Wysowa IZC wspomnienia z turnusu 26.08.2014

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Re: Wysowa IZC wspomnienia z turnusu 26.08.2014

Post autor: ewasz »

Widzę Arbuz, że cały czas czekasz a odzewu w dalszym ciągu nie ma ;)
No cóż, jak to mówią jacy ludzie, takie życie ;)
Pozdrawiam i Madzia też :) :kwiat:
Awatar użytkownika
malgonia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2012 09:15
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 16 razy

Post autor: malgonia »

Bardzo miło wspominam pobyt w Wysowej właśnie w tym terminie ale w Biawenie.Pokochałam ta miejscowość i mam zamiar wracać tam co roku na pobyt tygodniowy wtedy kiedy lasy sa pełne rydzy. :D :D
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Małgoniu to prawda, pięknie tam jest ;)
Przed wielu, wielu laty bo aż bodajże 17. byłam tam na wczasach. Było cudnie choć warunki w domkach spartańskie :lol:
Okolica wszystkie niedogodności, że się tak wyrażę "lokalowe" :lol: wynagrodziła :)
Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
arbuz177
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 04 lip 2014 19:38
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: arbuz177 »

Witam.Gdziekolwiek byście nie byli zawsze jest coś dobrego i niedobrego ,ale trzeba zawsze być wesołym i kontaktowym a towarzystwo się znajdzie, nie warto być samotnikiem.Samotność w takich miejscach pogłębia zły nastrój,a to w leczeniu nie pomaga .Wspólne ćwiczenia zajęcia wyjścia na basen ,posiłki i "inne" przyjemności pomagają w leczeniu.Nie chciałem jechać do sanatorium ale po pobycie w tym miejscu stwierdziłem że warto było,wiek nie ma znaczenia,kontakt zainteresowania ,wspólne rozmowy zakupy itp.Narządy ruchu po wypadku samochodowym to moja przypadłość dlaczego znalazłem się w tym miejscu,ale nie tylko fizykoterapia pomaga wyjść ze swoich przypadłości.Najlepszymi zabiegami jest dobra zabawa na parkiecie -pomaga wszystkim i na wszystko .
Pozdrawiam wszystkich -- Arbuz :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Ho, ho Arbuz :lol: widzę, że przekonałeś się do rehabilitacji sanatoryjnej :lol:
Bardzo dobrze bo tam właśnie najszybciej wraca się do zdrowia.
Nie mamy wszak szerokiej rehabilitacji w miejscu zamieszkania a jeśli jest nawet w naszym województwie to trzeba dojechać co nie jest wcale taką prostą sprawą ;) a i tak wszystkich zabiegów nie ma :twisted:
Składaj więc wniosek i szoruj ponownie do sanatorium na rehabilitację :lol:
Życzę zdróweczka dobrego :)
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Witam :) widzę że Arbuz przez wrzucenie tematu wspomnieniowego z turnusu w Wysowej wywołał Wszystkich zauroczonych tą Perełką-ja też mam bardzo MIŁE wspomnienia z wielokrotnych pobytów w Wysowej :D mam nadzieję że jednak ktoś z Twojego towarzystwa się odezwie :!: bo jeżeli nie to musisz tam wrócić na następny miły turnus,i tym razem pozbieraj te numery telefonów od Tych Sympatycznych osób :) Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Ha :!:
Jędruś, jesteś genialny wprost :!:
Telefony - to jest to :!:
Arbuz, przecież masz telefony do wielu osób :lol: :lol:
Dzwoń i niech piszą :lol: :lol:
Na najprostsze rozwiązanie najtrudniej się wpada :lol: :lol:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Drodzy Państwo

Pozwoliłem sobie na przeczytanie wszystkich podstron, tutaj w tym dziale ludkowie opisują walory obiektów a temat tyczy konkretnego tematu czy też okresu.
Wspomnienia
Zapewne wielu umieściło by swe wspomnienia jednakże Autor umieścił je w złym ..miejscu
Kolejna sprawa skoro było tak HEPY dlaczego tylko Ewa podtrzymuje na duchu Pana Arbuza?
Może nie było tak kolorowo jak opisuje to Nasz Arbuz lub też czymś zniechęcił swych współbiesiadników ,że nie podzielają opinii o!!
Może to był Normalny Zwykły pobyt mniemam Zus-owski czy Sanatoryjny ot był .
Skoro autor ma telefony kontaktowe , skoro autor wymusza odpowiedzi a Nikt po za Osobami które nie były nie czynią wpisów
Domniemywam ,że turnus ODBYŁ SIĘ.

Arbuz

Postaraj się o kolejny wyjazd i już podczas pobytu w środku Zaproś Grono Swych Znajomych do odwiedzenia PORTALU , może Twoi Znajomi nawet nie wiedzą ,że takowy JEST
Wtedy łatwiej będzie Ci wymieniać poglądy i pochwalić się Znajomymi

Ja tak roboię ;)
Awatar użytkownika
arbuz177
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Witam wszystkich.Co do forum to ja też nie wiedziałem że takowe istnieje ,ale przed wyjazdem do Wysowej postarałem się poszukać cokolwiek na temat ośrodków sanatoryjnych i tak wpadłem przypadkiem na to forum.
Pisząc wątek o wyjeździe od razu złapałem kontakt .Los chciał jednak inaczej i dopiero w ośrodku poznałem sympatyczne Kuracjuszki które mogłem poznać wcześniej.Co do ośrodka to napisałem swoje odczucia we wcześniejszych postach.Każdy ma swoje wspomnienia dobre czy złe.Pisałem również o tym że już od tego czasu co ja byłem minęło sporo turnusów i tak mało osób pisze na forum.Wiem od kilku osób z którymi mam kontakt tel.że przeglądają to forum,ale nie pytam czemu nie piszą.Widzę po liczbie wejść że jest jakieś zainteresowanie tym tematem,ale nie zmuszę nikogo do pisania .Nie chcą pisać ani dobrych ani złych wspomnień,ani ci co byli zemną ani z innych turnusów.Być może nie mają czasu albo im się nie chce.Ja byłem z ZUS ale nie wiem czy to ma jakieś znaczenie.Nikt nie ma napisane na plecach kto go kierował do ośrodka.Być może dla niektórych pobyt tam był przymusem ,odbyło się i koniec .Jak pisałem też nie chciałem jechać ale teraz jestem przekonany że to było dobre i jak tylko się uda pojadę następny raz.Ewa wie o czym piszę i dzięki za wpisy w temacie.Nikomu raczej nie naraziłem się ,chyba tylko obsłudze.
Pozdrawiam Arbuz :) :kwiat:
Awatar użytkownika
arbuz177
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Radosnego świętowania ,spokoju i odpoczynku od codzienności - życzy wszystkim Arbuz :kwiat: :kwiat: :kwiat:
ODPOWIEDZ