Busko Zdrój Oblęgorek II "Stefan" od 14.07.2015

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
yass
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 14 maja 2013 14:08
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Busko Zdrój Oblęgorek II "Stefan" od 14.07.2015

Post autor: yass »

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów! :D
Po dwóch latach oczekiwania od złożenia wniosku w NFZ wreszcie dostałem skierowanie do sanatorium, hura-aa! ;) Sanatorium w Busku na ul. Spokojnej "Oblęgorek II"niestety mimo usilnych poszukiwań nie ma żadnej wzmianki na forum o tym sanatorium nawet nie ma żadnej opinii w internecie! czyżby nikt nie dostał skierowania ani nie przebywał w tym sanatorium? czy będę pierwszy? raczej niemożliwe! ;) Będę wdzięczny jeżeli ktoś coś napisze o tym sanatorium, lub może ktoś jest obecnie w Busku lub w najbliższym czasie będzie tam! i będzie tak miły i sprawdzi co tam w trawie "piszczy" i napisze kilka słów dla wszystkich forumowiczów, pozdrawiam
Ilona58
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 lut 2015 15:41
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 5

Re: Busko Zdrój Oblęgorek II "Stefan" od 14.07.2015

Post autor: Ilona58 »

witam,

super termin !! :roll: :roll:
Sanatorium „Stefan”- Oblęgorek II położone jest w niedalekim sąsiedztwie zabytkowego Parku Zdrojowego zaprojektowanego przez Henryka Marconiego. Sanatorium jest najmłodszym tego typu obiektem w Busku Zdroju. Zostało oddane do dyspozycji kuracjuszy w 2009r. Sanatorium jest nowoczesne i doskonale wyposażone w najnowsze urządzenia do leczenie i rehabilitacji. Ośrodek jest w pełni przystosowany do przyjmowania osób niepełnosprawnych. Sanatorium posiada miedzy innymi podjazdy oraz windę jak również szereg uchwytów i udogodnień pozwalającym na swobodne poruszanie się osób niepełnosprawnych po budynku. W sanatorium dostępna jest całodobowa opieka pielęgniarska jak również recepcja sanatorium Stefan dostępna jest całą dobę. Dla kuracjuszy w ciągu dnia dostępni.
Sanatorium „Stefan” współpracuje z Narodowym Funduszem Zdrowia świadcząc usługi ze skierowaniem do Sanatorium Oblęgorek II. Sanatorium oferuje na miejscu wybrane zabiegi lecznicze:
•kąpiele ozonowo-perełkowe
•prądy interferencyjne i Traberta
•magnetronik
•laseroterapię
•masaż wibracyjny i klasyczny
Do dyspozycji kuracjuszy jest 30 przestronnych i komfortowych pokoi, z pełnym węzłem sanitarnym, telewizorem i dostępem do Internetu i samodzielnego balkonu. Dostępne są pokoje 1,2 i 3 osobowe. Dodatkowo każdy pokój, jak również należąca do niego łazienka, posiadają instalację przyzywową, połączoną bezpośrednio z pokojem dyżurującej pielęgniarki. Doba noclegowa rozpoczyna się o godzinie 16.00, natomiast kończy – o 10.00.

życzę udanych zabiegów, i udanego wypoczynku w doborowym gronie :kwiat: :kwiat: .

pozdrawiam Ilona
Awatar użytkownika
yass
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 14 maja 2013 14:08
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: yass »

Witam Ilonko! uściski dla Ciebie :serce:
dziĘki że pofatygowałaś się i znalazłaś w necie informację marketingowe o tym obiekcie, ale ten opis jest raczej w celach reklamowych napisany, mi bardziej chodzi o jakiś z życia i praktyki wzięty opis sanatorium, ale i tak dziękuję jeszcze raz za Twoje zaangażowanie, a termin rzeczywiście świetny mam nadzieję że rehabilitacja i towarzystwo też będą takie jak termin czyli "gorącoletni" :D
Yass
martynaQ
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 03 sty 2016 17:56
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: martynaQ »

yass pisze:Witam serdecznie wszystkich forumowiczów! :D
Po dwóch latach oczekiwania od złożenia wniosku w NFZ wreszcie dostałem skierowanie do sanatorium, hura-aa! ;) Sanatorium w Busku na ul. Spokojnej "Oblęgorek II"niestety mimo usilnych poszukiwań nie ma żadnej wzmianki na forum o tym sanatorium nawet nie ma żadnej opinii w internecie! czyżby nikt nie dostał skierowania ani nie przebywał w tym sanatorium? czy będę pierwszy? raczej niemożliwe! ;) Będę wdzięczny jeżeli ktoś coś napisze o tym sanatorium, lub może ktoś jest obecnie w Busku lub w najbliższym czasie będzie tam! i będzie tak miły i sprawdzi co tam w trawie "piszczy" i napisze kilka słów dla wszystkich forumowiczów, pozdrawiam
Witaj yass.Nie wiem czy tutaj jeszcze zaglądasz,ale ja właśnie dostałam oblęgorek 2 i może coś mi napiszesz na temat tego sanatorium,będę bardzo wdzięczna :)
ODPOWIEDZ