Willa Fortuna Kołobrzeg
Willa Fortuna Kołobrzeg
w Kołobrzegu. Jesli ktoś tam był bardzo proszę o podstawowe informacje.
Jade po raz pierwszy, a jak czytam niekóre wypowiedzi pań to odchodzi chęć wyjazdu.
- esia62
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 23 wrz 2011 17:21
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 4
Re: Willa Fortuna Kołobrzeg
trzy lata temu przebywalam w sanatorium Fortuna w Kołobrzegu.Jest to szpital uzdrowiskowy i nie ma opłaty klimatycznej.
Połozenie sanatorium w centrum uzdrowiska , blisko do morza, warunki mieszkaniowe bardzo dobre , jedzenie urozmaicone, zabiegi tez ok.
Jest to santorium nie wielkie ale bardzo mile , wrocilam bardzo zadowolona.
Jesli chcesz cos wiecej wiedziec to pytaj.
Pozdrawiam
Mąż obiecał, że mnie zawiezie. I mam pytanie czy można wcześniej do sanatorium przyjechać.
Jak mi wiadomo przyjmują od 14 danego dnia, a ja przyjadę dzień wcześniej. O nocleg się nie martwię
bo w tym czasie napewno gdzieś dostanę. Wyjeżdżam w luytym i chyba w tym okresie będzie większość osób w moim wieku. Bo to taki okres dla babć.
Jeszcze drobiazg, czy ręczniki to muszę mieć ze sobą, czy dają?
- esia62
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 23 wrz 2011 17:21
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 4
Proponuje zadzwonic do tego sanatorium i spytac o nocleg dzien wczesniej , ja tak zrobilam i nie było porblemu.
Byłam w przeddzien rozpoczynajacego sie turnusu wieczorem.Doliczyli mi do faktury jakies dwadziescia pare zlotych( pare lat temu).
Po co masz szukac noclegu gdzies indziej , zreszta w samej czesci uzdrowiskowej jest dosc drogo a cala baza prywatnych kwater jest po czesci zachodniej Kolobrzegu( dosc daleko).
Co do recznikow to sa na wyposazeniu pokoi i panie ktore sprzataja sa bardzo mile , na prosbe zawsze reczniki zmienialy.
Rozumiem Cie , ze masz obawy jak jedziesz pierwszy raz ale najwazniejsze zapakuj do walizki dobry humor i garsc tolerancji
Pozdrawiam
Tez Babcia:)
-
mandarynka1642
- Nowy Kuracjusz

- Na forum od: 04 gru 2012 10:14
A nie zastanawiasz się to nie dla ciebie sanatorium ty z twoimi wymaganiami powinieneś jechać do SPA Gołębiowski ja byłem w Mewie 2 proponuje abyś przebywał w nim to dopiero będziesz miał porównanie byłeś sąsiadem niepisz bzdur dziękimandarynka1642 pisze:Witam byłem listopad 2012 oceniam słabo 1..wejście do budynku po 14,30 wysokie schody dla inwalidy nie do przejścia 2..mimo że szpital opłata klimatyczna 60 zł 2..przymusowa opłata razem liczą tv,czajnik el.,pranie ręczników +5zł za dodatkowy ręcznik +5zł pzu =30zł+60 zł = 90zł. 3. brak całkowity 1 osobowych pokoi 4.blokująca się winda staje między pietrami, zacina się ,szarpie,słaba wentylacja windy po zablokowania pomoc po 20 minutach odblokowanie 10 min czyli 30 minut stresu i duszenia skandal, 5.mała baza zabiegowa-wykonanie zabiegów super. 6.. wyżywienie ilościowo ok ale jakościowo dno podłe wędliny jakieś salcesony,mielonki,podrobowe,parzone,obiady znośne ale zupy pod psem, 6.brak diety paranoja dla cukrzyka klęska totalna kalorie w cały świat pomimo reklamacji podają pokarmy nieodpowiednie-tanie i podłe, 7..czystość ok miło fajnie pokoje czyste. 8..Brak reakcji Dyrekcji na nagminne picie alkoholu,libacje w pokojach ,pijani kuracjusze złapani na picu pierw ratowani aby nie zeszli potem brak reakcji Dyrekcji i tak w koło a był tam niedawno śmiertelne zejście. 9.. opieka pielęgniarska nie istnieje brak siostry w pokoju na dyżurce ,niema kontaktu z chorym o 22 godz,kuracjusze piją alkohol śpiewają a siostry im wtórują szok całkowity -morfologia poza budynkiem .. 10..baza kulturalna niema wcale brak świetlicy z tv jakieś stare książki koło stołówki,dwa stare ledwo działające komputery naprawiane przez kuracjuszy wstyd całkowity 21 wiek zgroza,,,..Reasumując placówka nie nadaje się w obecnym kształcie dla ludzi...?????
-
mandarynka1642
- Nowy Kuracjusz

