Polanica od 13 lutego 2015
Re: Polanica od 13 lutego 2015
- adamadi
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 02 sty 2013 13:27
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 5
- adamadi
- Super Kuracjusz

No to tak na szybko.....Carmen pisze:Opis niech będzie długi. Myślę, że nie tylko ja chętnie przeczytam.
Proponuje zabrać za sobą łyżkę do butów
- adamadi
- Super Kuracjusz

Carmen,opiszę ale nie bardzo mam teraz tyle czasukruszynka pisze:Adamadi a w jakim byłeś sanatorium? opisz proszę![]()
- adamadi
- Super Kuracjusz

Buty weź sobie z dobrymi nie ślizgającymi się podeszwamiCarmen pisze:adamadi, rozumiem, że buty sznurowane zostawić w domu...
- adamadi
- Super Kuracjusz

Sam ośrodek nie jest pierwszej nowości niektóre pokoje są odnowione niektóre z innej epoki,ogólnie bardzo skromne
Są pokoje w których jest ciepło ale też takie w których trzeba było się dogrzewać farelkiem,
Łużka -radziłbym sobie przekręcić materac bo widać i czuć że wiele lat już służą,w czasie trwania turnusu BRAK zmiany pościeli,jak i ręczników(oczywiście wszystko do załatwienia z przemiłymi paniami salowymi)
Parking płatny zamykany ale niestrzeżony (80pln za turnus) Opłata klimatyczna 70PLN
Na działce obok Carmen trwa budowa nowych obiektów,w czasie mojego pobytu prace trwał na trzy zmiany również nocą
Stołówka w obiekcie Zdrowie około 50m na wprost,porcje żywieniowe baaaardzo skromne ale to dzięki stawkom NFZ,zupy pod dostatkiem.
Zabiegi- w ośrodku zdrowie tam gdzie jest stołówka ale nie wszystkie(ja osobiście nie miałem tam ani jednego)
Zabiegi również w Wielkiej Pieniawie trochę dalej,tam ruwnież znajduje sie się basen(ćwiczenia) jak i kąpiele perełkowe(masaże wodne)
Basen nie nadaje się do DOBREGO popływania (całość można przepłynąć pod wodą w obie strony) ale tak żeby się pomoczyć może być
Zabiegi można w planowaniu sobie zmieniać tak aby nie biegać co godzinę bo może stać się to męczące (kto był to wie)
Obsługa-żadnych zastrzeleń,wręcz tylko same superlatywy zarówno,panie salowe,panie pielęgniarki jaki rehabilitanci
Rozrywki-Dansingi -nie chodziłem nie korzystałem nie wiem
Huta szkła- (30min spacerkiem) małe rękodzieła,radze wybrać się samemu bez przewodnika ceny bardzo niskie
Obowiązkowo
To są moje osobiste odczucia..na posumowanie osobiście do Carmen nie chciałbym trafić jeszcze raz do Polanicy jak najbardziej
W razie pytań dopisz jeszcze coś