę wędlin konserwowych, a ryby można przetworzyć nie tylko na postać gotowanego śledzia - zapowiadanych w menu pulpetów rybnych nie otrzymaliśmy niestety - za dużo pracy?
JEDYNY PLUS - REHABILITANCI, młodzi, wspaniali ludzie. GORĄCO POZDRAWIAM.
eda1
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2014 20:02

Post autor: eda1 »

Witam :kwiat:
Okoliczności dnia dzisiejszego sprawiły, że nie mogłam zadzwonić, jutro postaram się poprawić...
Magda-Lena, to co napisałaś jest wstrząsające. Nie wiem jak inaczej to skomentować. Nadal czekam na Wasze opinie i porady.
Może kolejne będą bardziej optymistyczne, pozdrawiam
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci

Magdo -Leno
Nigdy nie byłam w Nowych Łazienkach na rehabilitacji , napisałam to co słyszałam o warunkach zakwaterowania ...podobno są właśnie ,,kiepściuchne " :?
Jest to jedyny ośrodek , z którym ma podpisaną umowę lubelski NFZ na leczenie poszpitalne .
Profesjonalizm wykonywania zabiegów znam ...i może na tym zakończę ...
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski

Post autor: basiat »

Relacją Magda-Leny jestem wstrząsnięta, a jeszcze bardziej tym, ze my zwykli kuracjusze nie mamy na to rady??? Jak to się dzieje, że takie ośrodki dopuszczane są do użytku ludzi schorowanych, potrzebujących dobrej rehabilitacji ale też godziwych warunków mieszkaniowych. Napisałam godziwych, bo nie mówie tu o jakichkolwiek luksusach........Kto o tym decyduje, dopuszczając takie obiekty? Czy nikt nie wyciąga żadnych wniosków? Czy ktoś sprawdza w ogóle takie ośrodki? Czy tam bywa sanepid i tym podobne instytucje?
Ludzie, który my mamy wiek?
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci

Basiu są tzw. przetargi i podstawowym kryterium jest cena , dlatego Busko nie ma kontraktu z ZUS -em ...cenili się ok. 50 zł za dobę ( cena pobytu jednego kuracjusza ) więcej niż Krynica ...
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski

Post autor: basiat »

A gdzie w tym wszystkim jest potencjalny kuracjusz :?: :?: :shock: :shock: To jest ohydne........, że nie myśli się o ludziach :(
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci

Basiu :roll:
Najważniejszy jest bilansik ;) :P
Jest to akurat dosyć specyficzny kierunek rehabilitacji ...oj chciałoby się napisać dużo więcej , ale chyba nie ma to sensu :| :| :|
ODPOWIEDZ