gdzie po operacji ginekologicznej?
- margot
- W naszej pamięci

- Na forum od: 26 lip 2010 13:17
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 6
Re: gdzie po operacji ginekologicznej?
Zapraszam do dzielenia się doświadczeniami, pozdrawiam.
- grazynamackowiak
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 11 maja 2014 19:33
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 31 razy
- Podziękowano: 31 razy
Tak jak Alicja pisze w poście 30 listopada to będzie najlepsza autentyczna informacja co roku coś się zmienia
pozdrawiam wszystkich piszących w tym temacie
-
MAGDA-LENA
- Na forum od: 01 gru 2014 14:53
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 1
Witam, wróciłam właśnie ze "SZPITALA UZDROWISKOWEGO" Nowe Łazienki Mineralne i szczerze odradzam. Niestety, pacjentki (i pacjenci) na poszpitalnym traktowani są jak czarnoskórzy w Ameryce w latach 50-tych ubiegłego wieku. Pokoje najgorszej kategorii, nieremontowane, jak się ma szczęście to się otrzyma niedawno malowany, bez łazienki. Brudne firany pamiętające ubiegły wiek, ręczniki takoweż. Na ok. 50 pokoi tylko jedna toaleta dla kobiet, dwie dla mężczyzn i jedna dla osób niepełnosprawnych (w której jest też natrysk) + 2 natryski. Z toalety dla niepełnosprawnych korzystają także mężczyźni. Jeżeli chcesz się "po" podmyć - wszystko jest widoczne - w drzwiach toalety dla kobiet są szyby!!! W okresie jesienno-zimowo-wczesnowiosennym po korytarzu hula zimny wiatr, gdyż drzwi na taras są nieszczelne - szpara ok. 3 cm - wychodząc spod natrysku - wrażenie niesamowite, czeka cię co najmniej przeziębienie.margot pisze:Z tego co mi wiadomo status Szpitala Uzdrowiskowego w Krynicy, a do takiego się kwalifikujesz do pół roku po operacji mają tylko Nowe Łazienki Mineralne jeśli chodzi oczywiście o ginekologię , kiedyś miał Stary Dom Zdrojowy.
Jest też oczywiście część remontowana - dla komercji, sanatoryjnych i jeśli ci się poszczęści (?) to też otrzymasz. Znajome otrzymały - pokój wyremontowany, 3 osobowy, z łazienką i z ... karaluchami!!!
To był mój pierwszy wyjazd uzdrowiskowy, zapewne nie ostatni. Wiem też, jakie są uzdrowiska. I wiem, że Nowe Łazienki Mineralne, jeśli chodzi o zaplecze mieszkaniowo-sanitarne oraz personel lekarski jest jednym z najgorszych. NIGDY WIĘCEJ.
Poza tym - jedzenia sporo, tylko bardzo monotonne, zwłaszcza dla diety cukrzycowej - dietetyczna zapomniała, że tanio można kupić nie tylko tonę wędlin konserwowych, a ryby można przetworzyć nie tylko na postać gotowanego śledzia - zapowiadanych w menu pulpetów rybnych nie otrzymaliśmy niestety - za dużo pracy?
JEDYNY PLUS - REHABILITANCI, młodzi, wspaniali ludzie. GORĄCO POZDRAWIAM.
Okoliczności dnia dzisiejszego sprawiły, że nie mogłam zadzwonić, jutro postaram się poprawić...
Magda-Lena, to co napisałaś jest wstrząsające. Nie wiem jak inaczej to skomentować. Nadal czekam na Wasze opinie i porady.
Może kolejne będą bardziej optymistyczne, pozdrawiam
- margot
- W naszej pamięci

Nigdy nie byłam w Nowych Łazienkach na rehabilitacji , napisałam to co słyszałam o warunkach zakwaterowania ...podobno są właśnie ,,kiepściuchne "
Jest to jedyny ośrodek , z którym ma podpisaną umowę lubelski NFZ na leczenie poszpitalne .
Profesjonalizm wykonywania zabiegów znam ...i może na tym zakończę ...
- basiat
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
- Oddział NFZ: Podlaski
Ludzie, który my mamy wiek?
- margot
- W naszej pamięci

- basiat
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
- Oddział NFZ: Podlaski
- margot
- W naszej pamięci

Najważniejszy jest bilansik
Jest to akurat dosyć specyficzny kierunek rehabilitacji ...oj chciałoby się napisać dużo więcej , ale chyba nie ma to sensu