Jakie sanatorium polecacie?!

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
kasiula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2012 11:16
Staż sanatoryjny: 6

Re: Jakie sanatorium polecacie?!

Post autor: kasiula »

Widzę ,ze chyba lista podpowiedzi się skończyła?!Może jeszcze ktoś ma wspaniałe wspomnienia z pobytu z sanatorium i poleci jeszcze jakieś do wglądu. ;)
zbych
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 kwie 2010 21:20

Post autor: zbych »

Wspaniałe wspomnienia z sanatorium niekoniecznie musi się pokrywać z jakością, ze standardem sanatorium. :D
kasiula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Tak pewnie masz racje troszkę zbych ..ale nie podałeś żadnej propozycji fajnego i przyjemnego miejsca sanatoryjnego ;) .Pozdrawiam
zbych
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 kwie 2010 21:20

Post autor: zbych »

A nieprawda. Wprawdzie w innym wątku, ale podałem. No niech tam, przypomnę: "Wrzos" w Ciechocinku. Sanatorium po remoncie, pokoje jak to się mówi z full wypasem i na dodatek przestronne bo przystosowane dla niepełnosprawnych, jest basen, wprawdzie nie za duży, ale na upartego można popływać, kuchnia na miejscu , a nie jakiś tam categing, posiłki smaczne, podawane na ładnej zastawie, na miejscu kawiarenka gdzie można potańczyć, a w okresie letnim można posiedzieć na gustownych tarasach przy fontannie. To Ciechocinek gdzie ja byłem. Ach i jeszcze szczególnie polecam jeżeli chodzi o masaże. W drugą stronę-góry i "Nauczyciel" w Szczawnicy. Minus to to, że nie ma kawiarenki i wysoko, ale za to jakie widoki z okna. Rownież sanatorium po remoncie, rownież własna kuchnia, również gustowne pokoje, ale mniejsze niż we Wrzosie i szczególnie polecam jeżeli chodzi o górne drogi oddechowe. Polanica i "Szarotka". W tym czasie gdy ja byłem to było komfortowe, ale to było kilkanaście lat temu więc nie wiem jak jest dzisiaj, no i trzeba było chodzić na zabiegi do Wielkiej Pieniawy. Dwa kroki, ale jednak. Pozostałe w których byłem wspominam miło, ale to tylko ze względu na towarzystwo. Jeżeli chodzi o standard czy raczej brak standardu to powiem jedynie: Hmmm??? A dotyczy to "Zimowita" w Dusznikach, "Zacisza" w Szczawnie, "Koral" w Świnoujściu ze względu na to, że również należało na zabiegi się przespacerować chociaż mnie to nie przeszkadzało bo byłem w lecie. Polecił bym również "Sobótkę" w Świnoujściu, przyzwoity standard, własna kuchnia, na miejscu kawiarenka gdzie można potańczyć, dwa kroki do plaży tylko że Świnoujście generalnie ma słabą bazę zabiegową. Tak mi się wydaje ze swoich obserwacji, tylko że przecież wszędzie nie byłem :D Tylko, że takie rekomendacje przydają się jedynie przy planowaniu wyjazdów prywatnych. W przypadku NFZ??? Jedziemy gdzie przydzielą. Więc te rekomendacje psu na budę :D :D :D
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Zbychu czasami jedziemy tam gdzie wybierzemy np z 4 ofert ;) wiem tak byłam teraz w Arce w Kołobrzegu . :) :)
forumowicz

A tak na poważnie Kasiula Ty jeszcze nie wybrałaś :?: :?: ;) mnie to tak pachnie zabawą w rekomendację tych dobrych ,hm może sie mylę ;)
kasiula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Więc te rekomendacje nie ''psu na budę ''....zbych :)
kasiula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

kruszynka.... kusi mnie Krynica....ale mam jeszcze czas do marca by się zastanowić ..tak mnie poinformowano...Pozdrawiam
forumowicz

Kasiulka ok sorki ,starsza pani nie ma pamięci :lol: :lol: ha ha Tak z czystym sumieniem Krynicę bierz ,Continental,Lwi Gród ,MSWiA,eh sama Krynica jest ok i wspomnienia :oops: :oops:
kasiula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dzięki kruszynka ....miłego wieczorku życzę
ODPOWIEDZ