jak się rozsiądziesz, rozejrzysz dookoła po forum to i nas dostrzeżesz ...unana pisze:Nie wiem o czym mówisz ale owszem jestem pasjonatką Lądka
Lądek Zdrój zamienię na sanatorium bliżej północnej polski
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 34 razy
- Podziękowano: 36 razy
Lądek Zdrój zamienię na sanatorium bliżej północnej pols
Re: Lądek Zdrój 18/03/2015 NFZ zamienię byle bliżej Gdańska
- syrenka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 29 paź 2009 17:53
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 15
- Podziękowano: 1 raz
Re: Lądek Zdrój zamienię na sanatorium bliżej północnej pols
A dlaczego nie próbujesz zamienić tego terminu i miejsca we własnym funduszu ,,,,Wystarczy wybrać sie tam z własnym skierowaniem i poprosić ,,,,zajazd5 pisze:Witam,mam termin 18/03/2015 do 08/04/2015 z NFZ Pomorskie. Jeśli ktoś z tego NFZ-u ma jakiś podobny termin(chętnie bez świąt) w sanatorium bliżej Gdańska i gdzie w jednym budynku są zabiegi i nocleg to jestem chętna na zamianę ale nie wiem jak się to załatwia.
Tam też pracują normalni ludzie ,,,,wydaje mi sie że szybciej by było tam sie udać i załatwić ...Takie jest moje zdanie ,,,A im bliżej terminu tym trudniej coś załatwić ,,,,
-
senta28
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 02 maja 2014 16:36
- Oddział NFZ: Podlaski
- Staż sanatoryjny: 5
- Selene
- W naszej pamięci

- Na forum od: 16 maja 2010 11:51
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 12
Re: Lądek Zdrój 18/03/2015 NFZ zamienię byle bliżej Gdańska
Zajazd5zajazd5 pisze:Czy ma ktoś już wyznaczone sanatorium i chciałby się zamienić???
Po prosu napisz pismo do swojego NFZ motywując tym np., że Twój stan zdrowia nie pozwala na tak daleką podróż ponadto w klimacie nizinnym czujesz się bardzo dobrze natomiast klimat podgórski Tobie nie służy. I tu możesz poprosić o przydział do Inowrocławia.
Zmiana miejsca leczenia jest równoznaczna ze zmianą terminu. I tu powinieneś dołączyć (jeżeli pracujesz) pismo od pracodawcy w jakim terminie może Tobie udzielić urlopu. Wyślij lub dostarcz osobiście do NFZ. Sądzę, że w ciągu 2 tygodni powinieneś otrzymać odpowiedź.
Próbować warto i życzę powodzenia.
Pozdrawiam
-
forumowicz
Zrób tak jak radzi Selene. Swój wniosek potwierdź stosownym zaświadczeniem od lekarza rodzinnego. Ja miałam podobną sytuację, tak zrobiłam i od razu dostałam zamianę. Oczywiście termin został przesunięty o ok. dwa tygodnie. Pozdrawia i życzę pomyślnego załatwienia sprawy
- Princi
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 17 cze 2014 16:28
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 8 razy
- Lewek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 22 lip 2012 20:17
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 4