Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Kubeczek zawsze zabieram swój,lub dokupuję na miejscu,bo te co dają zawsze za małe są.Sztućce i talerzyki zawsze były w pokojach,a jak nie to można coś dobrać od gospodarczej.
Aż żałuję,że plany moje takie napięte,bo pewnie pojechałabym,jak zawsze z wielką radością do "mojego" Lądeczka.
Ponieważ jedziesz autem i bagaż Ciebie nie ogranicza to ze względu na porę roku proponuję wziąć z domu duży ręcznik kąpielowy.Czasem jest tak,że pralnia nie nadąża i o te dodatkowe nieco trudniej.
Dokładnie tak własnie myslałem kilka kilogramów w ta czy w ta to zaden problem a recznik dobrze mieć.
Jak ci cos jeszcze przyjdzie na mysl to podpowiedzi mile widziane Alice:)
Z tego co sie orientuje to lekarz na poczatku mnie przebada i cos zaleci wiec nie pozostaje chyba nic innego niz brac co daja:-) No chyba ze masz na mysli zeby cos samemu dokupic bo z pewnoscia tak mozna. Ale ja nie lekarz wiec sie nie wychylam No chyba ze jacuzzi badz parkietoterapie;-)
Wciaz czekamy gdyby ktosik chcial jeszcze sie zabrac to miejsce jest ruszamy z pod Lodzi.
Pozdrawiam
Jak jedziesz z ZUS-u to zabiegów będziesz miał tyle,że czasu nie starczy na podrapanie się
Kriokomorę jak nie masz przeciwwskazań bardzo polecam.Ponadto zawsze coś można lekarzowi zasugerować niekoniecznie na wykupienie.
We WSZUR miałem kriokomorę cztery razy w tygodniu super sprawa jeden z najlepszych zabiegów . Kriokomora zawsze była od 15.00 po wszystkich zabiegach a po niej obowiązkowa gimnastyka choć część osób zaraz po krio uciekała -bez sensu
kriokomora to nic innego jak przebywanie w w pomieszczeniu w bardzo niskiej temperaturze około -142 stopnie Celsjusza ( w Ladku). Zaczynamy terapie od dawki minimalnej od 1 minuty aż do 3 minut ( w następnych dniach)stopniowo . Największe obawy pacjenta to pierwszorazowe wejście do komory ( pomieszczenia) W Lądku wchodzi się po cztery osoby i maszeruje w koło po 30 sekundach zmiana kierunku marszu. Zabieg super i mi bardzo pomógł na moje dolegliwości kręgosłupa i nogi. Zimno wystepujace w kriokomorze powoduje najpierw kurczenie sie naszych tkanek by następnie w formie obronnej powodować ich rozszerzenie i zwiększenie przepływu krwi . Większa ilość dostarczanego tlenu do organizmu. Zmniejsza się w skutek tego ból , obrzęki , stany zapalne . To tak ogólnie . Po każdym pobycie w Kriokomorze bezwzględnie gimnastyka całego organizmu na salce gimnastycznej która ma na celu rozgrzanie mięśni , stawów a także zwiększenie i rozszerzenie naczyń krwionośnych. Przeciw skazania to ; zmienne nadciśnienie , choroby naczyniowo żylne zakrzepy,zatory) , niedoczynność tarczycy . Ciężkie choroby serca , udary i inne o które na pewno zapyta lub powie lekarz zlecający . Przed każdym wejściem do kriokomory mierzone jest ciśnienie .