sanatorium na L4?

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
smakija1
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 maja 2014 21:17
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 3

Re: sanatorium na L4?

Post autor: smakija1 »

nie będe drążyć tego tematu ,
ale to nie pierwszy wpis na forum ,niekoniecznie w tym temacie ,
że nauczyciele jadą sobie latem ,zresztą sami piszecie ze podkładacie zaświadczenia ,
albo prosicie o zmiane jak dadzą poza wakacjami .
Więc dośc,że sie tyle czeka ,
to jeszcze przynajmniej się nie chwalcie na forum -jak to wy sobie załatwiacie ,
bo sama zaczne kombinowac- jak załatwic sobie taki papier ,
chyba tego nie weryfikują ,bo NFZ nie interesuje gdzie kto pracuje
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 sty 2012 18:48
Podziękowano: 2 razy

Post autor: emik »

Hana raczej zażartowała używając słowo uprzywilejowani, a smakija od razu atak. Zus czasami zmienia chociaż czasami mówi "przecież dajemy zwolnienie". A na leczenie sanatoryjne NFZ zwolnienie nie przysługuje, a NFZ nie jest skory do zmian z powodu zawodu, czego najlepszym przykładem jest moja mama.
Smakijo, w okresie wakacyjnym kolejki zwalniają nie z powodu tych "wstrętnych uprzywilejowanych nauczycieli" i "innych uprzywilejowanych", tylko z tego powodu, że sanatoria sprzedają więcej pobytów pacjentom pełnopłatnym. Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
Hana51
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 sty 2015 22:17
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Hana51 »

smakija1 pisze:nie będe drążyć tego tematu ,
ale to nie pierwszy wpis na forum ,niekoniecznie w tym temacie ,
że nauczyciele jadą sobie latem ,zresztą sami piszecie ze podkładacie zaświadczenia ,
albo prosicie o zmiane jak dadzą poza wakacjami .
Więc dośc,że sie tyle czeka ,
to jeszcze przynajmniej się nie chwalcie na forum -jak to wy sobie załatwiacie ,
bo sama zaczne kombinowac- jak załatwic sobie taki papier ,
chyba tego nie weryfikują ,bo NFZ nie interesuje gdzie kto pracuje
Nie obruszaj się tak bo nie masz powodu! Czekam tyle samo co wszyscy! I żadnych lewych dokumentów sobie nie załatwiam wszystko jest do sprawdzenia czy to w zusie czy nfzecie! I nie chodzi o to że ktoś się chwali lecz żeby też innych poinformować że są takie możliwości. Arkę w Kołobrzegu nie dostałam choć bardzo bym chciała tam pojechać. Inni jadą tam nawet latem! To co,też ich za to skarcisz że mają więcej szczęścia? Ja mam tylko Ciechocinek i do tego Kolejowy którym nie jestem zachwycona. Ale nic nie zrobię. :(
Awatar użytkownika
Hana51
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Emik dzięki za wsparcie. :D :D :D :kwiat:
Awatar użytkownika
Hana51
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Smakija1
Myślę że można na tym zakończyć ;)
Awatar użytkownika
Ramona2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 paź 2014 18:51
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: Ramona2 »

Hana51
To czy pracujemy w oświacie to nie ma chyba wielkiego znaczenia na to czy dostaniemy skierowanie na leczenie sanatoryjne w wakacje, bo praktycznie każda z nas chciała by pojechać w lecie .Zależy to też od osoby która podejdzie życzliwie do twojego skierowania. Ja miałam takie szczęście choć nie załączałam żadnego zaświadczenie, tylko Pani doktor wpisywała adnotację, że bardzo prosimy o termin wakacyjny.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
tadek 1
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 gru 2013 04:53
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: tadek 1 »

Witajcie
Zadzwoniłem dzis do ośrodka w którym mam przebywać w ramach prewencji z ZUS.Rozamawiałem z Pania na temat wydania L-4 na początku turnusu '' niestety nie ma takiej możliwosci 'ponieważ może pan np.zrezygnowac ''.Ale jestem uparty :D i postanowiłem dalej drążyć więc dzwonię do ZUS-u przedstawiam moja sytuacje a miła pani mówi mi że to wcale nie musi być zwolnienie od lekarza z sanatorium że równie dobrze może to być zwolnienie od lekarza który wypisał wniosek na rechabilitacje.Na moje pytanie co wrazie kontroli chorobowego (cytat)''no przecież właśnie pan sie leczy :lol:
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Czyli jest jakieś wyjście :) gratuluję upartości w dążeniu do celu. ;)
Nie wiem jaka jest odległość od Ciebie do sanatorium . Lekarze w sanatorium dają minimum 1 dzień więcej zwolnienia na spokojny powrót do domu.
ODPOWIEDZ