Ustroń Równica od 20.02.15

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Re: Ustroń Równica od 20.02.15

Post autor: ewasz »

To prawda, trzeba skupić się na oddechu :lol:
W przeciwnym razie - dętka :lol: :lol:
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 12 razy

Post autor: violet58 »

Najzabawniejszy był jednak epilog mojej wspinaczki. Kiedy po wyjściu z obozu II, dotarłem na szczyt i rozłożyłem biwak obok recepcji - zrzucając plecak ważący wówczas chyba ponad kwintal ;), odłożywszy kijki i zmianie garderoby (po wcześniejszym wyżęciu koszulki w pobliskiej toalecie założyłem czerwony polar) podszedł do mnie spacerujący po korytarzu kuracjusz i zapytał:
- Dokąd pan dzisiaj będzie prowadził wycieczkę????
:) :D :lol: :lol: :lol: :lol:
guana503
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 22 sty 2015 10:46

Post autor: guana503 »

Też lubię wędrować po szlakach górskich :)
Tym razem to chyba nie będzie możliwe :( Pogoda zapowiada się nieciekawie na okres mojego pobytu :(
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

violet58 pisze:Najzabawniejszy był jednak epilog mojej wspinaczki. Kiedy po wyjściu z obozu II, dotarłem na szczyt i rozłożyłem biwak obok recepcji - zrzucając plecak ważący wówczas chyba ponad kwintal ;), odłożywszy kijki i zmianie garderoby (po wcześniejszym wyżęciu koszulki w pobliskiej toalecie założyłem czerwony polar) podszedł do mnie spacerujący po korytarzu kuracjusz i zapytał:
- Dokąd pan dzisiaj będzie prowadził wycieczkę????
:) :D :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
guana503
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Witam :D

Wyjazd za kilka dni' a tu cisza :( Czyżbym trafiła na martwy sezon?
Nikt się nie wybiera do Równicy? Szkoda :( :( :(
I z kim ja na spacery będę chodzić? Może na miejscu poznam wspaniałych ludzi, z którymi miło spędzę czas.

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów :)
Wyjeżdżającym życzę wspaniałego pobytu i wspaniałego towarzystwa :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
Maja1912
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 sty 2015 11:32
Staż sanatoryjny: 17

Post autor: Maja1912 »

guana503 pisze:Witam :D

Wyjazd za kilka dni' a tu cisza :( Czyżbym trafiła na martwy sezon?
Nikt się nie wybiera do Równicy? Szkoda :( :( :(
I z kim ja na spacery będę chodzić? Może na miejscu poznam wspaniałych ludzi, z którymi miło spędzę czas.

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów :)
Wyjeżdżającym życzę wspaniałego pobytu i wspaniałego towarzystwa :kwiat: :kwiat:
Mam tak samo. Co prawda wyjazd w marcu do Róży ale też cisza póki co. A miałam wybór i mogłam do Lądka, bo jak widać jest zdecydowanie bardziej popularny ;) :D Widocznie Ustroń nie jest tak znany jak inne miejscowości uzdrowiskowe, albo mamy pecha i ci co do niego jadą nie znają tego forum. Zyczę Ci udanego pobytu, fajnego towarzystwa i słonecznej pogody do wędrówek po okolicach. :kwiat: :kwiat:
guana503
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Maju 1912 Ty masz jeszcze dużo czasu. Ja praktycznie siedzę już na walizkach, a tu cisza :(
Pocieszam się tym, że na mijscu poznam fajnych ludzi i miło spędzę czas :)
Tobie również życzę fajnego odpoczynku i towarzystwa :)
Pozdrawiam
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

Dziewczyny -jak ja jechałam to było to samo-zero odzewu.Natomiast już na miejscu ludzi jak na Marszałkowskiej -piszę tu o Równicy.
Gwar , tłok ,zwłaszcza w "drodze" na stołówkę.
Każada z Was będzie zadowolona -realia okażą się inne na miejscu niż tutaj na forum.
Nie ma znaczenia czy tutaj kogoś poznacie czy już na miejscu.Same nie będziecie -pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Maja1912
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 sty 2015 11:32
Staż sanatoryjny: 17

Post autor: Maja1912 »

Dziękuję za dobre słowo. Na to liczę, że na miejscu będzie parę osób :D :lol: Jadę pierwszy raz dlatego trochę stresu mimo wszystko jest, tym bardziej, że w niektóre miejsca ludzi odzywa się mnóstwo ;). Myślę, że to wszystko minie jak będę na miejscu :lol: :lol: Pozdrawiam :kwiat:
guana503
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Ja już byłam kilka razy w sanatorium, ale z NFZ. Komercyjnie jadę pierwszy raz i mam trochę obaw. :(
Widziałam jak niektórzy kuracjusze\kuracjuszki z NFZ lub z ZUS traktowali osoby prywatne, które próbowały nawiązać jakiś kontakt. Było to bardzo przykre :( Zobaczymy jak to będzie. Jak będę na miejscu to się odezwę.
Pozdrawiam wszystkich :kwiat:
ODPOWIEDZ