Wyjeżdżam do Lądka Zdroju z Łodzi turnus 23.02.2015

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Re: Wyjeżdżam do Lądka Zdroju z Łodzi turnus 23.02.2015

Post autor: Felice »

Kubeczek zawsze zabieram swój,lub dokupuję na miejscu,bo te co dają zawsze za małe są.Sztućce i talerzyki zawsze były w pokojach,a jak nie to można coś dobrać od gospodarczej.
Awatar użytkownika
Mareczeq11
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2015 11:17
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Mareczeq11 »

Aha dzieki Alice.
Jeszcze tydzień i bede czas powoli zacząć sie ogarniać i przygotowywać :)
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Aż żałuję,że plany moje takie napięte,bo pewnie pojechałabym,jak zawsze z wielką radością do "mojego" Lądeczka.
Ponieważ jedziesz autem i bagaż Ciebie nie ogranicza to ze względu na porę roku proponuję wziąć z domu duży ręcznik kąpielowy.Czasem jest tak,że pralnia nie nadąża i o te dodatkowe nieco trudniej.
Awatar użytkownika
Mareczeq11
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Dokładnie tak własnie myslałem kilka kilogramów w ta czy w ta to zaden problem a recznik dobrze mieć.
Jak ci cos jeszcze przyjdzie na mysl to podpowiedzi mile widziane Alice:)
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Jak planujesz z kriokomory korzystać to nauszniki lub opaska,krótkie spodenki i bielizna w wełnianej lub bawełnianej wersji i takież same skarpety.
Awatar użytkownika
Mareczeq11
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Z tego co sie orientuje to lekarz na poczatku mnie przebada i cos zaleci wiec nie pozostaje chyba nic innego niz brac co daja:-) No chyba ze masz na mysli zeby cos samemu dokupic bo z pewnoscia tak mozna. Ale ja nie lekarz wiec sie nie wychylam ;-) No chyba ze jacuzzi badz parkietoterapie;-)
Wciaz czekamy gdyby ktosik chcial jeszcze sie zabrac to miejsce jest ruszamy z pod Lodzi.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Jak jedziesz z ZUS-u to zabiegów będziesz miał tyle,że czasu nie starczy na podrapanie się ;) :lol:
Kriokomorę jak nie masz przeciwwskazań bardzo polecam.Ponadto zawsze coś można lekarzowi zasugerować niekoniecznie na wykupienie.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

We WSZUR miałem kriokomorę cztery razy w tygodniu super sprawa jeden z najlepszych zabiegów . Kriokomora zawsze była od 15.00 po wszystkich zabiegach a po niej obowiązkowa gimnastyka choć część osób zaraz po krio uciekała -bez sensu
ela-ela
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 mar 2011 13:30
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: ela-ela »

Witam Cię Sztani. Mam pytanie,napisz coś o kriokomorze, ja ciągle się obawiam bo bardzo boję się, że mi zaszkodzi. :kwiat:
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

kriokomora to nic innego jak przebywanie w w pomieszczeniu w bardzo niskiej temperaturze około -142 stopnie Celsjusza ( w Ladku). Zaczynamy terapie od dawki minimalnej od 1 minuty aż do 3 minut ( w następnych dniach)stopniowo . Największe obawy pacjenta to pierwszorazowe wejście do komory ( pomieszczenia) W Lądku wchodzi się po cztery osoby i maszeruje w koło po 30 sekundach zmiana kierunku marszu. Zabieg super i mi bardzo pomógł na moje dolegliwości kręgosłupa i nogi. Zimno wystepujace w kriokomorze powoduje najpierw kurczenie sie naszych tkanek by następnie w formie obronnej powodować ich rozszerzenie i zwiększenie przepływu krwi . Większa ilość dostarczanego tlenu do organizmu. Zmniejsza się w skutek tego ból , obrzęki , stany zapalne . To tak ogólnie . Po każdym pobycie w Kriokomorze bezwzględnie gimnastyka całego organizmu na salce gimnastycznej która ma na celu rozgrzanie mięśni , stawów a także zwiększenie i rozszerzenie naczyń krwionośnych. Przeciw skazania to ; zmienne nadciśnienie , choroby naczyniowo żylne zakrzepy,zatory) , niedoczynność tarczycy . Ciężkie choroby serca , udary i inne o które na pewno zapyta lub powie lekarz zlecający . Przed każdym wejściem do kriokomory mierzone jest ciśnienie .
ODPOWIEDZ