Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Witam ! jade do Domu Zdrojowego 19 XI 2012 bardzo prosze o info czy w tym osrodku sa pokoje z łazienkami czy wyłącznie z umywalkami . Przeglądnęłam dużo postów i nie znalazłam odpowiedzi .
rejasan pisze:Witam ! jade do Domu Zdrojowego 19 XI 2012 bardzo prosze o info czy w tym osrodku sa pokoje z łazienkami czy wyłącznie z umywalkami . Przeglądnęłam dużo postów i nie znalazłam odpowiedzi .
Wpisz w wyszukiwarce (u góry po prawej stronie)- Szczawno Dom Zdrojowy i wyświetlą ci się wszystkie komentaże.
Bylam w Szczawnie rok temu. Sanatorium Dom Zdrojowy z zewnatrz wyglada okazale, korytarze i pokoje wygladaja gorzej. Jedynek praktycznie nie ma , dwojki dla malzenstw - pozostaja trojki i czworki . Tylko czesc posiada wezel sanitarny w pokoju, reszta na korytarzu. Czajniki na korytarzu ale stolowka na miejscu: ZUS jada osobno podobie NFZ i komercja . Czeste koncerty i czytanie poezji na parterze , zabawy na dole w kawiarni lub we Mlynie . Zabiegi w Zakladzie Przyrodoleczniczym (z gorki za to z powrotem pod gorke ). Podobno wiosna i latem jest najpiekniej gdy kwitna azalie . Park Zdrojowy piekny, wycieczki do Pragi , Wiednia, Kotliny Klodzkiej oraz p najblizszej okolicy . Pozdrawiam i zycze udanego pobytu !
Witam,dzisiaj wróciłem z Domu Zdrojowego,moje spostrzeżenia ;mieszkałem na 3 piętrze,pok.2 osobowy z pełnym węzłem sanitarnym(z widokiem na Chełmiec),wszędzie remonty-ale nie uciążliwe ,przynajmniej dla mnie,zabiegi były super,szczególnie komora pneumatyczna,wyżywienie dobre,wycieczki drogie.Ogólnie było przyjemnie(piękna pogoda,ostatnie dwa dni zimowe).Pozdrawim
rejasan pisze:witam! bardzo dziękuje wszystkim za odpowiedzi . Mam trochę obaw co do tego wyjazdu ale może nie będzie tak źle .
To zależy po co jedziesz. Jadąc z NFZ nie można nastawiać się na luksusy chociaż można trafić na komfortowe warunki, ale również na epokę " wczesnego Gierka".
Dla mnie udany wyjazd jest wówczas gdy: jest dobre jedzenie, przyzwoite zabiegi, i dobrane towarzystwo. Jeżeli te 3 czynniki są to np. zakwaterowanie, fochy personeku schodzą na dalszy plan. Wszystko. Życzę ci doborowego towarzystwa i smacznego jedzenia. Reszta to takie dodatki. No w końcu jedzie się do podreperowania zdrowia.
w większości zgadzam sie i mam nadzieje że mój bedzie udany i pod wzgledem zabiegów i towarzystwa i warunków mieszkaniowych. W końcu jade 3 raz i miałam okazje poznać i te luksusy i niestety te czasy wczesnego Gierka też . Mimo to wolałabym te zbliżone do luksusów he he
rejasan pisze:w większości zgadzam sie i mam nadzieje że mój bedzie udany i pod wzgledem zabiegów i towarzystwa i warunków mieszkaniowych. W końcu jade 3 raz i miałam okazje poznać i te luksusy i niestety te czasy wczesnego Gierka też . Mimo to wolałabym te zbliżone do luksusów he he
Na luksusy w Domu Zdrojowym raczej się nie nastawiaj, a i atrakcji w Szczawnie praktycznie żadnych. Szczawno to można powiedzieć takie przedmieścia Wałbrzycha. Byłem tam kilka lat temu, chyba z 5 lat temu, ale w lipcu i to była zupełnie inna bajka bo wszędzie było mnóstwo kwiatów i pięknie przystrzyżonych trawników. Można było pospacerować po wzgórzu parkowym, posiedzieć przy gustownej fontannie usytuowanej przy alei rododendronów, a o tej porze roku to wszystko odpada i... zostają jedynie tańce. Z tego co slyszałem to tzw. Biała Sala została zlikwidowana i została jedynie kawiarenka w Domu Zdrojowym to będziesz miała bliziutko bo tylko wyjść i wejść od ulicy z innej strony. No tylko chodzi o to aby mieć z kim na te tańce chodzić. Jeżeli nie będzie z kim potańczyć to naprawdę współczuję bo tam nic ciekawego nie ma, jedynie zamek Książ kilka kilometrów od Szczawna, ale to wystarczy jeden dzień i później... ???
Jade do Domu Zdrojowgo na turnus od 19 X br.Czy tam sa borowiny?Jakie zabiegi sa dobre/naturalnie wiem ,ze dotycza schorzen,ale niektore sa w danym sanatorium dobre a w drugim kiepskie .Czy cala baza zabiegowa jest na miejscu ,czy trzeba wedrowac ? czy sa dwojki i czy z lazienka w pokoju,czy w studio? bystra
Witaj! Już kolejny raz, ale zawsze chętnie odpowiadam na te pytania. Zabiegi są w Zakładzie Przyrodoleczniczym-całkiem niedaleko ale z górki. Z powrotem pod górkę ( starsi kiepsko to znosili; wszystko zależy od formy). Latem może być pięknie i fajnie - jesienią i zimą gorzej(niektórzy się zaziębiali). Borowiny nie było wcale, basenu brak, są kąpiele mineralne i typowe zabiegi suche ( masaż częściowy, ultradźwięki, laser). Dom Zdrojowy stary , w trakcie remontu-pokoi jednoosobowych nie dawali NFZ i ZUS, tylko komercja; dwójki dla małżeństw których było dużo i tych pokoi praktycznie zabrakło( byłam 24.X.-13.XI.2011r), pozostawały pokoje 3,4 osobowe-część z łazienkami na korytarzu.Wycieczki ciekawe, drogie; pozostają tańce. Popołudnia krótkie i wcześnie zapada zmrok. Najgorsze sanatorium w którym byłam (chodzi o warunki socjalno-bytowe)
Pozdrawiam Zuza