Kolejka do sanatorium na 2015 rok

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
emi13214
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lis 2012 20:06
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 1

Re: Kolejka do sanatorium na 2015 rok

Post autor: emi13214 »

U mnie chyba jutro pojawi się 9 z przodu.......
ibizka wielkopolska
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 gru 2012 20:00
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: ibizka wielkopolska »

Aniag mam 7 z przodu :serce: :kwiat: Jak u Ciebie??
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Pobiadoliłam ;) :lol: i bęc :!: 43 numerki w dół :D
Awatar użytkownika
aniag
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2014 16:51
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: aniag »

:( ja mam z przodu ,ale 8 tak sie cieszylam ze jest 8 a ty mnie zdolowalas :P
ibizka wielkopolska pisze:Aniag mam 7 z przodu :serce: :kwiat: Jak u Ciebie??
Awatar użytkownika
aniag
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2014 16:51
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: aniag »

ojtam ojtam :lol: :lol: :lol: ibizka najwazniejsze ze i tak na mecie bedziemy razem
Awatar użytkownika
serendipity
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 gru 2011 18:45
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: serendipity »

Alice
Alice pisze: Pisane było o tym już praktycznie wszystko.Ale skoro pytasz... W najdłużej działających kolejki na tryb stabilny są kilkuletnie,czasem uda się krótki termin przy swieżej umowie.Ja najczęściej mam tryb pilny,a wtedy skierowanie powinno być zrealizowane w ciągu pół roku.
Pytam, bo nie do końca jest tak, jak napisała barba w temacie kolejka do sanatorium:
barba pisze:Witam:) jesli chcecie jechać na szybką rehabilitacje(ale zaznaczam-rehabilitacje)bo tam tańców nie ma to polecam nowy ośrodek ... Skierowanie pobrać w internecie ...wypisuje go lekarz specjalista i jedziecie do 6 miesięcy a może i szybciej. Opłata za 3 tyg.pobyt to 300 zł( za telewizję,klimatyczne i wymiana ręczników)za pobyt wystawiają L-4.Pokoje 2 os, Sa tez jedynki ale opłata 500zł.Jest to nowy ośrodek i uważam ,że warto tam pojechać.Pozdrawiam.
barba pisze:... Ja byłam u lekarza w poniedziałek ,a od wtorku byłam już na rehabilitacji. Gdybys był zainteresowany to popatrzył byś na ich strone internetowa ,a nie żartował sobie:)
smuga też dziwnie pisze:
smuga pisze:Oprócz wyjazdów do sanatorium , jest jeszcze możliwość wyjazdów na rehabilitacje i o takim wyjeździe pisze Barba ...Jest to rzeczywiście bardzo krótki czas oczekiwania .Na przykład w Ośrodku Gwarek w Goczałkowicach czas oczekiwania na tego typu rehabilitację wynosi podobno 5-6 lat , gdy stan chorobowy jest stabilny .Zdarzają się przypadki pilne , one są szybciej realizowane ale to zależy wszystko od komisji bezpośrednio w ośrodku .
(ale to chyba przejęzyczenie)
Jakby nie czytać, jest tu jakaś kilkuletnia nieścisłość ;)
Temat dla mnie jakby już nie ważny, bo 5 lat oczekiwania to za długo. Dziękuję:) Ale może ktoś skorzysta.
Ostatnio zmieniony 14 sty 2015 19:50 przez serendipity, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

serendipity mogą być takie rozbieżności.Każdy ośrodek ma swoją odrębną kolejkę.Mnie w minionym roku udało się dostać turnus również prawie z dnia na dzień.Umowę podpisali od lipca,więc kolejki nie mogło być,bo dopiero napływały skierowania.Na moim pobycie w sierpniu było nas 11 osób...w tej chwili w tym samym miejscu już czeka się rok na przydział.
ollalaola
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 14 lut 2013 13:10
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: ollalaola »

Przez 10 dni spadek o 697 numerków.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

serendipity , żadna rozbieżność .Tak jest w ośrodku którego nazwę podałam , w sytuacji jeśli jest uznany stan chorobowy jako stabilny .Tu kwalifikowanie odbywa się bezpośrednio w ośrodku a wiadomo że jakaś pula jest dla przypadków pilnych i takie są realizowane w pierwszej kolejności nawet do pół roku .Są to często przypadki po operacjach .Barbra pisze prawdę , mogło się tak zdarzyć i ja się z tym całkowicie zgadzam .Ale są też bardziej oblegane ośrodki i tam niestety kolejki są kilku letnie tak jak pisze Alice .Ja nie widzę żadnego przejęzyczenia , taka jest rzeczywistość .Kopiuję Ci ze strony ośrodka Gwarek ......Rehabilitacja ogólnoustrojowa w warunkach stacjonarnych .Szacowana data wolnych terminów: po 16 maja 2020 :(
agasz
Na forum od: 14 sty 2015 20:41
Oddział NFZ: Małopolski

Post autor: agasz »

Witam

Moja mama obecnie ma numerek 273 . Ostatnio dni schodzi 5-10 osób z kolejki . Od 2 miesiący zeszliśmy z numerku ok. 3400. Czekamy od marca 2013r. Czy jest możliwe wybranie jakiegoś sanatorium blisko miejsca zamieszkania ze względu na wiek mojej mamy-chodzi gównie o dojazd ?
Zablokowany