Arka Kołobrzeg

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
anula03
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 12 paź 2012 16:03

Re: Arka Kołobrzeg

Post autor: anula03 »

witam milo jak wroce z arki kolobrzeg napewno sie odezwe i napisze jak bylo pozdrawiam
ania_mania
Na forum od: 08 gru 2012 14:43

Post autor: ania_mania »

Cześć
Moja mama własnie tam przebywa.Nie narzeka , troche na jednego lekarza ale tak ogólnie jest bardzo zadowolona.Mówi , że jest pieknie zwlaszcza o tej porze roku ale też sam hotel bardzo wytworny .załuje , że nie wzieła aparatu .Pokój ma jednoosobowy (dopłaciła sobie). Jedynym minusem są ceny, przykładowo godzina basenu poza zabiegami 60 zł.A na zakupy spory kawałek drogi (Biedronka, lidl, leclerc)
emi13214
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lis 2012 20:06
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: emi13214 »

60,0 zł to godzina dziennie czy opłata za jedno wejście? Bo to jakiś kosmos? Chyba nie ma w całym kraju tak drogiego basenu!
ania_mania

Godzina dowolnego pływania.Poprostu abstrakcja.Są takie drogie baseny np w Gołębiewskim ;)

W cenie zabiegów jest tylko 10 minut plywania po ćwiczeniach.
ania_mania

zreszta jesli nawet mamę źle zrozumiałam (w co watpię)i chodzi tu o wejście to i tak lekkie przegięcie
emi13214
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Czy ktoś się orientuje jaka jest możliwość pozostawienia auta w innym miejscu niż parking Arki, bo koszt 270,00 złotych za turnus, to też jest strasznie drogo. Gdzie zostawialiście swoje auta? Ja mogę nawet kawałek iść pieszo, tylko żeby było jakieś miejsce do zaparkowania.
anka1
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 09 cze 2011 22:10

Post autor: anka1 »

Bezpośrednio przed wjazdem do Arki jest teren, na którym kuracjusze zostawiają auta. To coś w rodzaju łączki, oczywiście teraz pokrytej śniegiem, więc mogą być kłopoty z zaparkowaniem, bo raczej tego nikt nie odśnieża. Ja byłam w lipcu ubiegłego roku. A wstęp na basen kosztował 20 zł/godz. I nie sądzę, żeby tak drastycznie podrożał.
anka1
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 09 cze 2011 22:10

Post autor: anka1 »

A do Biedronki można dojechać autobusem, to tylko 5 przystanków. Autobusy odjeżdżają sprzed samej Arki.
emi13214
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Anka1, dziękuję Ci bardzo za informacje, ja mniej więcej kojarzę ten teren bo byłam w Arce prywatnie, ale w czerwcu 2011, to jest chyba koło tej pętli autobusowej, tylko faktycznie zimą będzie trudniej tam zaparkować. Może da się zostawić auto w tej uliczce przy skrzyżowaniu, mniej więcej koło Marine Hotel ( mogę sobie kawałek dojść pieszo).
Na basen miałam wtedy wstęp za darmo, ale cena 20,0 zł/h wydaje mi się w miarę rozsądna, w końcu nie trzeba tam wchodzić codziennie. Ja sobie przypominam, że panie z NFZ -tu tak sobie dogadywały zabiegi, że gimnastykę w basenie miały jako ostatnią i zostawały po tym zabiegu i nikt ich z tamtąd nie wypraszał. Nie wiem jak jest obecnie, ale się przekonam w lutym, gdy tam będę jako kuracjuszka z NFZ.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witam tak basen kosztuje 20 zł h ,prywatnie można korzystać od 15 do 22.00 Natomiast w kazdy piatek jest nauka pływania dla Seniora 25 zł h.
Jeżeli chodzi o parking doba kosztuje 15zł dla osób z NFZ ,natomiast dla gosci komercyjnych jest juz wliczony w cenę pobytu.
Jest natomiast ok 1 km od Arki osiedle o nazwie Ogrody i mozna tam zaparkować ale ;) chyba to jest ryzyko .
Jeżeli moge w czymś jeszcze pomóc ,prosze pytać ,odwiedzam tę stronę :) raz dziennie ,no może nie zawsze .
Pozdrawiam wszystkich ciepło :)
ODPOWIEDZ