"Pałac na wodzie" Augustów

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Agnieszka K
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 02 lut 2015 11:08
Staż sanatoryjny: 2

Re: "Pałac na wodzie" Augustów

Post autor: Agnieszka K »

No i doczekaliśmy się ... Dzięki Izabelka i prosimy o więcej :P Nie ma pokojów jednoosobowych ? Ciekawe, bo podobno mam taki zarezerwowany :roll:
Za telewizor 40 zł od osoby czy składkowo od pokoju ?
sawko
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 18 mar 2015 10:34

Post autor: sawko »

Agnieszko K. Czy możesz powiedzieć w jaki sposób zarezerwowałaś pokój jednoosobowy, czy istnieje taka możliwość i jak to można zrobić. Jadę 16 lipca, może udałoby się to jeszcze załatwić. Podejrzewam jednak że zażądają dodatkowej opłaty.
Pozdrawiam Sławek.
Agnieszka K
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 02 lut 2015 11:08
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Agnieszka K »

W tym sanatorium żadnej opłaty z tego tytułu uiszczać nie trzeba. Przynajmniej tak mnie poinformowano podczas rozmowy telefonicznej. Jak będzie pewnie przekonam się na miejscu. A jak zarezerwowałam ? Po prostu zadzwoniłam tam zaraz jak tylko przyszła z ZUS decyzja o wyjeździe. Grzecznie zapytałam czy jest taka możliwość i okazało się, że znalazła się jeszcze wolna jedynka. Ja jestem po 6 operacjach kręgosłupa i dysponuje orzeczeniem o umiarkowanym stopniu niepełnosprawności. Szczerze mówiąc chyba jednak nie miało to decydującego znaczenia, bo nikt ode mnie żadnych potwierdzających dokumentów nie wymagał.
ewa maro
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 22 mar 2015 22:26

Post autor: ewa maro »

Wyjeżdżam do Augustowa 4 maja z okolicy Warszawy kto jedzie w tym terminie pozdrawiam :o
izabelka5555
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 12 mar 2015 16:33

Post autor: izabelka5555 »

Witam ponownie co do oplaty za telewizor od każdej osoby 40 zł pokoi jednoosobowych nie dają dla osób z Zusu.Posiłki coraz gorsze codziennie śniadania i kolacje takie same ,owoców brak ,deserów wogóle niema.Sprzątać trzeba samemu nikt do pokoi nawet nie zajrzy.Pozdrawiam
sawko
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Wiadomo, mają podpisany kontrakt od osoby, wiedzą że kuracjusz nic nie płaci więc weźmie co dadzą. Z telewizorem to chyba można sobie poradzić rezygnując z niego. Chyba taka opcja istnieje?. Udało mi się szukając cierpliwie znaleźć opinie o tym ośrodku. Bardzo dużo negatywnych opinii, ludzie są traktowani w większości przedmiotowo do wyciskania jak największej kasy. Nie wiem tylko jak kwestia zabiegów i leczenia, bo to dla mnie w sumie jest najważniejsze, zależy mi na podreperowaniu zdrówka. ZUS też nami się nie będzie zbytni przejmował więc na normalne traktowanie nie ma co liczyć. Jadę w sezonie, więc się za bardzo nie będę przejmował, wystarczy mi łóżko, łazienka i jak najlepsza międzyludzka atmosfera. Jak możecie to napiszcie kilka słów o jakości zabiegów, bo może to strata czasu ten wyjazd. A może w koszt kuracji jest wliczona dieta odchudzająca, tylko ile można jeść to samo.
Pozdrawiam Sławek
ewa maro
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 22 mar 2015 22:26

Post autor: ewa maro »

Czyli totalny luzik można liczyć tylko na miłe towarzystwo i słońce. :kwiat:
ewagudo
Na forum od: 24 mar 2015 08:28

Post autor: ewagudo »

Jadę do Augustowa 16 lipca z Warszawy. Czy ktoś jeszcze?
Z biegiem czasu zaczyna to wyglądać niezbyt fajnie :( , ale najbardziej zależy mi na zabiegach. Poza tym jadę w sezonie, zawsze to jakaś pociecha.
Pozdrawiam Ewa.
sawko
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Jadę 16 lipca z Białej Podlaskiej. To bardzo dobry termin i mam nadzieję że przyćmi wszystkie niedociągnięcia. Też licze głównie na zabiegi i dobry wypoczynek.
Pozdrawiam Sławek
Niusia59
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 16 mar 2015 17:31

Post autor: Niusia59 »

Witaj Magi, pisałaś , że miałaś ze sobą rower w poprzednim sanatorium. Napisz jak go zabrałaś ze sobą , gdzie go przechowywałaś, czy nie było z tym kłopotu?
Napisz jak planujesz dojechać do Augustowa z rowerem, bo chyba nie na rowerze :D
Co do sanatorium w Augustowie, to z dotychczasowych informacji jest kiepsko, mam nadzieję że zabiegi zrekompensują te niedociągnięcia. Pogoda również może w tym pomóc, ale pokój trzy osobowy to trochę jak w średniowieczu, na kolonii komunistycznej, a przecież jadą dorośli ludzie ... bez względu czy za darmo czy nie to przecież płaci za to Pan, Pani, społeczeństwo i jak się dowiadujemy to kasa na marne, nam nie pomoże taki pobyt, a może wręcz zaszkodzić , te spartańskie warunki, jedzenie mnie nie przeraża, ale warunki bytowe już tak, to jest jednak sporo dni i takie bytowanie jak na kolonii trochę mnie przeraża.
Ciekawe czy ktoś napisał jakąś skargę do ZUS o tych warunkach?? a jeśli tak to dlaczego nic się nie zmieniło w tym temacie??
A może wszyscy narzekają , ale nikt oficjalnie nie informuje ZUS??
No cóż, zamierzam zabrać rower, tylko jeszcze nie wiem jak sobie z tym tematem poradzić, ale coś zorganizuję.
Czekam na informacje od Magi, bo jedziemy na ten sam turnus, to może jakoś sobie ten czas zorganizujemy wspólnie??
:kwiat:
Zablokowany