Dolnośląski Oddział NFZ

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Gosia43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2012 11:15

Re: Dolnośląski Oddział NFZ

Post autor: Gosia43 »

MariolaAG pisze:Witam
Dzisiaj NFZ Dolnośląski przydziela wnioski z dnia 23.07.15, na koniec czerwca początek lipca 2015. a ja już za dwa tygodnie będę w Kołobrzegu, jak ten czas leci.
Pozdrawiam
Mariola :serce: :lol:
Mariola szybko zleci te dwa tygodnie to tak jak u mnie nim się obejrzałam trza było się pakować i paczkę wysłać :lol: jeszcze weekend i w poniedziałek w drogę ;) Życzę udanego wypoczynku i super towarzystwa oraz dużo dużo słonka :kwiat: :kwiat: :kwiat:pozdrawiam :serce:
wielorybus
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 sty 2015 12:58
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: wielorybus »

Moje skierowanie jest z 26 lipca, wiec pewnikiem dostalbym lada dzien i to w najmniej odpowiednim dla mnie okresie... Dobrze, ze udaly sie zwroty. Dobra, czas sie pomalu pakowac, bo pojutrze mam byc w Kolobrzegu!!! :) Gdzie ta moja walizka...
Mirra33
Na forum od: 12 kwie 2015 18:11
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: Mirra33 »

wielorybus pisze:Moje skierowanie jest z 26 lipca, wiec pewnikiem dostalbym lada dzien i to w najmniej odpowiednim dla mnie okresie... Dobrze, ze udaly sie zwroty. Dobra, czas sie pomalu pakowac, bo pojutrze mam byc w Kolobrzegu!!! :) Gdzie ta moja walizka...
Wielorybus, a co trzeba zrobić, by dostać "zwroty"? Mój mąż też ma skierowanie z 26 lipca i boi się, że faktycznie będzie to zawodowo bardzo nieodpowiedni termin. Co wówczas należy zrobić, ktoś wie? Można wnioskować o inny termin, czy złożyć rezygnację i ustawić się na nowo w kolejce? Byłabym wdzięczna za odpowiedź.
wielorybus
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 sty 2015 12:58
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: wielorybus »

Mirra - odpisalem na PW.

Kurcze, glupio tak nie zagladac w kolejke :) Sie czlowiek przyzwyczail, a teraz juz nic tam sie nie zmienia...

To co - nie ma nikogo chetnego na podroz do Kolobrzegu w sobote z samego rana?
Awatar użytkownika
serendipity
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 gru 2011 18:45
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: serendipity »

Ja chętna nad morze:)
Bardzo chciałam pojechać teraz do Kołobrzegu (bo to jedno z trzech miast nad morzem, które ma bezpośrednie połączenie kolejowe z Wro (Kołobrzeg, Międzyzdroje, Trójmiasto), ale nie udało mi się zarezerwować noclegu:/ A na miejscówkę z nfz muszę poczekać jeszcze 3-4 m-ce, ;)
Mirra33
Na forum od: 12 kwie 2015 18:11

Post autor: Mirra33 »

Wielorybus, dziękuję Ci bardzo. Udanego pobytu w Kołobrzegu życzę.
Awatar użytkownika
kbeska44
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 21 mar 2015 23:09
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: kbeska44 »

Jakoś bardzo wolna kolejka idzie i coś czuję ,że im cieplej będzie tym wolniej numerki będą schodziły od 8-ego nawet tysiąc nie przeleciał, mam teraz 6604 i wygląda na to ,ze żadnych szans na lato ,aby się załapać,oby chociaż wrzesień się udało.
Mój mąż z ZUS-u teraz pojechał do Polańczyka na 24 dni bez kolejek.Załatwiał 1 m-c od złożenia wniosku.Można -można.Dlaczego nie ma tak w NFZ-cie?
pozdrawiam wszystkich cierpliwych.a Tym ,którzy się doczekali życzę udanych wyjazdów i duuużo słoneczka :)
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

kbeska44 to chyba proste....bo z ZUS jeżdżą tylko aktywni zawodowo,a z NFZ wszyscy.....czyli również aktywni zawodowo i emeryci i renciści....
Awatar użytkownika
kbeska44
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 21 mar 2015 23:09
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: kbeska44 »

Dziękuje za odpowiedź Alice,rzeczywiście proste,a tyle czekania. :oops:
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 sty 2012 18:48
Podziękowano: 2 razy

Post autor: emik »

Kbeska, jeśli twój małżonek załatwił wyjazd w 1 miesiąc, to musi mieć wiele uroku osobistego :)). W łódzkim na sanatorium z ZUS czeka się 5-6 miesięcy , a nawet więcej.
ODPOWIEDZ