Opłata za telewizor w sanatorium ZUS

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2012 20:17
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 4

Re: Opłata za telewozor w sanatorium ZUS

Post autor: Lewek »

poznanianka pisze:W Szczawnicy( Hutnik) byłam w lipcu 2011 opłaty za telewizor też nie płaciłam (turnus rehabilitacyjny 14 dni )...czajnik był na korytarzu ,,,byłam na 10 pietrze ....a tam jest 12 pieter :mrgreen:

Masz rację 12 pięter, czajnik był na korytarzu, ja byłam z ZUS i wtedy tv był płatny , turnus 24 dni
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2012 20:17
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Lewek »

asia13 pisze:Byłam w lipcu 2014r.

Asiu, czyli byłaś po remoncie :D Ciekawa jestem jakie teraz są warunki po remoncie. Jak ja byłam to warunki turystyczne, ale co tam pokoje, jedzonko rewelacyjne, a baza zabiegowa super. Bardzo miło wspominam czas spędzony w Szczawnicy :D
Awatar użytkownika
asia13
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 kwie 2013 00:15
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: asia13 »

Agalew w Hutniku cały czas remont.W lipcu wyremontowane było chyba do 6 pietra i do 12 tylko po te dwa pokoje przy tych salonach wypoczynkowych.Miałam pokój na 10 niby po remoncie ,ale okna u mnie były jeszcze nie wymienione,ale co tam okna.Pokój mialam jako pierwszy od salonu tak że widoki niesamowite .Atak naprawde to pierwszy tydzień mieszkałam sama na 10 piętrze. :lol: Teraz się śmieję ,ale pierszej nocy nie było mi do śmiechu.Trochę miałam stracha :shock: Mówiłam w recepcji że owszem chciałam jedynkę ale nie całe piętro :lol: :lol: :lol: Ogólnie było super.W lipcu dzień dlugi ,pogoda tez dopisała to tylko na spanko się przychodziło.
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2009 17:53
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 1 raz

Post autor: syrenka »

Ja miałam bodajże nr.1056 dziesiąte piętro ostatni pokój po lewej stronie ...Okna byly już plastikowe ale ,,,jak umocowane ,,,,wbite kliny i trochę pianki ,,,,Jak wiało to hulało ale oknami ,,,, :twisted: A jak nadmieniłaś jedzenie super i dużo ,,,, :mrgreen: Milo wspominam ten urlop ,,Po raz pierwszy byłam sama :o ,..spokój cisza tylko ja i natura :twisted: Pozdrawiam ...B...
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

już w Stegnie trzeba zapłacić za TV 120 złotych choć na stronie internetowej jest 100 zł. w ubiegłym roku była tylko kaucja 10 zł za pilot TV było za darmo :shock: :shock: :shock: nie muszę oglądać tych 7 programów jakie serwują .
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2009 17:53
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 1 raz

Post autor: syrenka »

sztani pisze:już w Stegnie trzeba zapłacić za TV 120 złotych choć na stronie internetowej jest 100 zł. w ubiegłym roku była tylko kaucja 10 zł za pilot TV było za darmo :shock: :shock: :shock: nie muszę oglądać tych 7 programów jakie serwują .
Ja tez nie ...popieram ,,,po co telewizor jak za oknem piękne widoki ....i jak się trafi super ludzie na turnusie ,,,Nigdy nie biorę telewizora szkoda kasy ,,,, :mrgreen:
Awatar użytkownika
sylwiah77
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 12 kwie 2013 20:03
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: sylwiah77 »

Byłam w Swieradowie z ZUS w Lukasie i telewizja była gratis ;-)
jaroj92
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 lis 2014 11:03
Oddział NFZ: Lubelski

Post autor: jaroj92 »

Witam wszystkich .Mam pytani odnośnie opłaty za telewizor,czy to jest oplata od osoby czy od pokoju.POzdrawiam
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

opłata za telewizor w pokoju
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Witam

Nie ma reguły ani ogólnych zasad dotyczacych odpłatności za TV w osrodkach ,które maja podpisane umowy z ZUS na turnusy.
Zależy to oczywiście od wielu czynników jak i zasobności "Mecenasa" Obiektu.
Weźmy kołobrzeską Perłe Bałtyku ,gdzie świadczone są usługi dla NFZ -Sanatoria jak i po szpitalne jak i oczywiście goscie Komercyjni i ZUS.
Okazuje się ,że 1 doba dla każdego z nich ma inna cenę za TV a i oczywiście sa różne TV od 42 calowego .smart TV po standardowe plazmy 32 jak i 14 calowe chyba jeszcze rosyjskie..Junosty.
I wszystko w tej samej cenie.

Dodatkowo co zauważyłem w zeszłym roku w kilku kołobrzeskich osrodkach ..oferta programowa była różna !!
Choć w Kołobrzegu jest jeden operator TV Kablowej to i usługa czy sena winna być podobna cóż co ośrodek to cena inna i oferta programowa .
ODPOWIEDZ