Nadciśnie tętnicze

Kardiologia, uzdrowiska kardiologiczne, sanatoryjne leczenie chorób serca. Leczenie nadciśnienia, chorób układu krążenia, rehabilitacja po zawałach itp.
Awatar użytkownika
Zbigniew- I
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 sie 2013 12:53
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 9 razy
Podziękowano: 10 razy

Re: Nadciśnie tętnicze

Post autor: Zbigniew- I »

Moja najbardziejsza też nie uważa ziółek. Jest na nie zbyt leniwa i niecierpliwa. Proch to jest to! Szybka reakcja. Dwa lata temu zrobiłem jej mieszankę ziołową z miodem i wszystko było ok. Niestety teraz znowu zaczęła brać prochy, bez mojej wiedzy. Wczoraj znalazła się na oddziale ratunkowym, dziś już jest na kardiologii. Jak zobaczyłem co bierze, rączki opadły mi z szelestem.Bisocard- skutki uboczne:niewydolność serca(u 22,8% pacjentów !!!!!!!)duszność (u 17%!!!!)Zawroty głowy(9,5%)trachykardia (10,9%), niedociśnienie (7,3%). Lekarze dopiero na moją sugestię zainteresowali się tymi objawami. Ona ma to wszystko. Niech by jeszcze trochę tego pobrała, a byłbym wdowcem. Kto do jasnej ch....y dopuszcza takie leki do stosowania. Co to jest?Lek czy trucizna?Te dane podałem z ulotki leku. :evil: :evil: :evil:
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

Ja wam się pośmieję z "biednego" Sloneczka [ obrazek zewnętrzny ]
;) :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Alek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 lip 2014 09:30
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: Alek »

Witaj Zbyszek.
Współczuje Ci,że Twoja druga połowa wylądowała w szpitalu. Odnośnie Twojej wypowiedzi dotyczącej leku Bisocard,biore go tak samo tylko w dawce 5 mg,nie wiem w jakiej dawce bierze Twoja druga połowa,może w dawce 10 mg? Lek owy bierze się zazwyczaj rano na obniżenie ciśnienia i jeżeli występują objawy o których pisałeś nie powinna brać owego Bisocardu nie powinna była go odstawiać Moim skromnym zdaniem,musiałaby się skonsultować z kardiologiem,może Acard by mógł coś dać lub Aspargin.
Pozdrawiam.
Alek
Awatar użytkownika
Zbigniew- I
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Alek, obiecali zmienić leki. Dziękuję za wskazówki. Niech poleży trochę, porobią jej badania, będziemy wiedzieli więcej.Ona za bardzo wierzy w leki. Odkryłem niemałą szufladę. Interakcje i chemia ją wykończą. Każdy świadomie wybiera swą drogę. Ja już mam dość tłumaczenia, że ewolucja nie przystosowała nas na takie ilości chemii. Wcześniej czy później to się źle skończy.
Awatar użytkownika
Alek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 lip 2014 09:30
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: Alek »

To już duży plus tego Zbyszek,że postanowili zmienić leki. Myśłe,że nie miała wstrząsu po nim-Bisocard choć moge się mylić,lepiej żeby wszystko było po Jej i Twojej myśli czego z całego choć pokaleczonego serca życze. Niektóre leki pomogą,a inne zaszkodzą cóż brać aby móc spokojnie żyć niewiadomo,ale co Nas nie zabije to Nas wzmocni.
Beataa2702
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 mar 2014 21:22
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Beataa2702 »

Zbyszek Twoja żona jest po prostu chora, a pogorszenie stanu zdrowia raczej nie jest skutkiem ubocznym bisocardu, lek wydawany jest na receptę, więc lekarz który to zapisał miał widocznie powody, biorę takie leki od ponad 12 lat, bo nie mogę brać leków z grupy nitratów czyli nitrogliceryny , więc zostałam przy beta - blokerach, ja jeszcze nie widziałam leków żeby nie miały w ulotce wypisanych skutków ubocznych, ale z tego co zauważyłam te skutki zazwyczaj do różnych leków są takie same, np. antybiotyk ma takie same skutki uboczne co np. lek od nadciśnienia, wydaje mi się że to bardziej dotyczy nadużywania leków a nie tych co przestrzegają zalecone dawki, jeszcze mam zasadę przestrzegam godzin - pozdrawiam i życzę Tobie i Twojej połowie dużo zdrówka :serce:
Awatar użytkownika
Zbigniew- I
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Beatko, Alek, jeśli chodzi o skutki uboczne leki są testowane przed dopuszczeniem ich do sprzedaży i w normalnych dawkach. Ja takich leków, z takimi skutkami ubocznymi nie dopuścił bym do sprzedaży, ale czego nie pokonają potężne pieniądze. Beatko i Aleks, znam trochę Wasze historie, dlatego podam Wam obojgu propozycję. Wczoraj czytałem dość dużo, pod wieloma adresami o takim czymś jak PETROLUM. Proszę, poczytajcie i Wy. :kwiat:
Beataa2702
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 mar 2014 21:22
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Beataa2702 »

