Kolejka do sanatorium na 2015 rok

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
manus
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 19 gru 2014 13:43

Re: Kolejka do sanatorium na 2015 rok

Post autor: manus »

mogę: ze śląskiego, u nas chyba trochę wolniej...
pozdrawiam
forumowicz

Post autor: forumowicz »

...a już miałam nadzieję, że znalazłam w kolejce bratnią duszę z Warmińskiego ;) :roll: :lol:
Awatar użytkownika
Bunia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 gru 2011 20:19
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 20
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Bunia »

Witaj Bogutka :)
Tylko nie Kołobrzeg :lol: mieszkam 30 km , to i na pieszo bym doszła.Mieszkam nad samym morzem, więc wszędzie tylko nie nad morze. Dla odmiany po górach mogą być niziny dla mnie, mąż ma zaznaczone góry.
Zobaczymy ,jeszcze jest dużo czasu.Ze zwrotów jechałam kwiecień-maj, bo kolejka wypadała na lipiec-sierpień, a ja latem jechać nie mogę. Po zwroty dzwonić możecie, po 18 m-c od pobytu w sanatorium, i 12 m-c w kolejce.Tak jak My w listopadzie :)
Pozdrawiam Bunia

Serdeczne pozdrowienia dla wszystkich kolejkowiczów z nad słonecznego Bałtyku 8-)
manus
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 19 gru 2014 13:43

Post autor: manus »

a ze Śląska to dusza bratnia nie może być ?
pozdrawiam
Awatar użytkownika
mamylka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 03 lut 2013 16:53
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: mamylka »

Bunia pisze:Witaj Bogutka :)
Tylko nie Kołobrzeg :lol: mieszkam 30 km , to i na pieszo bym doszła.Mieszkam nad samym morzem, więc wszędzie tylko nie nad morze. Dla odmiany po górach mogą być niziny dla mnie, mąż ma zaznaczone góry.
Zobaczymy ,jeszcze jest dużo czasu.Ze zwrotów jechałam kwiecień-maj, bo kolejka wypadała na lipiec-sierpień, a ja latem jechać nie mogę. Po zwroty dzwonić możecie, po 18 m-c od pobytu w sanatorium, i 12 m-c w kolejce.Tak jak My w listopadzie :)
Pozdrawiam Bunia

Serdeczne pozdrowienia dla wszystkich kolejkowiczów z nad słonecznego Bałtyku 8-)
Jeśli minie 12 m-cy od złożenia wniosku, objętnie jaki NFZ to można się starać o zwroty ? :D i jeszcze jedno, czy można zmienić okolicę np. z morze na góry ?
Pozdrawiam Mamylka
Awatar użytkownika
mamylka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 03 lut 2013 16:53
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski

Post autor: mamylka »

ruda pisze:...a już miałam nadzieję, że znalazłam w kolejce bratnią duszę z Warmińskiego ;) :roll: :lol:
Ruda - mało nas z Warmińsko-Mazur. Jakie okolice zaznaczyłaś na wyjazd ? :) bo ja morze, ale może ;) tym razem góry ?
forumowicz

Witam :)
Buniu :kwiat: tymi 12 miesiącami w kolejce, to mnie zaskoczyłaś :o Słyszałam, że aby starać się o zwroty, to wystarczy okres 18 miesięcy od ostatniego pobytu :roll: Czy tak jest wszędzie, czy każdy oddział rządzi się swoimi prawami :?: Przyznam, że się zaniepokoiłam :( Planowałam wybrać się w marcu do NFZ i poprosić o zwroty, ale jeżeli tak jest, to nie mam po co, ponieważ rok w kolejce upłynie mi dopiero w maju.
Napiszcie proszę jak jest w innych oddziałach :)
Pozdrawiam :kwiat:
forumowicz

mamylka pisze: Ruda - mało nas z Warmińsko-Mazur. Jakie okolice zaznaczyłaś na wyjazd ? :) bo ja morze, ale może ;) tym razem góry ?
Witaj :kwiat: Tym razem nie wiem, co zaznaczył mi lekarz i czy w ogóle coś zaznaczył. Nie widziałam wniosku, bo musiał przejść przez statystykę i oni wysyłali do funduszu. Takie są rzekomo przepisy jak kieruje lekarz rodzinny. Ostatnim razem kierował mnie specjalista i sama zanosiłam wniosek do NFZ, i wszystko wiedziałam. Wtedy miałam napisane morze, a dali mi góry, ale udało mi się zamienić i nie wypaść z kolejki. Tym razem chciałabym góry :lol:
Pozdrawiam ziomalko ;) :kwiat: :D
Awatar użytkownika
zuzazg
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 lip 2011 19:32
Oddział NFZ: Pomorski

Post autor: zuzazg »

W pomorskim oddziale NFZ o zwroty można się strać po 18 miesiącach od powrotu z ostatniego sanatorium.
Pozdrawiam oczekujących
Zuzazg :o
Awatar użytkownika
Bunia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 gru 2011 20:19
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 20
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Bunia »

ruda
nie wiem jak jest w innych oddziałach NFZ, w zachodniopomorskim taką odpowiedz dostałam przez telefon.Pani poinformowała mnie z dokładnością co do jednego dnia :lol: kiedy mogę dzwonić po zwroty.
Najlepiej zadzwoń do swojego oddziału NFZ i będziesz wiedziała :)
Ze zwrotów można trafić co się chce ;) 8-) ja dzwoniłam kilka razy aż trafiły się góry :)
Mamylka ja nic nie zamieniałam, Ja dzwoniłam po zwrot-nie zwracałam skierowania.
Zablokowany