Mniejsze kolejki do sanatorium

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Re: Mniejsze kolejki do sanatorium

Post autor: medi »

Mirabella pisze:Medi........rentgena nie mam,szpilki mam i chodzę w nich niekoniecznie w sanatorium.
Nie chodzi mi o wygląd lecz o zachowanie .
Taaa ,zachowanie ,a kto Tobie zabrania zachowywać się tak jak chcesz .Jeden siedzi w pokoju a drugi lubi polatać .Dlaczego chcesz narzucać swoje standardy zachowania innym .Żyj swoim życiem,nie interesuj się co robią inni .
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Wiesz Darek to może w ogóle nie dawać ludziom starszym ,po co w ogóle ich leczyć wszak i tak pracować już nie będą i jeszcze trzeba im emeryturę dawać.Albo po co dawać skierowania ludziom których stać na to by wykupili sobie rehabilitację sami :roll: Pomysłów może być wiele ,już nawet nie chcę się posuwać do takich jak eutanazja :evil: :evil: :evil: Ech ,każdy myśli tylko o swoim czubku nosa :evil: :evil: :evil: I o ....mnie się należy :evil: :evil: :evil:
Awatar użytkownika
Ramona2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 paź 2014 18:51
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: Ramona2 »

A co ma wygląd do naszego zdrowia. To co my chorzy mamy założyć papcie, worek pokutny i sunąć korytarzami. Każdy z nas chyba chce być jak najdłużej sprawnym i dobrze wyglądającym .Lubię tańczyć i w czasie pobytu w sanatorium korzystam z takiej okazji . Nie mam zamiaru siedzieć w pokoju i patrzeć przez okno, albo siedzieć na ławeczce i obgadywać innych. To nie w moim stylu.A to czy dostajemy skierowania na leczenie na szczęście zależy od lekarza.
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

forumowicz

Post autor: forumowicz »

Ja jak mam ochotę, to chodzę w szpilkach i wyginam śmiało ciało... ;) :lol: :lol:
[ obrazek zewnętrzny ]
...Dziewczyny tak trzymać :!: :!: :!:
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Ruda :shock: :shock: :shock: Te szpilki to prawie całe Twoje ubranie ;) :twisted: :twisted: :lol: :lol:
yona
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 08 maja 2011 19:53
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: yona »

Myślę, że nie chodzi o szpilki i wygląd tylko zachowanie takie jak: nadużywanie alkoholu, tza. balety do białego rana czyli zarywanie nocy, a potem odsypianie dnia bez zabiegów przy udawaniu chorego, obżarstwo golonkowo-piwowe po karczmach a przy stoliku zgłoszona dieta ;). Każdy zapewne spotkał taką osobę lub słyszał przechwałki wśród znajomych jak imprezowali w sanatorium. Trzeba po prostu drodzy Państwo mieć zdrowie do takiego życia :lol:

Moim zdaniem weryfikacja mogłaby wyglądać przynajmniej w ten sposób, że wniosek wypisuje lekarz specjalista a nie POZ .
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Pomyśl zanim coś powiesz .Co z ludźmi ze wsi którzy znają praktycznie tylko swojego lekarza pierwszego kontaktu :evil: :evil: :evil: Chcesz zamknąć im drogę do sanatorium ,żeby było więcej dla Ciebie ? Kombinatorzy jak znaleźli drogę do swojego lekarza tak znajdą do specjalisty ,a ileż to roboty zapłacić za wizytę ,za kasę specjalista Ci wypisze ile chcesz skierowań :P
Awatar użytkownika
aqula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 wrz 2013 20:13
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: aqula »

Nie spotkałam się z zarywanymi nocami, a jeśli już to każdego indywidualna sprawa, co komu do tego ?
Kto komu zabrania jeść golonkę, za jego własne pieniądze ...ludzie wyluzujcie !

Nikt z Nas ( chyba ) nie pracuje w Ministerstwie Zdrowia czy NFZ , a skoro Oni uznają, że lekarz POZ może wypisać skierowanie to My tego raczej nie zmienimy :) tym bardziej wiedząc jakie są terminy oczekiwania na wizytę u specjalisty.
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

yona ale to nie Twój problem co ktoś robi ze swoim życiem .Należy mu się sanatorium więc dostaje skierowanie ,a czy się obżera czy nie ,w jaki sposób korzysta ze swego skierowania to nie Twój biznes.Ja opuściłam tylko jeden "mokry" zabieg w czasie całego turnusu i uważam że głupotą jest nie korzystanie z zabiegów ,ale nikomu w kartę nie patrzę .
ODPOWIEDZ