Zbyszku opowiem pewną historię i dodam gdyby głupota moja mogła świecić świeciło by się całe woj. lubelskie.Pierwszą angioplastykę miałam 12 lat temu i nic nie świadoma swojego stanu zdrowia , bo to była czarna magia dla mnie, pomyślałam skoro miałam zabieg to jestem zdrowa, a że to było przed świętami Bożego Narodzenia postękałam ze trzy dni i trzeba było wrócić do normalnego życia obowiązków, bo dzieci , a mieszkam na wsi to wiadomo, a że się nie przelewało w aptece szok, postanowiłam te pieniądze przeznaczyć dla dzieci bo doszłam do wniosku że skoro miałam zabieg to po cholerę mi garść leków które kosztowały sporo, mimo że dałam radę zrobić zakupy, kupić po małym upominku, ale już nic więcej, bo wigilię i święta spędziłam na kardiologicznej izbie przyjęć, jako niskociśnieniowiec miałam ciśnienie 170/135 i dodatkowe atrakcje związane z tak wysokim ciśnieniem, oczywiście powiedziałam lekarzowi co zrobiłam, nigdy więcej nie chcę już usłyszeć tak przykrych słów co wtedy usłyszałam, dzieciom zafundowałam święta że myślałam że z samego żalu tam już skończę życie i wtedy powiedziałam sobie, żeby nie wiadomo co się działo, tabletki są na pierwszym miejscu, wiem że różnie może być, czasami nie mamy wpływu na to co się dzieje, bo jest choroba i będzie, ale świadomość że nie przyczyniłam się do pogorszenia z lenistwa czy skąpstwa, to już pól sukcesu, lub komfortu psychicznego.

Jesteś mądrym człowiekiem nie pomyślałeś że możesz się przyczynić że ktoś odstawi leki i może mieć z tego powodu poważne kłopoty zdrowotne, bo leków, na nadciśnienie i beta - blokerów nie odstawia się raptownie tylko schodzi się z dawek, wiedz że masz dużą siłę przekonywania i ktoś pomyśli że Zbyszek ma rację, bo w jakiejś części ma, ale tylko Zbyszku profilaktyka i wspomagająco , ale nie przy zaawansowanych stanach; tak jak ja i Alek (przepraszam Alek) my nie możemy eksperymentować, bo to jest nasze być albo nie być ....

a co do stronki to cyt;Uwaga!
Encyklopedia nie zastępuje wizyty w gabinecie lekarskim i nie służy samoleczeniu. Zawiera ona informacje na temat składu, wskazań, dawkowania oraz możliwych skutków ubocznych leków, suplementów diety oraz wyrobów medycznych.
Awatar użytkownika
Zbigniew- I
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Beatko, ja nigdy nikogo nie namawiałem i nie będę namawiał do zaprzestania brania leków, już o tym pisałem w tym temacie. Są rzeczy wspomagające leczenie, które można brać razem z lekami nawet i po konsultacji z lekarzem. Tylko w przypadku znacznego poprawienia się stanu chorego o zmniejszeniu dawki lub nawet powolnym zaprzestaniu brania leków zawsze decyduje sam chory lub w porozumieniu z lekarzem.Jeśli jesteś niezachwianie przekonana do leków i tylko leków, nie zmieniaj tego. Ja nie jestem lekarzem, dla nikogo, prócz siebie. Jako zwykły zjadacz chleba chciałbym wiedzieć ile procent leków usuwa przyczyny chorób a nie tylko objawy? A jako chory na nieuleczalną chorobę, chciałbym poznać choć jednego lekarza w Europie, który ma lepsze wyniki w leczeniu jej niż ja. Nie mówię tego z zarozumialstwa, ale z goryczy.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witajcie czytam i czytam i jakoś mi dziwnie się robi :oops: :oops:
Ciężka choroba i wyrok ...nowotwór złosliwy .Radioterapia 12 dni ,Ciężka operacja.I powoli powrót do zycia.W niedługim czasie ,cudowne wizyty znajomych ,kolacje radosci etc .I zaczyna się, wielu z nich proponuje nam : nalewki ,mikstury z papryczek chili ,niewiadomego pochodzenia leki,wizyty u cudotwórców na końcu gdzieś Polski.Inni podsyłają książki ,płytki ,odsyłają na strony internetowe .Tam lekarze od terapii sodą ,diety Gordona ,i sto innych porad.Jednen wielki stres ,ale chcą pomóc ,naczytali się ,że nowotwory leczy się dietą ,pestkami moreli ,nie jedzeniem mięsa ,jedzeniem navbiału ,że nowotwory nie należy operować ,mijać łukiem wiedzę akademicką .Szok załamanie. :twisted: :evil: Bo ile mozna słuchac ,przytakiwać i wprowadzać te rady w życie?
Druga operacja jeszcze powazniejsza od pierwszej,lekarze ratują życie ,i trzecia w kolejnym roku .....dobę wczesniej operują znów zdążyli .
Nie wchodzą przy niedrożnosci jelit w grę żadne zioła ,żadne nutridrinki tutaj potrzebny jest chirurg i operacja na CITO.
Co chcę przez to powiedzieć? Ja wierzę w wiedzę akademicką ,wierzę w dobra sprawną rękę chirurga jego wysiłek jego walkę o zycie.Czy wierzę w zioła ,nalewki ,listki ,trawki? też .Tylko wszystko to może nie przy ratowaniu życia w wyniku zaawansowanych nowotworów,niewydolnosci serca ,nie przy udarach.Może na maseczkę po operacji ratującej zycie.
Eh jestem słabej wiary pewnie ,ale dzięki niej ktoś bliski mi zyje 4 rok ,gdzie inni po nutridrinkach i ziołach ,stosowanych na własną rękę odrzucajacy wiedzę akademicką juz odeszli pewnie za szybko ,zapewne niepotrzebnie ,przecież mogli żyć.Guz się nie zmniejszył po papryczkach ,guz zabił :(
ODPOWIEDZ