Ale to sanatorium ma dopuszczenie a znam je to jest nowy budynek napewno ma wszelkie odbiory zobacz Mewe 2 jakie są warunkimandarynka1642 pisze:Witam jak byś chodziła o kuli po wysokich schodach ,dostałabyś posiłki na które masz uczulenie, poddusiłabyś się w windzie 30 minut jak śledzik w puszce ,mieszkała byś w pokoju z osobami pijącymi alkohol to myślę że lepszy byłby namiot na trawniku przed Sanatorium Willa Fortuna jak na własnej pupie nie poczujesz to niestety nie zrozumiesz Pozdrawiam Serdecznie.
-
mandarynka1642
- Nowy Kuracjusz

- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Podzielam opinie Mandarynki zgadzam się Nie 100 ale w 200 czy nawet więcej %
Tak Dyzurny Lolec1212 Mnie rowniez juz wysyłał do SPA .
Owe sanatorium mogłoby byc przyjaznym Lekarze z Tej najwyższej Połki Diabetolodzy ,którzy są na kołobrzeskim rynku Sanatoryjnym Jest to JEDYNY PLUS tej placowki !!
Ale lekarze to nie cały pozostały personej medyczny ,ktory nieraz czuje się ,że jest tam za karę lub Nadal wydaj się , że w Polsce sa czasy Realnego socjalizmu-Sławne zamykanie sanatorium o 22 bo do 22 na recepcji pracuja recepcjonisci po 22 Panie pielęgniarki gdzie ich miejscem pracy jest Dyzurka ..oddalona od recepcji znajduje się w ..2 budynku!!
Sprawa wyżywienia pojawia się jak Bumerang Stołowką zawiaduje firma zewnętrzna i musza tnąc ..koszty
Kochana Dietetyczka poprostu nie ZNA Zasad dietetyki ciagle powiela ten sam jadłospis bodajże po Moim pobycie w willi była zadyma ..Cukrzykom na Obiad podano kluski zcukrem na ..obiad a na kolacje powtórzona to same ..danie i Diabetykom rozregulowały się cukry totalne nieporozumienie.
Kompoty z dżemów totalny miód to podczas mojego pobytu, pieczywo podczas 21 dni TYLKO przenne -Białe -ok cena za razowe ,ale juz totalnym nietatktem był BRAK przypraw takich jak ..sól ,pieprz , magi Fakt to rowniez ..kosztuje.
Podczas Mojej bytności w w/w ośrodku po 2 tygodniu zreszta robione jest to zawsze podczas każdego 2 tygodnia "JEST Naprawa i ..WYMINA Komputerów " bo my się staramy o procesorach nie napisze ,ale sa tam NAJSŁABSZE Sanatoryjne komputery w Kołobrzegu i tylko wielka szkoda ze ten w Lechu ogólno dostępny kosztuje 5 zł ale Jest SZYBKI
Kolejna sprawa odpłatnosc na wstępie ok w pokojach sa TV -Plazmy 32 cale ,ale na miły Bóg placc za wymianę poscieli czy ..ręczników -porażka
Sprawa bazy zabiegowej każdy oszczedza jak moze jest Yakuzi -super zabieg ,który naprawde NIC nie wnosi , są inhalatory prądy i chya z 5 wanien i to ..WSZYSTKO baza naprawde bardzo uboga.
Do Pana Lolec pisze Pan ,że Mewa II -jest w dużo gorszym Stanie ok ,ale widzocznie nie Pamięta Pan Mewy II w latach 80-tych ,a le plusami Mewy jest ;
-Baza zabiegowa
-Stolowka
-podejście personelu dla kuracjusza
W Mewach Jest juz koniec XX wieku natomiast Kolejarz sory Villa to poczatek XX wieku poczatki ..rewolucji 1905.
a co do alkoholu Droga Mandarynko nie wieże ,aby Kuracjusze leczacy się w ramach NFZ sporzywali i zachowywali sie nie godnie....