Nadciśnie tętnicze
- Zbigniew- I
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 20 sie 2013 12:53
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 15
- Podziękował: 9 razy
- Podziękowano: 10 razy
Re: Nadciśnie tętnicze
- Alek
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 19 lip 2014 09:30
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 10
Współczuje Ci,że Twoja druga połowa wylądowała w szpitalu. Odnośnie Twojej wypowiedzi dotyczącej leku Bisocard,biore go tak samo tylko w dawce 5 mg,nie wiem w jakiej dawce bierze Twoja druga połowa,może w dawce 10 mg? Lek owy bierze się zazwyczaj rano na obniżenie ciśnienia i jeżeli występują objawy o których pisałeś nie powinna brać owego Bisocardu nie powinna była go odstawiać Moim skromnym zdaniem,musiałaby się skonsultować z kardiologiem,może Acard by mógł coś dać lub Aspargin.
Pozdrawiam.
Alek
- Zbigniew- I
- Super Kuracjusz

- Alek
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 19 lip 2014 09:30
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 10
-
Beataa2702
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 27 mar 2014 21:22
- Staż sanatoryjny: 5
- Zbigniew- I
- Super Kuracjusz

-
Beataa2702
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 27 mar 2014 21:22
- Staż sanatoryjny: 5
Jesteś mądrym człowiekiem nie pomyślałeś że możesz się przyczynić że ktoś odstawi leki i może mieć z tego powodu poważne kłopoty zdrowotne, bo leków, na nadciśnienie i beta - blokerów nie odstawia się raptownie tylko schodzi się z dawek, wiedz że masz dużą siłę przekonywania i ktoś pomyśli że Zbyszek ma rację, bo w jakiejś części ma, ale tylko Zbyszku profilaktyka i wspomagająco , ale nie przy zaawansowanych stanach; tak jak ja i Alek (przepraszam Alek) my nie możemy eksperymentować, bo to jest nasze być albo nie być ....
a co do stronki to cyt;Uwaga!
Encyklopedia nie zastępuje wizyty w gabinecie lekarskim i nie służy samoleczeniu. Zawiera ona informacje na temat składu, wskazań, dawkowania oraz możliwych skutków ubocznych leków, suplementów diety oraz wyrobów medycznych.
- Zbigniew- I
- Super Kuracjusz

-
forumowicz
Ciężka choroba i wyrok ...nowotwór złosliwy .Radioterapia 12 dni ,Ciężka operacja.I powoli powrót do zycia.W niedługim czasie ,cudowne wizyty znajomych ,kolacje radosci etc .I zaczyna się, wielu z nich proponuje nam : nalewki ,mikstury z papryczek chili ,niewiadomego pochodzenia leki,wizyty u cudotwórców na końcu gdzieś Polski.Inni podsyłają książki ,płytki ,odsyłają na strony internetowe .Tam lekarze od terapii sodą ,diety Gordona ,i sto innych porad.Jednen wielki stres ,ale chcą pomóc ,naczytali się ,że nowotwory leczy się dietą ,pestkami moreli ,nie jedzeniem mięsa ,jedzeniem navbiału ,że nowotwory nie należy operować ,mijać łukiem wiedzę akademicką .Szok załamanie.
Druga operacja jeszcze powazniejsza od pierwszej,lekarze ratują życie ,i trzecia w kolejnym roku .....dobę wczesniej operują znów zdążyli .
Nie wchodzą przy niedrożnosci jelit w grę żadne zioła ,żadne nutridrinki tutaj potrzebny jest chirurg i operacja na CITO.
Co chcę przez to powiedzieć? Ja wierzę w wiedzę akademicką ,wierzę w dobra sprawną rękę chirurga jego wysiłek jego walkę o zycie.Czy wierzę w zioła ,nalewki ,listki ,trawki? też .Tylko wszystko to może nie przy ratowaniu życia w wyniku zaawansowanych nowotworów,niewydolnosci serca ,nie przy udarach.Może na maseczkę po operacji ratującej zycie.
Eh jestem słabej wiary pewnie ,ale dzięki niej ktoś bliski mi zyje 4 rok ,gdzie inni po nutridrinkach i ziołach ,stosowanych na własną rękę odrzucajacy wiedzę akademicką juz odeszli pewnie za szybko ,zapewne niepotrzebnie ,przecież mogli żyć.Guz się nie zmniejszył po papryczkach ,guz zabił