Kolejka do sanatorium na 2015 rok

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
romantyk56
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2015 08:02
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 4

Re: Kolejka do sanatorium na 2015 rok

Post autor: romantyk56 »

maluszek masz rację ,że tego nie zgłębimy dlaczego tak się dzieje , czy ma to znaczyć , że mam czekać równe 18 miesięcy do wyjazdu bo tak wypada :evil: :evil:
Awatar użytkownika
maluszek
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 17 mar 2015 10:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: maluszek »

Mnie to akurat nie martwi bo wolę czerwiec niż kwiecień ,a jak Ci się spieszy to proponuję zadzwonić o zwroty i wtedy nie dość że dostaniesz szybciej to jeszcze wybierzesz miejsce. A w ogóle to dopiero mamy marzec 2015 a Ty składałeś w grudniu 2015 ??????? :o :o :o :o :o
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 12 razy

Post autor: violet58 »

romantyk56 pisze:....Nadmieniam ,że wniosek złożyłem w grudni 2015, a obecnie mam 1780 :D

No powiem szczerze, że jestem pod wrażeniem... Nie spodziewałem się że nasz Oddział NFZ przyjmuje wnioski z takim wyprzedzeniem.. ;) :lol:
Qurde... ja złożyłem w marcu 2014 i mam dopiero 13600.... ;) :oops:
A tak na poważnie to 18 miesięcy musi minąć od ostatniego pobytu w sanatorium, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia, notabene obecnej Pani Premier.
Jeżeli jedziesz pierwszy raz lub wspomniany wcześniej czas od ostatniego pobytu upłynął dzwoń po zwroty.... czasem można coś sensownego trafić. Niewątpliwym plusem jest to, że to Ty decydujesz czy z nich skorzystasz czy nie. W przypadku otrzymania skierowania jedziesz tam gdzie zdecydują panie z NFZ. Poniżej informacja ze strony rodzimego NFZ:
"W tej chwili okres oczekiwania na leczenie uzdrowiskowe w ŁOW NFZ wynosi około 17-19 miesięcy, a na leczenie poszpitalne – 7 do 9 miesięcy (stan na sierpień 2014). Pacjent, którego skierowanie zostało pozytywnie zakwalifikowane na leczenie uzdrowiskowe może skorzystać z wcześniejszego wyjazdu, dzwoniąc i pytając o tak zwane zwroty. Są to skierowania, z których, z różnych przyczyn, nie mogli skorzystać inni pacjenci, a termin rozpoczęcia leczenia jest krótszy niż 14 dni.

Informację o możliwości skorzystania ze zwrotów można uzyskać telefonicznie:w dniach od poniedziałku do piątku w godzinach 8-16 pod numerem telefonu (42) 275-40-83 oraz (42) 275-40-89."
ibizka wielkopolska
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 gru 2012 20:00
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: ibizka wielkopolska »

Dzisiaj jeszcze gorzej ! 1 w górę.
Awatar użytkownika
romantyk56
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2015 08:02
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: romantyk56 »

romantyk56 pisze:Nawet teraz sprawdzając jak ubywają numerki to jemu spadają , a mi nie ubywa wcale. Wcześniej ubywało po równo .Może mi ktoś wytłumaczy dlaczego tak się dzieję?????????Nadmieniam ,że wniosek złożyłem w grudni 2013, a obecnie mam 1780 :D
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Jest jest, jest-Sopot od 30 04 do 21 05 2015 r :D :D :D :D :D :D :D :D :D .Razem z moja kolezanka Jania jedyny minus to zakwaterowanie ponoc tragedia z tego co wyczytalam w opiniach.Sanatorium Lesnik,jesli ktos byl lub slyszal napiszcie.Ja nie znalazlam nawet jednej pozytywnej opini.Mimo to bardzo sie ciesze ,jedziemy razem lubimy chodzic wiec 3 km do plazy nie stanowi problemu ,damy rade :) :) :) :) :) :) :) :) :)
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Jeszcze rano mialam nr140 , skladalam 10 listopada 2013 r data wystawienia przez lekarza 30 pazdziernik 2013 r ..............................moj i kolezanki wniosek mial te same daty .W jednej kopercie ,proszac o wspolny wyjazd i tak sie stalo.Tylko ten Lesnik :mrgreen:
ibizka wielkopolska
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Gratulacje!! Nie martw się Leśnikiem ! Jedziesz w piękne miesiące - tam będziesz tylko spać. Leżaczki i nad morze. Dawniej wakacje w OWP /?/ miały kiepskie warunki , a wszyscy byli zadowoleni.
ibizka wielkopolska
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Już 2 w górę :( Przestaję patrzeć w przeglądarkę.
Gosia43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2012 11:15

Post autor: Gosia43 »

Ela moje gratulacje :) Już nie musisz się stresować ;) szef będzie wiedział na kiedy Ci wpisać urlop ;) A nie martw się warunkami w uzdrowisku ;) ważne że jedziesz z koleżanka ;) Życzę wam wspaniałej pogody miłego towarzystwa oraz super opalenizny z nad Bałtyku ;) napisz po powrocie swoje wrażenia z Sopotu :kwiat: :kwiat: :kwiat: pozdrawiam
Zablokowany