Mniejsze kolejki do sanatorium
-
forumowicz
Re: Mniejsze kolejki do sanatorium
-
yona
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 08 maja 2011 19:53
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 3
- Mirabella
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 25 lut 2012 20:55
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 10
Kilka razy byłam w sanatorium i wiem że niektórzy są tu w innych celach niż rehabilitacja.
- medi
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 22 lip 2011 15:26
- Staż sanatoryjny: 6
Tak ,a Ty masz rentgen w oczach i od razu widzisz czy ktoś potrzebował czy nieMirabella pisze:Emik zgadzam się z tobą ........ale jest jeszcze druga strona medalu.
Kilka razy byłam w sanatorium i wiem że niektórzy są tu w innych celach niż rehabilitacja.
Ech ludzie przestańcie wymyślać cuda wianki bo jeszcze się może okazać że to wy powinniście być na końcu tej długaśnej kolejki
- medi
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 22 lip 2011 15:26
- Staż sanatoryjny: 6
- Mirabella
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 25 lut 2012 20:55
- Staż sanatoryjny: 10
Nie chodzi mi o wygląd lecz o zachowanie .
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Medimedi pisze:Tak ,a Ty masz rentgen w oczach i od razu widzisz czy ktoś potrzebował czy nieMirabella pisze:Emik zgadzam się z tobą ........ale jest jeszcze druga strona medalu.
Kilka razy byłam w sanatorium i wiem że niektórzy są tu w innych celach niż rehabilitacja.![]()
Jakbyś spojrzała na mnie też byś pomyślała co ta zdrowa jak koń baba tutaj robi
![]()
Chodzę w szpilkach ,tańczę do upadłego a tylko ja wiem ile mnie to kosztuje
A jeżeli chodzi o kwalifikacje równie dobrze mogę powiedzieć że ludzie z miasta mają łatwiejszy dostęp do rehabilitacji stacjonarnej i nie powinni dostawać przydziałów .
Ech ludzie przestańcie wymyślać cuda wianki bo jeszcze się może okazać że to wy powinniście być na końcu tej długaśnej kolejki
Pozwoliłem sobie na cytat całego Twojego wpisu,aby nie było niedomówień .
Otóż wygląd zewnętrzny nie świadczy o czyiś schorzeniach czy chorobach , sam niejednokrotnie byłem obmawiany .
Co ten TUR tutaj robi .
Dlaczego Blokuje miejsce dla chorych starszych.
Ale ten Tur jak ostatnio określiła Mnie Pani
-Matka Doktora do czego przyznała się Bo Syn wykształcony i JEJ COŚ się na starość ..należy
-to Cytat ze stołówki w buskiej Krystynie !
Traktowała pobyt w Szpitalu Sanatoryjnym jako rehabilitacje przed ....
Drodzy Państwo rokrocznie bywam w Sanatoriach i wierzcie mi może nie mam RTG , ale jest % osób ,które Sanatoria traktują jako dawne FWP.
Pobyt za darmo , stołówka za darmo i jeszcze kilka zabiegów i Wszystko w ramach tzw po szpitalnego.
Fakt mając swoje lata to i kilka schorzeń można do wieku do pisać...
OSTATNIO WIELKIM TRENDY CIESZY SIĘ CUKRZYCA tabletkowa typ 2 i tylko dlaczego jedzą tyle słodyczy ..Rozumie boją sie niedocukrzenia
Za Autorką Tematu nadal będę uważał , że naprawdę wiele osób w Sanatoriach mogło by skorzystać z zabiegów ambulatoryjnych w miejscu zamieszkania.
Znam też wiele osób ,które korzystają
Jest i oczywiście Sposób na zmniejszenie Kolejek;
Zwiększyć ilość miejsc dla ZUS -Prewencja
Otworzyć ośrodki dla seniorów .( które czynne są tylko w sezonie czynne ) -Zapewne zmniejszy bezrobocie
Zwiększyć ilość skierowań poprzez PFRON dla osób niepełnosprawnych ( tzn zwiększyć Pulę dopłat )
Skierowania na po Szpitalne tylko z wypisem