Wysowa Zdrój "Biawena"

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
tenka
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 06 sty 2013 10:13

Wysowa Zdrój "Biawena"

Post autor: tenka »

:)Witam! Wybieram się do tego sanatorium, lecz nie ma żadnych opinii na forum.Czy tam jeżdżą tylko osoby które nie korzystają z internetu? Jeśli ktoś był, proszę o jakieś wiadomości. Pozdrawiam .Tenka :)
evora
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2010 17:21

Re: Wysowa Zdrój "Biawena"

Post autor: evora »

Witaj Tenka,,,,,,,,,,dobrze poszukaj są opinie o Wysowej>Jak byłam i jestem w Wysowej zakochana,,,i wiem co mówię.Spokoj,cisza,przepiekne widoki.Ja cos chcesz wiedziec szczególowo pisz na priw odpowiem .
krzysiek23
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 04 sty 2013 12:12
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: krzysiek23 »

Byłem tam 2 lata wstecz jest spokojnie ale to koniec swiata drugi raz nie pojechał bym dziura zabita dechami !!!!!!!!!!!!!! Do sklepu daleko i wszyscy nie mili dwie knajpy i drogo dziura w samym obiekcie dno nie ma co robić !!!!
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Witam, nie wiem czy jechałeś tam na imprezy czy na leczenie, Wysowa to przeciwieństwo Krynicy, cichutka i senna i ma swoje uroki- zgadzam się tylko z jednym- jest to KOCHANA Dziura Uzdrowiskowa, w której ludzie świetnie odpoczywają, jeżeli masz potrzebę bujnego życia nocnego i rozrywkowego to niestety nie trafiłeś, proponuję wnikliwie i dokładnie przeczytać wszystkie opinie i nie wydawać pochopnie sądów, z prostej przyczyny o której pisałem powyżej, pozdrawiam, Andrzej :) :) :)
Awatar użytkownika
Bunia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 gru 2011 20:19
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 20
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Bunia »

Witaj tenka co chcesz wiedzieć pytaj , odpowiem . Wysowa maleńka zagubiona perełka uzdrowiskowa. Niema czasu na nudę , jak jedziesz wypocząć trafiłaś w 10 :D , jak lubisz zwiedzać 8-) ,kochasz piesze wycieczki :o , tańce ;) , kochasz góry :o , trafiłaś w 10 . Dwie karczmy z klimatem z dobrym jedzeniem ,na kawkę i ciacho do Pensjonatu , sklepy dobrze zaopatrzone , spacerkiem przez park -jak większe zakupy i ciężkie zawsze jest ktoś chętny do pomocy z samochodem się znajdzie 8-) .Ja byłam maj -czerwiec jestem bardzo zadowolona . :D W Biawennie część pokoi po remoncie - my byłyśmy w trzy super fajne dziewczyny , dzwonimy do siebie 8-) Polecam pokój po remoncie bo jest ogromna różnica co do pokoi przed remontem :shock: , ale zawsze najważniejsze to MY i klimat który stworzymy . Tańce są w Biawennie i obok w Instytucie polecam. Jak będziesz korzystać z basenu zabierz szlafrok dla wygody i swoje ręczniki .Pytaj odpowiem
Pozdrawiam serdecznie Bunia
tenka
Kuracjusz
Kuracjusz

:) :) :) Witaj bunia! Dziękuję za podpowiedzi.Czy można wcześniej zarezerwować telefonicznie taki pokój po remoncie? Wybieram się samochodem,więc wyjazdy na zakupy mam z głowy.Chętnie bym kogoś zabrała z Krakowa, lecz na razie nikt się nie zgłasza. Próbowałam się nawet dodzwonić do NFZ,lecz non stop zajęte o namiar do osoby od nas, co też dostała skierowanie na ten termin, lecz chyba mi i tak nie podadzą (ze względu na ochronę danych osobowych). Czy jest możliwość podłączenia się do internetu, a z basenu można korzystać dowolnie? Gdzie organizują wycieczki,bo na miejscu to nie ma chyba co zwiedzać,a z górskich nawet spacerów jak i z rozrywek tanecznych to raczej nie skorzystam,gdyż jestem po urazie kręgosłupa.Dziwię się nawet, że mnie tam przydzielili.Najważniejsze właśnie żeby w pokoju były osoby zgrane i pogodne. :lol: 8-) :) ;) Serdecznie pozdrawiam.Tenka
lamirka18
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 14 sty 2013 11:44

Post autor: lamirka18 »

Witam. Tenka w jakim terminie jedziesz do Biaweny. Bo ja jadę 27.01.13-17.01.13r. Jadę z Łodzi PKS-em. Pozdrawiam. Emi.
tenka
Kuracjusz
Kuracjusz

:) :) Witam kuracjuszkę Emi! Jadę w tym samym terminie od 27. 01.Czy masz bezpośredni dojazd PKS -em do Wysowej? Myślę,że się tam spotkamy.Pozdrawiam .Tenka ;) :)
Awatar użytkownika
Bunia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 gru 2011 20:19
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 20
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Bunia »

Witaj tenka nie wiem czy można rezerwować pokój tel. więc dzwoń na recepcję i się upewnij , ja byłam dzień wcześniej , więc był wybór . Z Krakowa masz bardzo blisko ,ja przejechałam ponad 900 :D km. co mogę doradzić to bądz do południa .Basen jest jako zabieg lub w godzinach po 15 można kupić , ale cennika nie pamiętam. W parku budowali nowy basen ,pewnie jest otwarty :) Wycieczek było dużo , ale Ja byłam maj -czerwiec , skorzystałam z wyjazdu w Tatry Słowackie i nie tylko ale były to wycieczki cało dzienne -męczące mogły by się okazać dla ciebie . Na miejscu co do proponowanych wycieczek dowiesz się wszystkiego i może co nieco będzie dla ciebie ;) Internet na pewno przy recepcji , telewizor płatny , ale na świetlicy za darmo ;) Bardzo fajne ognisko polecam i biesiada z klimatem Pogórzan :lol:
Serdecznie pozdrawiam z nad Bałtyku Bunia
dzi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2012 15:56
Podziękowano: 1 raz

Post autor: dzi »

Witaj Tenko. Gratuluję skierowania do Wysowej. Do Biaweny chodziliśmy z budynku szpitalnego Beskid. Będziesz miała na miejscu pełny pakiet zabiegów. W recepcji masz możliwość dodatkowo zakupu wielu zabiegów. Basen 8,80 zł. Powinny Ci wystarczyć "przydziałowe'" zabiegi w liczbie ponad 50. Info o wycieczkach na tablicy przy windzie na parterze. Zapisy na wycieczki na początku turnusu. Warto szybko się decydować, bo dalsze wycieczki są wspólne z innymi uzdrowiskami.
Miłego pobytu.
ODPOWIEDZ