Jedź, w tym okresie bedzie tu pieknie i nie bedziesz sie nudzic.Makadaro pisze:Dostałam skierowanie od 20.06 i nie wiem czy jechać czy zrezygnować.Cały dzień siedzę, szukam opinii i sama nie wiem co zrobić.Proszę napiszcie jak tam jest naprawdę?
MŁYNARZ-SZCZAWNO ZDRÓJ
-
ollalaola
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 14 lut 2013 13:10
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 7
Re: MŁYNARZ-SZCZAWNO ZDRÓJ
-
forumowicz
-
ollalaola

Ogolnie rzecz biorac nie jest tu zle. Ja nie mialam szczescia do pogody,ale i takjestem zadowolona. Zabiegi co prawda nie sa rewelacja i o kazdy trzeba walczyc jak lew. Jest p. doktor, ktory na przykład nawet na mnie nie spojrzal. Jedzenie we wszytskich uzdrowiskach jest takie samo, bo dziala jedna firma cateringowa( tez nie narzekam i nigdy sie nie dozywiam). Jest gdzie napic sie dobrej kawy i zjesc ogromny kawal ciasta( kawiarnia Bohema), jest herbaciarnia, jest gdzie spacerowac, jest bardzo duzo roznego rodzaju imprez, sa fajfy, dancingi( dla mnie najlepsze w Mlynie, bo gra m.in facet na saksofonie,a ten instrument mnie uwodzi) . W Astorze muzyka mechaniczna, Legenda z lekka mordownia.smuga pisze:Witaj ollalaolaWedług twojego wcześniejszego wpisu jesteś teraz w Młynarzu ! Czy oprócz tej lakonicznej informacji mogła byś coś więcej napisać ???? Myślę że nie tylko Makadaro z przyjemnością poczyta coś więcej o tym ośrodku
Pozdrawiam i dalszej owocnej rehabilitacji i udanego wypoczynku życzę
![]()
Pokoje w Młynarzu sa rozne, trojki i czworki sa bardzo fajne i duze, dwojki malutkie. Jest cieplo, czysto, mila obsluga.
Jest mnostwo wycieczek. Osobiscie polecam Skalne Miasto,Reszta jest forsowna i za malo czasu na zwiedzanie,ale i tak bylam.
Srednia wieku osob tu przebywajacych 70( nawet 70+)
Ale ja jestem zadowolona, wiec mysle ,ze i Wy bedziecie.
Pozdrawiam i zycze milego pobytu.
-
ollalaola

Nie ma wsrod zabiegow basenu, kapieli borowinowych( sa tylko okłądy borowinowe). Króluje gimnastyka i krenoterapia, czyli picie wody ze szczawami.Szczesliwcy ponizej 65 roku zycia, bez problemów z cisnieniem i bez klaustrofobii moga liczyc na kriokomore . Mam tez
Gdyby jeszce jakies pytania, to sluze pomocą.
-
ollalaola

Nie znam klucza do tego , komu i gdzie sa przydzielane zabiegi, wiekszosc jest wykonywana w Zakładzie Przyrodoleczniczym, choc na miejscu jest tez salka gimnastyczna, gabinet masazu, laser, oklady borowinowe. Ale w malym zakresie.
-
ollalaola

Doba dla 2 osob ze sniadaniem 90 zł, dla jedynki cena umowna 70 zł, samo sniadanie 6 zł, kawa z ciastkiem 7 zł. Inne posilki z karty bardzo smaczne i ceny przystepne. Na przykład miska pierogów mix 500 g 20 zł, ale jest dodatkowe 10 % rabatu na pierogi.
Internet w Mlynarzu jest bezplatny,ale generalnie dostepny hot spot na korytarzu. Sa pokoje,ze siec internetowa jest dostepna w pokoju. Na przykład w 3-osobowym na pierwszym pietrze nr 107.
-
forumowicz
-
ollalaola