ŚLĄSKI - NFZ kolejka
- Jasmina55
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 28 cze 2014 16:26
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 2
Re: ŚLĄSKI - NFZ kolejka
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 88 razy
Nasz śląski fundusz naprawdę działa PROFESJONALNIE otóż jak wiadomym jest ostatni czasy składałem wniosek wraz ksero wypisu szpitalnego.
Rano około 10 telefon czy mógłbym dostarczyć celem weryfikacji mój wypis .
Pytanie ..Kto go chce
Odpowiedź NFZ
W związku z planowaną na dziś konsultacją w klinice kardiologicznej na Ochojcu udałem się... odnalazłem Panią poprzez sekretariat i...okazało się ,że popełniłem FAŁSZERSTWO otóż z dwóch wypisów kardiologicznych stworzyłem TRZECI...chcąc oszczędzić troszkę papieru na ksero nie umiejętnie połączyłem wypisy.
Lekarz wniosek wypisywał na podstawie oryginału a Ja miałem dołączyć kopię wypisów.
Reasumując Jednak Ktoś CZYTA chyba dość uważnie i...
Oczywiście nie omieszkałem zadać pytanie...czy
Uzyskałem odpowiedź od Sympatycznej Pani ,że odpowiedź otrzymam do 30 dni.
Ukłoniłem się i czekam jeszcze ..21 dni wszak wniosek jest już 7
Chyba ,że To prezencik na spóźniony dzień ..chłopa
-
daroo
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 31 paź 2013 11:29
- Staż sanatoryjny: 5
-
forumowicz
- Atja
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 28 sty 2014 18:58
- Staż sanatoryjny: 13
- Podziękował: 1 raz
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 34 razy
- Podziękowano: 36 razy
ŚLĄSKI - NFZ kolejka ...
tzw. obiegówka skierowania a raczej wniosku ( od wysyłki z Jankego do powrotu tamże ) potrwa ca 1,5 miesiąca - będzie dobrze jak pod koniec kwietnia pojawi się przyjemniejsza wiadomość w okienku...daroo pisze:
9 marca w przegladarce wskoczylo weryfikacja skierowania,odeslano do lekarza - i na tym koniec dobrych wiadomosci,do lekarza ani do mnie nic nie przybylo,a ja tak se myslalem ze dostane jakis zwrocik i w kwietniu pojade
![]()
co nie będzie dawało wielkiej szansy na szybką realizację ze zwrotów...
nominalnie nie jest znana i nie będzie znana nigdy pula za zwrotów - raczej maleje ona wraz ze wzrostem temperatury za oknem...
ale ponieważ jest to loteria życiowa więc czuj się, że masz wykupiony los na tej loterii...
-
forumowicz
Tak czytałam o tych 20-21 miesiącachAtja pisze:Smużko, z tego co czytałam w innym wątku, w naszym województwo z 18 miesięcy z reguły robi się 20-21 miesięcy
-
daroo
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 31 paź 2013 11:29
- Staż sanatoryjny: 5
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 88 razy
..Ewa przyznam się Pani powiedziała przy dostarczeniu właściwych Dokumentów ..że jest czy będzie Dobrzeewasz pisze:Darku, nie śmiej się bo mój tak dostał - 30 dni![]()
![]()
Odmowę swoją dostałam po 3 tygodniach
obym się nie zawiódł
do "Daroo"'
I informacji wcześniej doczytanych wnioskuję ,że składałeś podobnie jak Moja Mama wniosek w sierpniu 2013 i mieliście podobne numery w kolejce
Otóż
Bodajże w poniedziałek ( 16-03 )zniknął status i numer w kolejce i pojawiła się adnotacja ,ze Skierowanie zostało wysłane do weryfikacji.
Dziś około godz 14,00 Mama otrzymała Zaproszenie do lekarza Rodzinnego na weryfikację oraz w tym samym czasie Pan listonosz przyniósł list ,że skierowanie Zostało odesłane przez NFZ do lekarza
Czyli spokojnie można przejąć wniosek i samemu dostarczyć do oddziału na Jankego
Czyli wg Mnie oddział chyba poprawil swą pracę