"Pałac na wodzie" Augustów

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
Magi
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 11 lip 2014 01:16
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 10

Re: "Pałac na wodzie" Augustów

Post autor: Magi »

Sławku skąd jesteś, że masz taki wybór.. Bieszczady.. Mazury.....
Nas z Mazowsza upychają koło Grójca na wieś i ew. właśnie Mazury... A najwięcej sanatoriów jest właśnie w górach..
Pani w ZUSie powiedziała, że to nie wczasy, tylko rehabilitacja i nie ma dla nas gór, bo za daleko.....
Niektórzy mają szczęście..... :roll:
sawko
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 18 mar 2015 10:34

Post autor: sawko »

Z Białej Podlaskiej. Byłem miły i bardzo grzeczny ? ;)
Awatar użytkownika
Magi
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 11 lip 2014 01:16
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: Magi »

Widocznie..
Mój urok osobisty nie zadziałał na panie.. udało mi się tylko dopasować termin..ale z miejscem trafiłam chyba jak kulą w płot...
Zostają komary i Augustowskie Noce.... Na porządną rehab. nie ma co liczyć :twisted: ..
Agnieszka K
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 02 lut 2015 11:08
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Agnieszka K »

kamishi pisze:Dzień dobry,

jadę na turnus, który zaczyna się 8 kwietnia. Czy mogłabym "zabrać się" z kimś z Warszawy? Oczywiście partycypuję w kosztach :)
Mogłabyś. Ja jadę samochodem z Białołęki . Pasuje ? Jeśli tak, to napisz do mnie pw. i się umówimy dokładnie.
kamishi
Na forum od: 30 mar 2015 17:34
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: kamishi »

Dziękuję Agnieszko,

jako nowy forumowicz nie mogę niestety napisać do Ciebie na priv. Czy mogę Cię prosić o kontakt na maila [email].pl ? Bardzo chętnie się z Tobą zabiorę. Oczywiście dojadę na Białołękę.
Niusia59
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 16 mar 2015 17:31

Post autor: Niusia59 »

Witajcie, Sawko Magi ma racje zmień termin ;) to będzie jeśli nie rehabilitacyjnie dobrze to przynajmniej wesoło. Co do rad dla nowicjusza, to co sanatorium to inne obyczaje i możliwości. Ja byłam nawet na festiwalu w Opolu będąc w sanatorium, wyprosiłam przepustkę :twisted:
Magi może tych komarów nie będzie tak dużo, trzeba będzie się zabezpieczać jakimiś sposobami :lol: Z wyborem miejsca to też prosiłam w góry, nawet powiedziałam, że rezygnuję ze zwrotu za dojazd, ale Pani też mi tak odpowiedziała, że to nie wczasy! Dała mi Stalową Wolę i co tam robić ??? więc poprosiłam o zmianę i padło na Augustów, zawsze to lepsze, natura no i te noce.... ;)
A poważnie to wszystko zależy od ludzi jacy będą, od rehabilitacji bo po to jedziemy, od pogody , chęci i możliwości. Czas wolny trzeba sobie jakoś zorganizować, żeby tylko na ławce nie przesiedzieć. :mrgreen: :mrgreen:
ewa maro
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 22 mar 2015 22:26

Post autor: ewa maro »

Kochani
Macie rację najważniejsze to zgodne towarzystwo a na turnus od 8 kwietnia to znajomości już się zawiązują. Ja jadę od 4 maja i mam nadzieję ze napiszecie jak tam jest ze wszystkim komarami i augustowskimi nocami , Pozdrawiam i życzę udanego odpoczynku , :arrow:
izabelka5555
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 12 mar 2015 16:33

Post autor: izabelka5555 »

Magi pisze:chyba tam jest naprawdę fatalnie .
Izabelka już się nie odzywa żeby nas nie dołować... :(
Witam ponownie.Warunki sa bardzo dobre,natomiast co do wyzywienia to porażka podobno dzienna stawka żywieniowa to 5.50 zł,co do zabiegów to są masaże ,gimnastyka grupowa,ultradzwieki,prądy,pole magnetyczne,laser,wirówka na ręce i nogi oraz usprawniające na łóżku z podwieszaniem.Ogólnie jest luz w stosunku do innych sanatorii.JAK się dogadacie z Falkowskim właścicielem to można dużo zorganizowac,w poblizu sa dwa inne sanatoria duzo większe,np.Budowlani mieszczą 180 kuracjuszy i tam są fajne dyskoteki praktycznie codziennie.W pałacu jest ok.50 kuracjuszy i faktycznie duzo zalezy od grupy.U nas jest przedział wiekowy 30-50 lat więc niezle.Terapeuci i pielęgniarka bardzo przychylni i mili.Pogoda jak przypasuje to będzie super,niestety ja nie trafiłam z pogodą.Na tarasie słoneczko jest od południa więc jak ktos lubi słoneczko to jest super,ale brak lezaków.Miłego pobytu i pozdrowienia
ewa maro
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 22 mar 2015 22:26

Post autor: ewa maro »

Izabelka
dziękuję w imieniu zainteresowanych za ostatnie informacje na pewno za ciekawie się nie zapowiada ale mam nadzieję że pogoda może do maja się wyklaruje, leżak może zabiorę ze sobą a coś do zjedzenia to może da radę znaleźć coś na mieście??? jeśli stołówka p. Falkowskiego nas nie zaspokoi.
Pozdrawiam Cię serdecznie :kwiat:
sawko
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 18 mar 2015 10:34

Post autor: sawko »

Mi odpowiada, właściwie wyżywienie nie powinno być problemem. Wykorzystam to żeby dopasować swoją delikatnie nadmierną wagę do wzrostu. Bardziej liczę na możliwość pływania i zwiedzenia okolicy. Dziękuję koleżankom za tak dokładny opis tego czego możemy sie spodziewać w Pałacu na wodzie. Gdyby ktoś wybierał się z moich okolic to możliwa jest kwestia wspólnego dojazdu. Jadę sam, autem więc jeżeli są chętni zapraszam. Jestem przekonany że jakość w głównej mierze zależy od samych uczestników a nie miejsca pobytu.
Pozdrawiam Sławek.
Zablokowany