Wacław- Świeradów Zdrój 2-23 grudnia 2014

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
krzycholu
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 25 wrz 2014 16:19
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 4

Re: Wacław- Świeradów Zdrój 2-23 grudnia 2014

Post autor: krzycholu »

Turnus z Zus-u to 96 zabiegów ( 24 dni) reczniki, zwrot kosztów podrozy itd.
A NFZ to 54 zabiegi, brak recznikow i brak zwrotu kosztow dojazdu.
Jesli chodzi o tv to z doświadczenia wiem ze nie ma na nia czasu ale dobrze czasami sprawdzic np. pogode.
Co do wachania to nie mialem z tym dotychczas problemów, wazne zeby zachowac umiar i nie robic zadymy... :D
pozdro...
Maria11111
Na forum od: 18 lis 2014 12:57
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: Maria11111 »

Witam
Czy ktoś wie jaki operator komórkowy ma najlepszy zasięg w Wacławie (chodzi o neta, nie o rozmowy)?
krzycholu
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

To koniec swiata , więc z zasięgiem moze byc kiepsko, towarzyszko z turnusu.... :D
Mozna zrobić sobie swieto od internetu, chyba ze ktos musi mieć ( np.praca)
Jakos to bedzie... :D
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

Witaj krzycholu :kwiat: w Wacławie nie ma zasięgu..ale są już z tego co wiem w innych sanatoriach..stanowiska z internetem ;)
W Urzędzie Miasta masz kawiarenkę internetową..W f-fi w Wacławie nie ma...pozdrawiam Gośka
Awatar użytkownika
Ela50+
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 17 maja 2009 14:21
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Ela50+ »

W Wacławie nie ma W-fi jest bezpłatny internet w Domu Zdrojowym . Chodziliśmy tam z laptopem i odbieraliśmy wiadomości. ZUS jest w Wacławie lepiej traktowny jak NFZ. Nie wiem z czego to wynika? Pokoje w Wacławie są bardzo różne. Najgorsze są na 3 piętrze. Z oknami połaciowymi. Niektóre bardzo małe bo to poddasze i wysokość nadająca sie na przebywanie ludzi tj, 2,20m jest w niewielu miejscach. Zanim przyzwyczaiłam się to nieskiego sufitu bardzo często uderzałam się w głowę. W pkojoach na górze jest bardzo ciepło. Na noc musieliśmy zakręcać kaloryfery.Panie sprzątajace bardzo się starają ( w czasie turnusu było kilka kontroli czystości). Lecz pokoje wymagają malowania i odnowienia. Szklanki na stołówce też wymagają wymainay. Są bardzo zniszczone.
Maria11111

Witam. Póki co jestem bardzo zadowolona, może to nie jest hotel klasy lux, ale Panie bardzo miłe, pokoik nieduży ale przytulny i cieplutki. Wszystkie formalności przebiegły w miłej atmosferze i szybciutko. Obiadek nie zwalił z nóg, ale nie można mieć wszystkiego naj. Pozdrawiam cieplutko wszystkich forumowiczów :)
krzycholu
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Witam, potwierdzam , tak jest.
W takim razie przekazmy sobie znak pokoju-20... :D
Pozdro
Maria11111

Witam ponownie wszystkich zainteresowanych pobytem w "Wacławie". Pierwszy dzień zabiegów już za mną 8-) Większość przyznanych zabiegów bez wychodzenia z budynku. Niestety mam też kąpiele mineralne w Goplanie, co latem nie byłoby złe ale zimą trochę mnie nie bawi. Jak dla mnie w ramach zabiegów stanowczo za dużo gimnastyki: 9x gimnastyka ogólna i 8x gimnastyka indywidualna. Łącznie 54 zabiegi w tym 17 gimnastyk, ale niestety to tak wszędzie jest. Dobrze, że w ramach zabiegów nie muszę pić jakiejś wodzianki. Stanowczo wolę inne napoje, np. mleko ;) Pokój, szczególnie ten na świecie jest bardzo ważny..... 30... . :D Serdeczne pozdrowienia dla mieszkańców pokoju 20... :)
krzycholu
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Tak, te spacery po zabiegach zimą to nic dobrego....
Pokój 209 dziekuje za pozdrowienia.... :D
ODPOWIEDZ