Komisja w ZUS-ie
- roxy
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 24 sty 2014 23:31
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 7
Re: Komisja w ZUS-ie
-
ewiko
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 10 lut 2013 07:07
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękowano: 1 raz
-
gosiaczek63
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 03 mar 2015 19:18
- Staż sanatoryjny: 4
-
barbara61
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 28 lut 2015 15:57
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
agalew pisze:Barbara61 to zalezy wszystko od tego, na jakiego orzecznika się trafi . W zeszłym tygodniu stawały na komisję moje 2 koleżanki, obie po operacjach na kręgosłup, niestety żadna nie otrzymała skierowania do sanatorium
Agalew, ja chyba miałam szczęście, że trafiłam na "sympatycznego"
- Hana51
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 09 sty 2015 22:17
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 6
Gosiaczekgosiaczek63 pisze:Witam.Poprosiłam pisemnie o zmianę terminu i miejsca tydzień temu i cisza,ciekawa jestem czy mogę liczyć na pozytywne rozpatrzenie mojej prośby.
- Princi
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 17 cze 2014 16:28
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 5 razy
a ja odniosłam wrażenie,że zależy to od widzi mi się lekarza orzecznikaroxy pisze:A ja mam swoją teorię, że to nie zawsze zależy od schorzenia tylko od wysokości płaconych składek i rodzaju prowadzonej działalności a także formy zatrudnienia.
- roxy
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 24 sty 2014 23:31
- Staż sanatoryjny: 7
Princi no chyba to niemożliwe. Ja rozumiem gdyby wchodziło w grę przyznanie renty wtedy wiem, ze trudno jak cholera ale sanatorium???? No przecież oni mają konkretnie wymienione jednostki chorobowe i wiedzą kiedy jest szansa na poprawę po rehabilitacji a kiedy nie? Ja na każdym zwolnieniu lekarskim mam napisane w celach rehabilitacji i nawet nikomu nie przyszło do głowy tego kwestionować.principiante pisze:a ja odniosłam wrażenie,że zależy to od widzi mi się lekarza orzecznikaroxy pisze:A ja mam swoją teorię, że to nie zawsze zależy od schorzenia tylko od wysokości płaconych składek i rodzaju prowadzonej działalności a także formy zatrudnienia.
Ostatnio koledze po dwóch operacjach kolan odrzucono wniosek ale to ze względu na serce , teraz był na by pasach i pojedzie do sanatorium ale już kardiologicznie a nie na narządy ruchu.
-
gosiaczek63
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 03 mar 2015 19:18
- Staż sanatoryjny: 4
Dziękuje Hana 51,pocieszyłaś mnie troszeczkę bo już za tydzień musiała bym zgłosic się w szpitalu.Nie ukrywam,że zależy mi też na zmianie miejsca bo Stalowa Wola mi nie pasujeHana51 pisze:Gosiaczekgosiaczek63 pisze:Witam.Poprosiłam pisemnie o zmianę terminu i miejsca tydzień temu i cisza,ciekawa jestem czy mogę liczyć na pozytywne rozpatrzenie mojej prośby.cierpliwości. Ja też prosiłam o zmianę terminu i po tygodniu dostałam pismo do domu z nową datą wyjazdu.
Niestety miejscowość mi pozostała ta sama. Myślę że nie powinnaś mieć z tym większego problemu. Lada dzień powinnaś dostać wiadomość.
- syrenka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 29 paź 2009 17:53
- Staż sanatoryjny: 15
- Podziękowano: 1 raz
Ja mam tak samo od jakiegoś czasu .Jestem wykreślana z rehabilitacji ZUS bo jestem zbyt chora cytuję (rehabilitacja nie wskazana )...emik pisze:Moja znajoma (tak jak pricipiante) dla ZUS-u jest za chora na rehabilitację. Z NFZ-u dostała skierowanie do sanatorium. A przecież bazy zabiegowe są te same - tylko zabiegów mniej.Dlaczego tak jest, wie ktoś z was?)