Polanica od 13 lutego 2015

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
stan1
Na forum od: 15 sty 2015 21:13
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 0

Re: Polanica od 13 lutego 2015

Post autor: stan1 »

Czy ktoś z Rzeszowa, Tarnowa jedzie 13.02 do Polanicy własnym samochodem? Chętnie się zabiorę i dołącżę do kosztów.
Carmen
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 26 gru 2014 23:05

Post autor: Carmen »

:)
Awatar użytkownika
adamadi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2013 13:27
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: adamadi »

Hejka wszystkim 8-) ja właśnie wróciłem z Polanicy jak tylko się ogarnę napiszę krótki albo długi ;) opis obiektu zabiegów i atmosfery
Carmen
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

:D Opis niech będzie długi. Myślę, że nie tylko ja chętnie przeczytam. :)
Awatar użytkownika
adamadi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Carmen pisze::D Opis niech będzie długi. Myślę, że nie tylko ja chętnie przeczytam. :)
No to tak na szybko..... :( byłem w lepszych obiektach,korzystałem z lepszej bazy zabiegowej,za to atmosfera i obsługa Bardzo przyjemna :)
Proponuje zabrać za sobą łyżkę do butów :lol: ......często będziesz je zakładała :idea:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Adamadi a w jakim byłeś sanatorium? opisz proszę :kwiat: :)
Awatar użytkownika
adamadi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

kruszynka pisze:Adamadi a w jakim byłeś sanatorium? opisz proszę :kwiat: :)
Carmen,opiszę ale nie bardzo mam teraz tyle czasu ;)
Carmen
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

adamadi, rozumiem, że buty sznurowane zostawić w domu... :D
Awatar użytkownika
adamadi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Carmen pisze:adamadi, rozumiem, że buty sznurowane zostawić w domu... :D
Buty weź sobie z dobrymi nie ślizgającymi się podeszwami ;) nie wiem czy są takie niesznurowane :idea:
Awatar użytkownika
adamadi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Trochę wrażeń i spostrzeżeń z pobytu w Polanicy Zdrój ośrodek Carmen ;)
Sam ośrodek nie jest pierwszej nowości niektóre pokoje są odnowione niektóre z innej epoki,ogólnie bardzo skromne
Są pokoje w których jest ciepło ale też takie w których trzeba było się dogrzewać farelkiem, :shock: mały telewizorek,(80pln za turnus)radio,czjnik szafa stolik krzesła,na korytarzu małe ogólnie dostępne lodówki. W holu na dole ogólnie dostępny telewizor.
Łużka -radziłbym sobie przekręcić materac bo widać i czuć że wiele lat już służą,w czasie trwania turnusu BRAK zmiany pościeli,jak i ręczników(oczywiście wszystko do załatwienia z przemiłymi paniami salowymi)
Parking płatny zamykany ale niestrzeżony (80pln za turnus) Opłata klimatyczna 70PLN
Na działce obok Carmen trwa budowa nowych obiektów,w czasie mojego pobytu prace trwał na trzy zmiany również nocą :roll: wiec biorąc pod uwagę pokoje zewnętrzne po lewej stronie może być uciążliwe.
Stołówka w obiekcie Zdrowie około 50m na wprost,porcje żywieniowe baaaardzo skromne ale to dzięki stawkom NFZ,zupy pod dostatkiem.
Zabiegi- w ośrodku zdrowie tam gdzie jest stołówka ale nie wszystkie(ja osobiście nie miałem tam ani jednego)
Zabiegi również w Wielkiej Pieniawie trochę dalej,tam ruwnież znajduje sie się basen(ćwiczenia) jak i kąpiele perełkowe(masaże wodne)
Basen nie nadaje się do DOBREGO popływania (całość można przepłynąć pod wodą w obie strony) ale tak żeby się pomoczyć może być ;)
Zabiegi można w planowaniu sobie zmieniać tak aby nie biegać co godzinę bo może stać się to męczące (kto był to wie)
Obsługa-żadnych zastrzeleń,wręcz tylko same superlatywy zarówno,panie salowe,panie pielęgniarki jaki rehabilitanci :D
Rozrywki-Dansingi -nie chodziłem nie korzystałem nie wiem 8-)Jeżeli ktoś może i jeździ to nart w Zieleńcu lub trasy na nary biegówki około 25Km
Huta szkła- (30min spacerkiem) małe rękodzieła,radze wybrać się samemu bez przewodnika ceny bardzo niskie
Obowiązkowo :!: wycieczka do Pragi
To są moje osobiste odczucia..na posumowanie osobiście do Carmen nie chciałbym trafić jeszcze raz do Polanicy jak najbardziej :D
W razie pytań dopisz jeszcze coś :idea:
ODPOWIEDZ