SZCZAWNO ZDRÓJ-DOM ZDROJOWY

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
zuzia_kedziorek
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 16 sty 2015 15:13
Oddział NFZ: Lubuski
Staż sanatoryjny: 3

Re: SZCZAWNO ZDRÓJ-DOM ZDROJOWY

Post autor: zuzia_kedziorek »

Witam, kurczę widzę będziemy w jednym terminie prawie w Domu Zdrojowym, ja jadę 26.02 do Domu Zdrojowego :)
Waldek z Gdanska
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 11 wrz 2014 07:17
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Waldek z Gdanska »

Ogólnie nie jest złe ,proponuje postawić auto na parkingu strzeżonym na Topolowej lub Mickiewicza bo mi niestety jedyne co sie złego przytrafiło to skubneli mi koła z auta stojąc właśnie koło domu zdrojowego na parkingu płatnym ale niestrzeżonym
zuzia_kedziorek
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 16 sty 2015 15:13
Oddział NFZ: Lubuski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: zuzia_kedziorek »

Właśnie czytałam Twoja historię jakiś czas temu. Mam nadzieje że będzie ok :)
ollalaola
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 14 lut 2013 13:10
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: ollalaola »

Też będę w Szczawnie od 27 marca. Co prawda nie w Domu Zdrojowym,a w "Młynarzu",ale baza zabiegowa taka sama. Czy ktoś z Was tam będących mógłby powiedzieć z jakich zabiegów można tam skorzystać( profil reumatologiczny). Czy jest basen?
Będę wdzięczna za odpowiedź. I za każda informację na temat tamtejszych warunków.
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 63 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

Zabiegów cały przekrój. Z jednego na drugi będziesz czekała pod palmami bardzo lubię to miejsce :posiedzieć, popatrzeć, poczytać książke czy prasę. No a z zabiegów po raz pierwszy, drugi i trzeci masaż podwodny. Nawet jeśli lekarz nie przepisze zawsze można domówić się z kąpielową. Borowina tez ok no i masaż klasyczny reszta to dodatki, które najczęściej mamy gdzieś blisko miejsca zamieszkania. Zresztą byłaś już w sanatorium :) Jest jedyna w Polsce komora pneumatyczna ale to Ciebie raczej nie interesuje. No i bardzo ważne zabezpieczyć samochód. Pisano tu juz o kradzieżach i ja to potwierdzam byłam tam już nie raz i zawsze coś złego przytrafiało się zmotoryzowanym. Ja na własne życzenie wybieram się tam kolejny raz w maju kiedy zakwitną magnolie :) Twój okres tez może być już ładny szczególnie że zapowiadają wczesną wiosnę czego życzę a osobom kwaterującym w Domu Zdrojowym radzę prosić o pokoje po remoncie wówczas z pewnścią będzie super. Pozdrawiam i napiszcie proszę o swoich odczuciach. :kwiat:
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 63 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

Basenu niestety nie ma :(
ollalaola
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 14 lut 2013 13:10
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: ollalaola »

Bardzo dziękuję Zosiu za przydatne informacje. Cieszę sie, że wsród zabiegów jest borowina, i te kapiele . Dla mnie najwazniejsze , to zabiegi, a do reszty sie dopasuję.
malgorzata46
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 21 lut 2015 10:04

Post autor: malgorzata46 »

piotr28f pisze:Dziekuje bardzo.
Trochę mnie Pan podbudował, a wyjeżdzam już w piątek 13. Chyba nie będzie feralna data.
Pozdrawiam
Piotr :D
Panie Piotrze. Prosimy po powrocie o opisanie sowich wrażeń z pobytu w Szczawnie... I idzie dogadać się z paniami w recepcji odnośnie pokoi???? :roll: ;)
malgorzata46
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Post autor: malgorzata46 »

szczano_zdroj_dom_zdrojowy10.jpg
malgorzata46
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz