Rymanów Zdrój
Re: Rymanów Zdrój
- Dzia_dek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 26 cze 2013 07:55
- Podziękował: 52 razy
- Podziękowano: 91 razy
Dzięki jaroj za dobre słowo o zdjęciach. Myślę, że z tej zamiany (Augustówjaroj92 pisze:Dziadku Zbyszku bardzo piękne zdjęcia.Wlasnie dostałem skierowanie do SU Eskulap z zus.Interesuje mnie jaka panuje tam atmosfera i czy z zus trektowani sa inaczej,czyli mniej maja swobody i czy można zarezerwować sobie pokój.Czytalem opinie ale ona była z 2012 roku może faktycznie się coś zmieniolo.Prosze o informacje.Ciesze się jadnak ze okolica tak piękna.Pozdrawiam.
Trudno się wypowiedzieć na temat atmosfery gdyż moim "sponsorem" był NFZ, którego kuracjusze zajmowali "apartamenty"
na I i II piętrze. Dla ZUS-u było III i dwa pokoje (bo tyle tylko tam jest) na IV. Prawie nie mieliśmy ze sobą kontaktu.
Oni jedli posiłki na I turze (7;30, 12;30, 17;30), my na drugiej (godz. później), zabiegi mieliśmy osobno.
Mają swoją dyżurkę pielęgniarek i swoich lekarzy. Jeśli chodzi o traktowanie to na pewno kuracjusze z ZUS-u mają mniej swobody.
Pobyt z Funduszu to 21 dni i 54 zabiegi, z Zakładu to 24 dni i zabiegów ponad 100. Ponadto pobyt dla Ciebie (w ramach L4) jest bezpłatny
(za wyj. TV i parkingu) plus zwrot kosztów dojazdu więc i dyscyplina trochę większa. Obiekt ma status szpitala uzdrowiskowego i o godz 22
jest zamykany na głucho. Od 21;45 przy wejściu stoją "cerbery"
(dobrze, że z "baletów" blisko) ale nie miałem nigdy problemu. Czasem padało tylko pytanie: co to będzie jak Pan nie zdąży?
Ale na wszystko są sposoby.
Może teraz trochę jest swobodniej bo od kwietnia 2013 roku przenieśli wstępną rehabilitację kardiologiczną do "Polonii".
Może ktoś jeszcze dorzuci swoje "trzy grosze" bardziej "świeże" jak moje. Jeśli nie to się nie przejmuj - i tak będzie dobrze.
Dojazd masz dobry, okolica jest piękna więc pozostaje życzyć miłego pobytu i dobrej kuracji.
- Atja
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 28 sty 2014 18:58
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 13
- Podziękował: 1 raz
Niestety nie w Eskulapie, ale znałam Osoby z Eskulapa. Powrotów o 22-ej się trzymali. Niestety nie wiem jaki tam były warunki
Sądzę, że będziesz zadowolony... Na balety masz przysłowiowy rzut beretem!
- Zbigniew
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 20 wrz 2012 13:06
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 0
to były piękne dni...
w wiekszym rozmiarze pod tym linkiem:
https://plus.google.com/u/0/11316731661 ... 6554403037
- basiat
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 27 kwie 2014 17:00