gdzie po operacji ginekologicznej?

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
eda1
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2014 20:02

Re: gdzie po operacji ginekologicznej?

Post autor: eda1 »

Zadzwoniłam dziś do NFZ i nie otrzymałam zbyt wielu informacji. Jest koniec roku, nowe umowy będą około połowy grudnia, dużo może się zmienić. Wiadomości przekazywane teraz, za dwa tygodnie mogą być nieaktualne. Krynica będzie na pewno, Duszniki i Połczyn i jeszcze jakieś inne, ale które ośrodki :?: jeszcze nie wiadomo. Natomiast Iwonicza Zdroju nie będzie na pewno, NFZ nie ma umowy, chociaż moja rozmówczyni wymieniła tę miejscowość jako zajmującą się tymi schorzeniami. Mam złożyć wniosek i czekać. Na wyjazd poszpitalny podobno czeka się około 7 miesięcy, sanatoryjny 15 miesięcy. Tyle się dowiedziałam, pozdrawiam serdecznie :kwiat:
MAGDA-LENA
Na forum od: 01 gru 2014 14:53
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: MAGDA-LENA »

margot pisze:Magdo -Leno
Nigdy nie byłam w Nowych Łazienkach na rehabilitacji , napisałam to co słyszałam o warunkach zakwaterowania ...podobno są właśnie ,,kiepściuchne " :?
Jest to jedyny ośrodek , z którym ma podpisaną umowę lubelski NFZ na leczenie poszpitalne .
Profesjonalizm wykonywania zabiegów znam ...i może na tym zakończę ...
Margot - zaczęłam pisać pismo do NFZ-u Dolnośląskiego z opisem warunków zakwaterowania, wyślę to również do dyrekcji tego "uzdrowiska" oraz do ministerstwa zdrowia i sanepidu. Może jeden list nic nie da, ale może inni kuracjusze również zaczną pisać i może to coś da.
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: basiat »

Oczywiście, ze " jedna jaskółka wiosny nie czyni", ale może będzie to bodziec dla nas, wszystkich kuracjuszy, że nie powinniśmy zostawiać ot tak naszego niezadowolenia, ale interweniować wszędzie, gdzie sie da!! Brawo Magda-Lena. Napisz, jak będziesz miała jakiś odzew....
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Magdo-Leno pismo do Dolnośląskiego nic nie da.Krynica jest w województwie Małopolskim i to ten oddział podpisuje wszystkie umowy z sanatoriami tam będącymi.
Dolnośląskie podpisuje umowy z uzdrowiskami ze swojego terenu.
MaryKate
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 gru 2014 13:40
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 9 razy

Post autor: MaryKate »

Jestem po operacji ginekologicznej , złożyłam do NFZ o szpital uzdrowiskowy . Jaki jest okres oczekiwania na przydział z małopolskiego NFZ , jeżeli ktoś już dostał skierowanie na 2015 rok to proszę napisać ile czekał . Chodzi mi również jakie uzdrowiska są w ofercie na 2015 rok
eda1
Kuracjusz
Kuracjusz

Gumisia, częściowa odpowiedź na Twoje pytania znajduje się kilka postów wyżej. Info dotyczy Podkarpacia, ale myślę, że u Ciebie sprawa ma się podobnie.
Odnośnie oczekiwania, może ktoś się wypowie, albo dzwoń do NFZ, odpowiedzą :kwiat:
roma551
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 21 mar 2014 16:24
Oddział NFZ: Zachodniopomorski

Post autor: roma551 »

Witam ,po operacji ginekologicznej polecam Nowe Łazienki Mineralne w Krynicy Zdrój,bylam osobiście ,w tym roku .Wiem również ,że panie przychodziły z innych ośrodków na zabiegi ,jeżeli będziesz chciała dokładniejszych informacji,to napisz....pozdrawiam :D
eda1
Kuracjusz
Kuracjusz

Roma551 napisz jak tam było, jakie są Twoje wrażenia, wcześniej Nowe Łazienki Mineralne opisała Magda-Lena, jej opinia do pozytywnych nie należy, a Twoja?
roma551
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 21 mar 2014 16:24
Oddział NFZ: Zachodniopomorski

Post autor: roma551 »

Witam ,każdy ma prawo mieć swoje odczucia ,zdanie.Mnie pobyt służył,mieszkałam w pokoju dwuosobowym ,z łazienka,blisko stołówki .Pokoje sa przydzielane w zależności od schorzenia ,w końcu to szpital.Jedzenie urozmaicone ,smaczne,można wybrać sobie dietę.Zabiegi ginekologiczne wykonywane przez pania położną ,jest opieka lekarska ,badania wykonywane trzy razy,Pozostałe zabiegi w bazie zabiegowej wymagającej remontu ,oprócz sali gimnastycznej i pokoji w których wykonywane są masaże.Naprawde ,nie jest zle ,miejsce sanatorium pięknie położone ,wszędzie blisko,każdy może znakleżć coś dla siebie ,chodzi o kulture ,wycieczki ,rozrywki.W samym budynku nic sie nie dzieje ,więc trzeba szukać .Ale jak znajdziesz fajnych ludzi ,to czas minie szybko i nabierzesz sił do dalszej pracy...pozdrawiam
eda1
Kuracjusz
Kuracjusz

Witam ponownie, w wątku cisza...
Złożyłam wniosek i czekam, napiszę, kiedy coś będzie wiadomo.
Tymczasem zapraszam kolejne osoby, szczególnie panie, choć niekoniecznie :lol: do dzielenia się wiadomościami i opiniami o uzdrowiskach.
O Nowych Łazienkach Mineralnych mamy dwie opinie, jakże różne...
Pozdrawiam i zapraszam :kwiat:
ODPOWIEDZ