Kolejka do sanatorium na 2015 rok

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Re: Kolejka do sanatorium na 2015 rok

Post autor: Felice »

Darku poza Kołobrzegiem w Polsce jest jeszcze trochę innych uzdrowisk.
Ja napisałam,że niższy standard nie jest regułą,bo naprawdę nie jest.
Maluszek "słyszałam"? Może lepiej po prostu sprawdzić u źródła... ;)
Gosia43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2012 11:15

Post autor: Gosia43 »

Dziewczyny ;) Nie wiem jak to jest z tymi pokojami w innych ośrodkach;) mogę tylko napisać ze swojego pobytu na poszpitalny Szpital Uzdrowiskowy tam gdzie ja byłam ;) Byłam 4 razy ;) zawsze sama proszę o pokój 3 osb. ;) Były zemną w pokoju panie co miały tak jak ja szpitalne a i te co miały uzdrowisko ;) Pokoje miały lodówkę . łazienkę czy telewizor ,2 x ręcznik na holu dostęp do internetu jak ktoś posiadał własnego laptopa ;) A i wiem że również byli i tacy co mieli 2ob. pokój czy 1osb. również poszpitalne czyli Szpital Uzdrowiskowy... ;) Wniosek taki że nie wszędzie jest jednakowy standard co do kuracjuszy z pobytem szpital uzdrowiskowy ;) pozdrawiam
manus
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 19 gru 2014 13:43

Post autor: manus »

Aniag, Ibizka wielkopolska, mam podobny numerek…no to jeszcze chwila i wszytko będzie jasne… Gdzie się wybieracie ? Jakieś marzenia w sprawie miejsca?
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Fajnie zaczynam lapac ,czyli jeden wielki misz maszi loteria,a czy komus udal sie wspolny wyjazd o ktorym pisalam.Jak to wyglada w sprawie tych dwoch wyjazdow ,po szpitalu czyli jezeli dobrze zrozumialam doszpitala uzdrowiskowego isanatorium uzdrowiskowego,czy wymagany jwst18 miesieczny okres karecji(klawiatur warjuje) sory
Gosia43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ela :) Nie wiem jak inne NFZ ;)U nas od ostatniego powrotu nawet na poszpitalnym musi minąć rok i dopiero możesz złożyć następny wniosek :) I czekasz na pismo z NFZ ;) Co przyznali ;) Jeśli Szpital Uzdrowiskowy to okres oczekiwania do 6 miesięcy a jeśli Uzdrowiskowy to nawet do 24 miesięcy ;) to też zależy od schorzenia choroby ;) każde schorzenie ma swoją działkę i kolejkę w numeracji :) miłego słonecznego dnia życzę
Awatar użytkownika
romantyk56
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2015 08:02
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: romantyk56 »

Jak to jest ze skierowaniami?Mam numer znajomego - skierowanie reumatologia , aja neurologia i jak sprawdzałem to ubywało nam po równo, a obecnie kiedy mam poniżej 2000 nagle mu schodzi o około 50 dziennie więcej. Może ktoś wie dlaczego tak się dzieje i kto mi podpowie kiedy mogę się spodziewać decyzji co do wyjazdu- przy jakim numerze Łódzki NFZ powiadamia i gdzie wysyła neurologie . Dziękuje za informacje :kwiat:
Gosia43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

romantyk56 :) Na tej stronce sobie poczytaj....Informacja o Lecznictwie Uzdrowiskowym - Łódzki OW NFZ...wpisz sobie w Google ;) miłego czytania
Awatar użytkownika
romantyk56
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Gosia 43 ja to wszystko przeglądałem i tam nie ma nic konkretnego- nie znajduje odpowiedzi na moje pytania ,ale dziękuje za podpowiedz i pozdrawiam
:kwiat:
Awatar użytkownika
romantyk56
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Nawet teraz sprawdzając jak ubywają numerki to jemu spadają , a mi nie ubywa wcale. Wcześniej ubywało po równo .Może mi ktoś wytłumaczy dlaczego tak się dzieję?????????Nadmieniam ,że wniosek złożyłem w grudni 2013, a obecnie mam 1780 :D
Awatar użytkownika
maluszek
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 17 mar 2015 10:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: maluszek »

romantyk 56 na to pytanie to nawet najbardziej tęgie umysły Ci nie odpowiedzą (jeśli chodzi o spadanie numerków). Ja jestem w innym województwie ,ale od tygodnia głowię się co do faktu ,że póki miałam wysoki numerek to spadało i po 150 dziennie a jak minęłam 500 to mój nr spada o 2-5 dziennie a czasem i rośnie. Jeśli chodzi przy jakim numerze przydzielają ,to też różnie. Niektórzy pisali nawet o 2000 a inni (poczytaj posty wiesniaczkaela) mają koło 200 i jeszcze nic nie wiedzą.
Zablokowany