Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
A ZUS-u jakie są konsekwencje rezygnacji np. rezygnuję w dniu rozpoczęcia turnusu ?
kruszynka pisze:Witaj Iwcia ot co znalazłam w przepisach: Niezwłocznie należy odesłać skierowanie z pismem wyjaśniajacym powody rezygnacji.Powody musza być ważne np wypadek losowy i np smierć członka rodziny,nagłe zachorowanie poparte zaswiadczeniem lekarskim,brak mozliwości uzyskania przez ubezpieczonego urlopu we wskazanym w skierowaniu terminie .NFZ wyznaczy w tym przypadku nowy termin wyjazdu.
W przypadku nie uzasadnionej rezygnacji bądż zwrócenia skierowania po terminie rozpoczęcia turnusu ,lub braku jego zwrotu ,pacjent może ubiegać się o wyjazd do uzdrowiska po roku od daty proponowanego a nie wykorzystanego wyjazdu.
Jeszcze nieco inne restrykcje stosuje ZUS .
Ale Ty masz chyba NFZ
Finansowych konsekwencji nie doczytałam.
To wielka szkoda ,że musisz skierowanko zwrócić tyle czekałaś ,tak sie cieszyłaś ,aż mnie zrobiło się
Pozdrawiam bardzo goraco