Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Mirabella pisze:Medi........rentgena nie mam,szpilki mam i chodzę w nich niekoniecznie w sanatorium.
Nie chodzi mi o wygląd lecz o zachowanie .
Taaa ,zachowanie ,a kto Tobie zabrania zachowywać się tak jak chcesz .Jeden siedzi w pokoju a drugi lubi polatać .Dlaczego chcesz narzucać swoje standardy zachowania innym .Żyj swoim życiem,nie interesuj się co robią inni .
Wiesz Darek to może w ogóle nie dawać ludziom starszym ,po co w ogóle ich leczyć wszak i tak pracować już nie będą i jeszcze trzeba im emeryturę dawać.Albo po co dawać skierowania ludziom których stać na to by wykupili sobie rehabilitację sami Pomysłów może być wiele ,już nawet nie chcę się posuwać do takich jak eutanazja Ech ,każdy myśli tylko o swoim czubku nosa I o ....mnie się należy
A co ma wygląd do naszego zdrowia. To co my chorzy mamy założyć papcie, worek pokutny i sunąć korytarzami. Każdy z nas chyba chce być jak najdłużej sprawnym i dobrze wyglądającym .Lubię tańczyć i w czasie pobytu w sanatorium korzystam z takiej okazji . Nie mam zamiaru siedzieć w pokoju i patrzeć przez okno, albo siedzieć na ławeczce i obgadywać innych. To nie w moim stylu.A to czy dostajemy skierowania na leczenie na szczęście zależy od lekarza.
Pozdrawiam serdecznie
Myślę, że nie chodzi o szpilki i wygląd tylko zachowanie takie jak: nadużywanie alkoholu, tza. balety do białego rana czyli zarywanie nocy, a potem odsypianie dnia bez zabiegów przy udawaniu chorego, obżarstwo golonkowo-piwowe po karczmach a przy stoliku zgłoszona dieta . Każdy zapewne spotkał taką osobę lub słyszał przechwałki wśród znajomych jak imprezowali w sanatorium. Trzeba po prostu drodzy Państwo mieć zdrowie do takiego życia
Moim zdaniem weryfikacja mogłaby wyglądać przynajmniej w ten sposób, że wniosek wypisuje lekarz specjalista a nie POZ .
Pomyśl zanim coś powiesz .Co z ludźmi ze wsi którzy znają praktycznie tylko swojego lekarza pierwszego kontaktu Chcesz zamknąć im drogę do sanatorium ,żeby było więcej dla Ciebie ? Kombinatorzy jak znaleźli drogę do swojego lekarza tak znajdą do specjalisty ,a ileż to roboty zapłacić za wizytę ,za kasę specjalista Ci wypisze ile chcesz skierowań
Nie spotkałam się z zarywanymi nocami, a jeśli już to każdego indywidualna sprawa, co komu do tego ?
Kto komu zabrania jeść golonkę, za jego własne pieniądze ...ludzie wyluzujcie !
Nikt z Nas ( chyba ) nie pracuje w Ministerstwie Zdrowia czy NFZ , a skoro Oni uznają, że lekarz POZ może wypisać skierowanie to My tego raczej nie zmienimy tym bardziej wiedząc jakie są terminy oczekiwania na wizytę u specjalisty.
yona ale to nie Twój problem co ktoś robi ze swoim życiem .Należy mu się sanatorium więc dostaje skierowanie ,a czy się obżera czy nie ,w jaki sposób korzysta ze swego skierowania to nie Twój biznes.Ja opuściłam tylko jeden "mokry" zabieg w czasie całego turnusu i uważam że głupotą jest nie korzystanie z zabiegów ,ale nikomu w kartę nie patrzę .