MŁYNARZ-SZCZAWNO ZDRÓJ

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
ollalaola
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 14 lut 2013 13:10
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 7

Re: MŁYNARZ-SZCZAWNO ZDRÓJ

Post autor: ollalaola »

Makadaro pisze:Dostałam skierowanie od 20.06 i nie wiem czy jechać czy zrezygnować.Cały dzień siedzę, szukam opinii i sama nie wiem co zrobić.Proszę napiszcie jak tam jest naprawdę?
Jedź, w tym okresie bedzie tu pieknie i nie bedziesz sie nudzic.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witaj ollalaola :kwiat: Według twojego wcześniejszego wpisu jesteś teraz w Młynarzu ! Czy oprócz tej lakonicznej informacji mogła byś coś więcej napisać ???? Myślę że nie tylko Makadaro z przyjemnością poczyta coś więcej o tym ośrodku 8-) Pozdrawiam i dalszej owocnej rehabilitacji i udanego wypoczynku życzę :) :kwiat:
ollalaola
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

smuga pisze:Witaj ollalaola :kwiat: Według twojego wcześniejszego wpisu jesteś teraz w Młynarzu ! Czy oprócz tej lakonicznej informacji mogła byś coś więcej napisać ???? Myślę że nie tylko Makadaro z przyjemnością poczyta coś więcej o tym ośrodku 8-) Pozdrawiam i dalszej owocnej rehabilitacji i udanego wypoczynku życzę :) :kwiat:
Ogolnie rzecz biorac nie jest tu zle. Ja nie mialam szczescia do pogody,ale i takjestem zadowolona. Zabiegi co prawda nie sa rewelacja i o kazdy trzeba walczyc jak lew. Jest p. doktor, ktory na przykład nawet na mnie nie spojrzal. Jedzenie we wszytskich uzdrowiskach jest takie samo, bo dziala jedna firma cateringowa( tez nie narzekam i nigdy sie nie dozywiam). Jest gdzie napic sie dobrej kawy i zjesc ogromny kawal ciasta( kawiarnia Bohema), jest herbaciarnia, jest gdzie spacerowac, jest bardzo duzo roznego rodzaju imprez, sa fajfy, dancingi( dla mnie najlepsze w Mlynie, bo gra m.in facet na saksofonie,a ten instrument mnie uwodzi) . W Astorze muzyka mechaniczna, Legenda z lekka mordownia.
Pokoje w Młynarzu sa rozne, trojki i czworki sa bardzo fajne i duze, dwojki malutkie. Jest cieplo, czysto, mila obsluga.
Jest mnostwo wycieczek. Osobiscie polecam Skalne Miasto,Reszta jest forsowna i za malo czasu na zwiedzanie,ale i tak bylam.
Srednia wieku osob tu przebywajacych 70( nawet 70+)
Ale ja jestem zadowolona, wiec mysle ,ze i Wy bedziecie.
Pozdrawiam i zycze milego pobytu.
ollalaola
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

I jeszcze jedno, posiłkow nie mam na miejscu, sa obok w Koronie, czesc zabiegow przydzielana jest w Młynarzu, czesc z Zakładzie Przyrodoleczniczym, cześć w Domu Zdrojowym ( nie ma do tego klucza).
Nie ma wsrod zabiegow basenu, kapieli borowinowych( sa tylko okłądy borowinowe). Króluje gimnastyka i krenoterapia, czyli picie wody ze szczawami.Szczesliwcy ponizej 65 roku zycia, bez problemów z cisnieniem i bez klaustrofobii moga liczyc na kriokomore . Mam tez :)))).... efekty odczuwalne od zaraz, po prostu rozpiera czlowieka energia :))
Gdyby jeszce jakies pytania, to sluze pomocą.
Gosia43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2012 11:15

Post autor: Gosia43 »

Ola ;) Piszesz że nie ma stołówki ;) jak byłam 2013 jesienią to była na wprost wejścia ;) a co jest tam teraz :?: :?: i jakie zabiegi na miejscu wykonują :?: pozdrawiam
ollalaola
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Budynek caly czas jest w czesciowym remoncie. Stolowki wiec nie ma, ani inego miejsca na spotkania integracyjne.
Nie znam klucza do tego , komu i gdzie sa przydzielane zabiegi, wiekszosc jest wykonywana w Zakładzie Przyrodoleczniczym, choc na miejscu jest tez salka gimnastyczna, gabinet masazu, laser, oklady borowinowe. Ale w malym zakresie.
ollalaola
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Dla osób dozywiajacych sie i dla osob odwiedzajacych kuracjuszy polecam miejsce , restauracja wraz z miejscami noclegowymi "Pod Wieża".
Doba dla 2 osob ze sniadaniem 90 zł, dla jedynki cena umowna 70 zł, samo sniadanie 6 zł, kawa z ciastkiem 7 zł. Inne posilki z karty bardzo smaczne i ceny przystepne. Na przykład miska pierogów mix 500 g 20 zł, ale jest dodatkowe 10 % rabatu na pierogi.
Internet w Mlynarzu jest bezplatny,ale generalnie dostepny hot spot na korytarzu. Sa pokoje,ze siec internetowa jest dostepna w pokoju. Na przykład w 3-osobowym na pierwszym pietrze nr 107.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

:) Bardzo dziękuję ollalaola za świetny opis Młynarza :!: Z pewnością wiele osób skorzysta z Twoich wskazówek 8-) Szkoda że pogoda nie dopisała , ale jak wynika z Twojej opinii , że nie było źle , to z pewnością przy sprzyjającej pogodzie miejsce godne polecenia :) Pozdrawiam :kwiat:
Makadaro
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2015 16:27
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Makadaro »

Czy wszystkie pokoje 2 osobowe są takie same?
ollalaola
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Sa rozne. Po przyjezdzie bylam swiadkiem przeprowadzek, bo niektore sa tak male, ze wrecz niemozliwe jest wspolne wypicie kawy w pokoju. Zawsze mozna wszystko uzgodnic z mila obsluga w recepcji.
ODPOWIEDZ