Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Właśnie przeczytałam, że codzienne spożycie nawet połowy filiżanki zielonej herbaty lub typu oolong ( gatunek herbaty, w którym liście poddawane są procesowi półfermentacj np. herbata czerwona),
może zmniejszać ryzyko wystąpienia nadciśnienia tętniczego nawet o 50%. Lubię herbatę czerwoną ale rzadko ja piję, natomiast zielona jest u mnie na porządku dziennym
Sposobów na panowanie nad ciśnieniem jest dość dużo, ale co najmniej 98% społeczeństwa woli połknąć tabletkę (bo wygodna i zalecana), której skutki uboczne doprowadzą do brania następnych pięciu tabletek, a następnie do stendów, bajpasów, może jakiś zawalik lub wylewik do kolorytu. Tłumaczenie jest jedno, uniwersalne, nie mam czasu na jakieś tam ziółka, ale znajdę czas na to by umrzeć.
Nie zgodzę się z Tobą Zbyszku ,że ziółkami można zbić każde nadciśnienie . Jak się ma 190 lub wyższe to spróbuj zbić ziółkami lub czosnkiem .Szczególnie niebezpieczny jest nagły, niespodziewany i duży wzrost ciśnienia . Jego skutkiem bywa niewydolność krążeniowo-oddechowa, zawał, rozwarstwienie aorty. Dlatego w przypadku dużego skoku ciśnienia potrzebna jest szybka pomoc lekarska .
Przy lekko podwyższonym 130-139/85--89 mm Hg w ziółka można się pobawić zamiast faszerować się lekami .