Ciechocinek - Sanatorium Kolejowe

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Re: Ciechocinek - Sanatorium Kolejowe

Post autor: Selene »

Jedna z tych osób na takim właśnie wózku była.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Selene pisze:Jedna z tych osób na takim właśnie wózku była.
Zapytałam, ponieważ wózki elektryczne są większe, zwłaszcza te podobne do skuterków.
Jeśli takie się mieszczą, to już jest dobrze.

Selene - Dziękuję :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Nadal brak świeżych informacji?
Awatar użytkownika
PLATON
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 07 mar 2015 05:06
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 1 raz

Post autor: PLATON »

Powiem tak. uważaj na to, co masz ze sobą, bo kadra kradnie. I jesli coś ci zginie, zgłszaj natychmiast na policję. Nie informuj nikogo z sanatorium. mam do wgladu wyrok sądowy z Aleksandrowa kujawskiego. Złapano złodzieja, okazała nim sie pani K., kelnerka. O odzyskaniu piedzy, możesz zapomnieć. Ja popłynęłam łącznie na ok 6k złotych. Uważam, ze reszta kadry była z nia w zmowie, bo wmawiano mi, ze mam to w samochdzie, czy gdzieś indziej, aż ta zdązyła zanieśc fanty do domu. Na szczęscie zadzownilam po policję.
malgosia62
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 08 gru 2012 09:13
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękowano: 1 raz

Post autor: malgosia62 »

Bardzo często zdarza się, że personel "dorabia" sobie w ten sposób. Spotkałam się z tym w Dźwirzynie BRYZA. Byłaś niedawno w Kolejowym w Ciechocinku? Może podasz trochę szczegółów jak tam jest, tzn. pokoje, baza zabiegowa, basen itp.
Awatar użytkownika
Hana51
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 sty 2015 22:17
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Hana51 »

PLATON pisze:Powiem tak. uważaj na to, co masz ze sobą, bo kadra kradnie. I jesli coś ci zginie, zgłszaj natychmiast na policję. Nie informuj nikogo z sanatorium. mam do wgladu wyrok sądowy z Aleksandrowa kujawskiego. Złapano złodzieja, okazała nim sie pani K., kelnerka. O odzyskaniu piedzy, możesz zapomnieć. Ja popłynęłam łącznie na ok 6k złotych. Uważam, ze reszta kadry była z nia w zmowie, bo wmawiano mi, ze mam to w samochdzie, czy gdzieś indziej, aż ta zdązyła zanieśc fanty do domu. Na szczęscie zadzownilam po policję.
Bardzo przykro takie posty się czyta. :( Ale dobrze że jest jakieś ostrzeżenie. To jest nie do pomyślenia żeby kadra kradła. Ja jadę na koniec lipca do kolejowego i napewno dla mnie to jest przestroga. Dzięki :!:
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 33
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 16 razy

Post autor: Narewka »

Platon..nie bardzo rozumiem, , o które to sanatorium chodzi, czy Ciechocinek czy Aleksandrów. ?Poza tym co to znaczy kwota 6k..??Zadzwoniłas na policję i co, był dalszy ciąg sprawy ??
Jeżdżę od 40 lat do sanatoriów, bywałam w różnych, i do tej pory nie spotkałam się z faktem kradzieży przez personel.Owszem, , kiedyś w Świnoujściu kolegę okradł współlokator, ale zawsze personel był w porządku.
Awatar użytkownika
Ramona2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 paź 2014 18:51
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: Ramona2 »

Witajcie
Jakaś dziwna sytuacja, będąc w sanatoriach nie spotkałam się z taką sytuacją. Zostawiałam dokumenty i pieniądze w pokoju.
Widocznie tak bywa skoro piszecie o tym. Obym nie spotkała się z taką sytuacją , czego życzę sobie i wszystkich wyjeżdżającym
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
Staż sanatoryjny: 33
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 16 razy

Post autor: Narewka »

Przede wszystkim nigdy do sanatorium nie zabieram biżuterii. Kolczyki czy jakieś naszyjniki z takich zwykłych, nic drogiego, bo i po co?? Gotówki teź nie trzeba dużo, bo przeważnie wszędzie są bankomaty.Ostatnio zabieram tablet, , telefon i zostawiam w pokoju, gdzie na pewno są bezpieczne.Strzeżonego ...itp..
Awatar użytkownika
Ramona2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 paź 2014 18:51
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: Ramona2 »

Narewko też nie biorę biżuterii, ponieważ uważam to za zbędny dodatek. Ale spotkałam się z takimi sytuacjami , że wiele Pań zabierało ze sobą na zabiegi torebki.
ODPOWIEDZ