Iwonicz Zdrój od 13 lutego

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
forumowicz

Re: Iwonicz Zdrój od 13 lutego

Post autor: forumowicz »

Witaj Sławek . Byłem w Iwoniczu w lutym 2014i wspomnienia mam super . Jest jedna podstawowa zasada ,aby miło spędzić czas w sanatorium tzn. pozytywne nastawienie do wyjazdu a wtedy wszystko będzie ok . Jeśli potańcówki cię nie interesują to chociaż wstąp na drinka do Krakowiaka tam jest zawsze wesoło i nastrojowo .Iwonicz ma swój klimat ,ale Kołobrzeg i tak wszystko wymiata .Miłego wypoczynku
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

Dzień dobry Sławku :kwiat: powiem ci tak....zależy co komu pasuje ;) :D
Dla mnie najważniejsza jest baza zabiegowa, cisza i spokój no i dobre towarzystwo.
Długie spacery, wędrówki po górach, pagórkach i dolinach :D i dopiero wieczorkiem odpoczynek w miłym towarzystwie.
Ja czas muszę wykorzystać odpowiednio....najlepiej spożytkowawszy go w sposób czynny......nigdy bierny.
Jestem typową "adehadowiczką", wychowaną w warunkach można powiedzieć bojowych ;) :lol:
Nie boję się deszczu, kałuży czy długich wędrówek a wręcz przeciwnie "podnieca" mnie to jeszcze bardziej do podjęcia większych wyzwań.
W Iwoniczu masz nie tylko Krakowiaka i Klimat ale jest jeszcze fajna restauracja Zdrojowa, Glorietta gdzie organizowane sa dancingi.
Nie jest źle. Ponadto co sobotę organizowane są wieczorki taneczne w każdym ośrodku sanatoryjnym.
No i ładny, spory basen jest w zakładzie Przyrodoleczniczym , mniejszy w Sanvicie, Krusie, Ziemowicie.
Jest kino :D jak kto lubi :lol:
Inni wolą czas spędzać w miejscach hucznych, w eleganckich hotelach, bawić sie całymi dniami i spędzać czas w pokojach ;)
Każdy z nas jest inny.
Jeżeli wystarczy ci to wszystko o czym napisałam do szczęścia to zobaczysz, ze polubisz Iwonicz Zdrój pomimo tego, ze jest malutki :D
Ale jego urok, jego wdzięk potrafi zaczarować niektórych, wrażliwych ludzi :D
Życzę Ci miłego i spokojnego pobytu w Iwoniczu Zdroju.
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: medi »

A ja i tak wolę Kołobrzeg :D :D :D Nawet ,żeby w tym Waszym Iwoniczu dawali drinki za darmo ja dziękuję do Kołobrzegu jadę (jak tylko Najjaśniej Nam Panujący NFZ pozwoli :? )
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: medi »

I zapomniałam dopisać że ...duże ilości ślicznego betonu to jest to co tygryski lubią najbardziej ;) :lol: :lol: :serce:
Awatar użytkownika
SlawekPG
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 08 lut 2015 18:52
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: SlawekPG »

dzięki Słoneczko z informacje. Też mam nadzieję, że te trzy tygodnie nie będą karą ;) Co do Kołobrzegu...nie lubię miejsc gdzie służyłem... Iwonicz właśnie kojarzy mi się ze spokojem. Pewnie zajrzę do tego Krakowiaka bo dużo o nim ludzie piszą. No i ten basen mnie też pozytywnie ustawił. staram się optymistycznie na ten wyjazd patrzeć...a jako były żołnierz też nie jestem z cukru i deszcz, i inne przygody z naturą mi nie straszne :)
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

I to mi się Sławciu :kwiat: podoba...twoje nastawienie :D
Jak wrócisz to koniecznie sie odezwij ;)
Wiem, ze Ty spędzisz tam wspaniałe chwile, bo Iwonicz ma duszę..... jest po prostu wspaniały ;) :D
Miłego dnia Ci życzę i pięknych wspomnień z Iwonicza Zdroju :serce: :serce:
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

I jeszcze jedno.
W Zakładzie Przyrodoleczniczym możesz wykupić sobie karnet na wstęp na basen. Kosztuje dużo taniej a i mogą z niego korzystać również twoi znajomi :D
Awatar użytkownika
SlawekPG
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 08 lut 2015 18:52
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: SlawekPG »

Oczywiście, że się odezwę.. Nawet jak tylko tam się pojawię i troszkę rozlokuję:) na marginesie - coś mało osób wybiera się od 13...
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Sławek :kwiat: nie wszyscy co jadą piszą na forum. nieraz lepiej nie wiedzieć z kim jedziesz ;) :D
A miłych niespodzianek możesz mieć dużo na miejscu :lol:
alka50+
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2015 11:50
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 42 razy

Post autor: alka50+ »

Witam.
Slawek. Pół wieku to dopiero początek życia.... tyle też mam. Dobre, pozytywne nastawienie.W bagażu ; optymizm ,dobry humor imasz pobyt taki jak chciałbyś żeby był. Nie znam Iwonicza więc nie podpowiem. Nie znam też Busko Zdroju gdzie jade od 13 maja i też podglądam wszystkie informacje.

Miłego czasu ,wrażeń, dobrego towarzystwa. :) ;) :)
ODPOWIEDZ